Öinen kotimatka

Meidän kone laskeutui Helsinki-Vantaan lentokentälle 15 minuuttia myöhässä klo 01.30. Siitä sitten laukkuja odottamaan ja vihdoin kotimatkalle. Juuri äsken, kolmisen tuntia aikaisemmin oli lämpöä 38 astetta ja täysi hiki päällä. Nyt sitä olikin vain kahdeksan astetta, hiestä ei tietoakaan. En ollut ihan onnellisimmillani...Oli aivan pimeää, keskiyö. Matkan aikana alkoi päivä sarastaa. Lopuksi jo aurinkokin paistoi. Pahimpia olivat nuo usvat, jotka olivat järvien, lampien ja muiden aukeiden paikkojen yllä. Se oli hieman pelottavaa ajaa siellä, koska ei yhtään pystynyt katselemaan esim. hirviä tien reunoilla. Sitä vain mentiin harmaassa usvassa näkemättä juuri mitään. Kaunista se kuitenkin oli, niin utuista ja sadunomaista. Voi hyvin kuvitella sinne keskelle peltoa valkoiseen yöpaitaan pukeutuneen naisen vaeltamaan, liihottelemaan, kummittelemaan...Jospa olisikin viitsinyt pysähtyä kuvailemaan niitä lampia ja peltoja, jotka olivat usvan peitossa. Kiire kotiin kuitenkin painoi enemmän. Otin tai yritin ottaa useita kuvia auton ajaessa eteenpäin. Ihan tarkoiksi niitä (tai ainakaan kahta ensimmäistä pimeintä kuvaa) ei saanut, koska sen verran ajaessa on liikettä ja tuo pimeänkuvaus ei oikein onnistu.

Ainoa positiivinen asia tässä yöajelussa oli, että saimme ajaa "noin itsekseen", kuin maailmassa ei olisi ollut muita hereillä!

Tiedätte kuitenkin tunnelman, sen hämyn,  usvan, väsymyksen, kaipuun omaa sänkyä kohtaan.. Tuli valvottua aamuun asti. Ihan alkupään pimeimmistä hetkistä en kuvia ottanut, koska ne olisivat olleet niin, hmmm, pimeitä :D

 

Vihdoin, ensimmäiset auringonsäteet! Uusi päivä on jälleen koittanut.

Heinäkuu, kesän pitäisi olla kauneimmillaan, kuumimmillaan....palellaan tossukat jalassa...Sain kokea sen helteen edes hetken aikaa, helteen, jonka pitäisi olla täälläkin parhaillaan, mutta se on jumiutunut keski-ja etelä-eurooppaan. Voi surku!

 

Share

Kommentit

Tiikerikatti
Väriterapiaa

Kyllä on ollut varsinainen lämpötilashokko tuo teidän kotiinpaluu. Aivan upeita kuvia olet saanut, tunnelmallisia sumuineen ja taivasväreineen ja auringonsäteineen. Onneksi hirvet pysyivät poissa tieltänne ja pääsitte turvallisesti kotiin oma peiton alle. Muistot lomasta mukana ja nythän toitte lämmön mukananne Suomeen, vähän viiveellä vain. :)

kirsihannele

Enemmänkin lämpöä oltas tuotu, mutta kun ei matkalaukkuihin mahtunut enempää :D

Torey
Näissä neliöissä

Se usva on ihana! Me kun asutaan täällä peltojen keskellä, niin sitä on työaamuina saanut paljon katsella. :)

Tervetuloa kotiin!

kirsihannele

Kiitos :)

Voi, kun olisi malttanut pysähtyä kuvaamaan kunnolla. Se on jotenkin kiehtovaa...mut sähän saisit upeita kuvia! :)

Torey
Näissä neliöissä

Kerran olen itseasiassa pysähtynyt pientareelle! :D 

kirsihannele

Heh, no siitä on enää pieni askel, ottaa känny ja kuvata :)

Torey
Näissä neliöissä

Joo siis, tarkoitinkin juuri että pysähdyin kuvaamaan! :)

MarikaJohannaP
Hey girl

Todella kauniita ja tunnelmallisia kuvia!

Kommentoi