Onnea on...

..mäntysuovan tuoksuiset matot! Eilen illalla, kun olin katsonut klo 20.30 alkavien uutisten säätiedotuksen, sain niin loistavan idean. Koska maanantaiksi (täksi päiväksi) luvattiin pelkkää auringon paistetta, pitää meidän (miehen ja minun) pestä pari mattoa. Voi, kun olisitte nähneet miehen ilmeen! Hän kun makaili sohvalla niin hyvässä asennossa tuijottaen tv.tä. Tässä vaiheessa puhuin vain matosta, siis yhdestä :)

Yksin en niitä saa pestyä, kun tulevat märkinä niin painaviksi. Varsinkin valkoinen, pitkä räsymatto. Se on niin paksukin. Eihän miehellä tietysti mitään pesua vastaan ollut, koska jo kohta oli kontillaan mattoja pesemässä, viehkeässä seurassa :). Kun ensimmäinen matto oli pesty ja viety ulos kuivumaan, ihan vienosti ehdotin, että menishän tässä toinenkin...Hetken päästä oli mies jälleen polvillaan hankaamassa mattoa juuriharjalla. Seura oli yhä yhtä viehkeää :). Hei, toki minäkin olin polvillani hankaamassa juuriharjalla mattoja. Tämä selvitys siksi, ettei synny käsitystä diktaattorista ja tossun alustasta :D

Vihdoin kaksi mattoa oli ulkona kuivumassa. Oli melkein viimeisiä hetkiä pestä nuo. Syksy on tulossa kovaa vauhtia. Yhden maton sain pestyä jo kesäkuussa. Muut jätin heinäkuun helteille. Hah, mutta kun niitä helteitä ei sitten tullutkaan, niin pesu jäi. Lomalla oli aika kylmää ja sateista.

Nyt ne saivat valua koko yön vettä ja aurinko kuivattaa päivän. Illalla ehkä nostan sisälle kuivumaan loput kosteudet. Riippuu mitä säätä tiistaille on tiedossa. 

Pihalla oli ihana käydä, kun mäntysuopa tuoksui ilmassa. Miten mahtavaa onkaan levittää tuoksuvat, puhtaat matot sitten lattioille. Se on onnea se!

Ihana valoisaa vielä vaille kymmenen aikaan illalla. Saitko sinä pestyä mattoja tänä kesänä?

Share

Kommentit

Tiikerikatti
Väriterapiaa

Voin uskoa miehesi tyrmistyneen ilmeen, mattojen pesua iltamyöhällä. Kyllä sulla on ihana ja hyvin koulutettu mies. Minä en ole mattoja pessyt tänä kesänä. Mutta se tuoksu, se on kyllä ihana. :)

kirsihannele

Pelkästään sen tuoksun takia vois pestä mattoja huvikseeen! Koulutus on kestänyt pitkään, mutta tulosta näkyy jo (vähän) :D

Kommentoi