Pääsiäismarkkinat Wienissä, Schönbrunnin Linnan edessä

Schönbrunnin linnan edessä järjestetään kaikenlaisia tapahtumia, missä minäkin ole monessa ollut mukana; konsertteja, joulu- ja pääsiäismarkkinoita. Konsertitkin ovat todella kivoja, niin eri tunnelma kuin Suomessa. Joulumarkkinakuvat ei niinkään onnistuneet, kun oli pimeää. Pääsiäismarkkinoiden aikaan on jo tosi hyvät kelit!

Meillähän ei pääsiäisellä ole niin suurta merkitystä kuin joululla (paitsi ortodokseilla). En ole missään nähnyt pääsiäismarkkinoita, isoja sellaisia, kuten joulun alla on joka paikassa. Meillä pääsiäisherkut ja -koristeet löytyvät ihan vain marketeista. Pääsiäiseen ei panosteta samalla tavalla, vaikka se suklaan ja karkin syönnissä on heti seuraava joulun jälkeen, näin kauppiaat kertovat. Silti pääsiäismarkkinat Suomessa olisi outoa. Se käy miljoonien ihmisten asuttamissa kaupungeissa, mutta ei oikein Suomessa. Meillä on se oma virpomisperinne.

Kuvia kuitenkin Wienin pääsiäismarkkinoilta:

 

Share

Kommentit

Suttastiina

Ihana paikka Wien. Toissa vuonna vietettiin siellä mahtava pitkä viikonloppu ja tuolla markkinoillakin viihdyttiin piiiiitkä tovi.

kirsihannele

On tullut oltua niin paljon Wienissä, kun tätini on asunut (ja asuu yhä) siellä 40-50 vuotta. On naimisissa wieniläisen kanssa. Ovat vieneet meitä paikkoihin, joihin turistit eivät löydä! Wien on yksi suosikkikaupungeistani. Aivan ihana paikka.

Kommentoi