Ruokia Kreikassa

Kossin saarella lokakuussa 2016 meillä oli all inclusive. Kerroinkin aamupalasta tässä postauksessa.

Itse ruuat olivat hyviä (lounas ja illallinen ja välipalat). Oli kreikkalaista ja globaaleja ruokia. Monet pöydät notkuivat niistä. Vaikeinta oli, kun vatsaan ei mahtunut kaikkea mitä halusi maistaa. Yritin ottaa mahdollisimman montaa lajia, ihan pieniä määriä, silti iso osa jäi kokeilematta.

Erikoisinta siellä oli ehkä rabit eli jänis ja simpukat. Lammasta oli paljon. Kreikassa tehty lammas on ihan parasta lammasta, mitä koskaan olen syönyt. Niin suussa sulavaa ja hyvin maustettua. Kalaa oli myös joka päivä, mutta näissä lomakohteiden maissa kalanteko ruuaksi ei onnistu. Minusta se ei ole hyvää. Ei makua tai sitten vetistä. Kuin puuta söisi tai märkää rättiä. Joka päivä otin jotain kalaa, koskaan ei ollut hyvää. Suomessa osataan tehdä kalasta hyvää ja maistuvaa ruokaa. Ei vaan noissa maissa, missä kalastajat tuovat joka aamu uuden, tuoreen saaliin hotellille. Mistä se johtuu? Vai tykkäävätkö he itse mauttomasta kalasta? Jospa ovat aina sen tehneet ja syöneet niin, eivätkä osaa muuta tapaa ajatella.

Tässä kuitenkin kalaa, joita söin. Ensimmäisestä ei aavistustakaan mikä kala on. Näytti vähän "akvaariokalalle", kun siinä oli pinkkejä suomuja...seuraavassa annoksessa se edessä oleva pieni hopeanvärinen kala on sardiini.

Simpukoita oli yhtenä illallisella tarjolla. Jopa meidän teini-ikäiset muksutkin ottivat. Kotona näitä ei olla koskaan tehty. Vain ulkomailla syöty.

 

Sitä lammasta, sitä oli joka päivä. Se oli niin ihanaa!! Oli grillattua, oli paistettua. Oli vaikka millä lailla valmistettua ja aina niin hyvää.

Myös kanaa oli joka päivä. Porsasta ja nautaa, niitäkin oli.

Lammas oli kuitenkin yliveto!

Tuossa viimeisessä kuvassa on sitä jänistä keskellä. Sekin oli hyvää!

Ihan parasta tässä all inclusivessa on, että voit ottaa mitä haluat tai olla ottamatta. Voit käydä lisää sitä mikä oli hyvää. Voit koota lautasellesi kaikenlaista ruokaa. Ravintolaa/baariin kun menet syömään, saat sen yhden annoksen, sitä yhtä ruokaa. Se sinun on syötävä, maistuipa se tai ei.

 

Share

Kommentoi