Salaatin uusiokäyttö

Kun olemme syöneet loppuun ruukkusalaatin, en heitä sitä koskaan pois. Heittämisen sijaan tökkään/istutan sen ruukun multaan ja kastelen ja annan kasvaa. Etsin aurinkoisen paikan. Siitä se lähtee, yhdet ilmaiset salaatit saadaan vielä samasta ruukusta. Oletteko koskaan kokeilleet? Se on ihan helppo juttu. Älyttömän hyvä niksi ja toimii aina.

Tässä minulla on tökätty johonkin muovipurkkiin mullan sekaan kaksi jo kerran tyhjäksi syötyä jäävuoriruukkusalaattia. Kohta saadaan niistä taas uudet. Hyvin ovat lähteneet taas kasvamaan!! Tämä on kyllä oikeaa kierrätystä, uusiokäyttöä parhaimmillaan.

Ostimme keväällä uudet neljä pitkää, valkoista parvekeruukkua. Yksi kun niistä vanhoista meni rikki. Meinasin jo heittää ne kolme jäljelle jäänyttäkin roskikseen. Ovat jo niin huonossa kunnossa (halkeamia, paloja poissa jne.). Tulin sitten ajatelleeksi, että niihinhän voisi vielä, olkoot sitten vaikka se viimeinen kerta, istuttaa ihan vaan kukkia kasvamaan kesäksi. Kukkia, joita voisi poimia sisälle maljakkoon. Ostin kehäkukkasiemenpussin. Siinähän ne nyt kasvavat. Toki kylmä kesä on kasvua hidastanut, mutta eiköhän noista vielä kukkia tule. Taas yksi kierrätys pääsi käyttöön :) Kuvassa näkyy nyt vain kaksi näistä, kolme niitä oikeasti on.

 

Share

Kommentit

Tiikerikatti
Väriterapiaa

Minä myös olen tehnyt tuota salaattikierrätystä. Se on nyt hieman hankalampaa kun ei ole enää pihaa, mutta kukkaruukkunhan sen voisi tökätä. Nyt vain jostain syystä olen siirtynyt salaattiostoksissani niihin versioihin jota eivät ole ruukussa.

Onpa kiva idea kasvattaa kukkia tuotavaksi sisälle maljakkoon, ihana ajatus. Haluan kans, jos joskus on paikka jossa toteuttaa. :)

kirsihannele

Minustakin oli hauska idea...en ole koskaan ennen kasvattanut kukkia poimittavaksi maljakoihin :) Eka kerta siis mullakin.

MarikaJohannaP
Hey girl

Tää on kyllä hyvä idea :)! Mullakin on parvekkeella kaikkia kaupasta ostettuja yrttiruukkuja kasvamassa.

kirsihannele

Niin, jotenkin ne siitä omalta partsilta tai pihalta otetut tuntuvat niiiiiiin paljon tervellisimmille, kivemmille ja hienommille syödä :). kai se johtuu, kun on itse nähnyt vähän vaivaa ja nähnyt niiden kasvamisen :)

Kommentoi