Samettiruusuista juttua

Tiesittekö, että samettiruusuja on helppo kasvattaa? Tiesittekö, että niitä ei tarvitse ostaa kuin kerran, sen jälkeen sinulla on aina tarvittavat ainekset? Tiesittekö, että samettiruusut viihtyvat kuumassakin auringonpaisteessa?

Vaikka kukka haisee pahalle, ainakin minusta, eikä ole mikään kaunotarkaan, niin istutan niitä silti joka vuosi. Miksi? Koska ne ovat minulle ilmaisia. Kyllä, ilmaisia! Olen kerran niitä ostanut ja sen jälkeen vain kerännyt kuolleet kukat pois ja kuivattanut ne, ihan vain sanomalehden päällä. Keväisin sitten tökkään ne suoraan multaan. Siitä ne lähtevät kasvamaan ja kukkivat kauniisti koko kesän. Toki voisihan niitä esikasvattaa sisällä, mutta olen laiska ja en viitsi sitä tehdä (sehän tarvitsisi istutusastioita ja multaa. Sitten niitä purkkeja olisi joka puolella ja ja ja...). Istutan ne vain suoraan ruukkuihin ulos. Helppoa ja halpaa hommaa. Sellaisesta tykkään. Sitä viitsii tehdäkin, kun on helppoa ja tulee iso säästökin. Kesäkukat kun eivät ole mitään halpoja ostella. Toki niitä myös ostan, paljonkin erilaisia, mutta näin saan kuitenkin pientä säästöä siihen.

Talven ajan menee purkki koristeesta, eikös? Minulla on tosin niitä useammassa purkissa, mutta tuon lasipurkin pidän ihan näkösällä koristeena/sisustuselementtinä. Ei mene enää kauan, kun pääsen tuota "tökkimistä" jälleen tekemään, jihuu!

 

Share

Kommentit

Suttastiina

myös krassit ja ruusupavut ovat "ikuisia" :)

kirsihannele

Oi ihana! Taas opin jotain uutta. Kiitti muuten vinkistä! Kohtahan mulla on kaikki kukat "ikuisesti ilmaisia" :)

Suttastiina

Mie olen jo vuosia kerännyt talteen ja jakanut "ympäri maailmaa" kavereillekin, Susirajan krassia ja ruusupapua kasvaa jo ympäri Eurooppaa :)

Myös orvokinsiemenet kannattaa kerätä ja viskoa sellaiseen paikkaan, että saavat rauhassa itää, useat orvokkilajeistahan kylvääntyvät itsestään, mutta hennot taimet katoavat keväällä perennapenkkejä putsaillessa...

kirsihannele

Hitsi. Sähän oot oikea viljelijä, kasvattaja, hortonomi. Nämä ohjeet pitää laittaa muistiin!!! :)

Kommentoi