Sisiliskot Madeiralla

Koska olen nyt Madeiralla tyttäreni kanssa, enkä tiedä miten netti toimii jne., olen ajastanut juttuja tulemaan loman ajalle, kuten tämänkin. Sitäkään en siis tiedä miten lomilla olisi aikaa ja haluja istua ja kirjoittaa blogijuttuja. Näin on varmempaa :)

En ole nähnyt missään niin paljon sisiliskoja kuin Madeiralla. Olen kaksi kertaa ennen tätä reissua ollut täällä ja kummallakin kerralla kiinnitin huomion tähän. Niitä vilisee joka paikassa, suorastaan kuhisee. Tosin se ei ole ollenkaan epämiellyttävää. Sisiliskothan ovat suloisia vipeltäjiä.

Ihastuinkin noihin vilkkaisiin ja uteliaisiin madeiranmuurisisiliskoihin, joita vipelsi kaikkialla aurinkoisilla paikoilla. Se on ikivanha, yllättävän älykäs ja monin tavoin poikkeuksellinen lisko, joka on saaren kiistämätön valtias.

Madeiranmuurisisilisko on hyvin vanha. Itse asiassa vanhempi kuin itse Madeira. Tutkijoiden mukaan se on eriytynyt afrikkalaisista serkuistaan kenties jo oligoseenikaudella, joka päättyi 23 miljoonaa vuotta sitten. Itse Madeira on vain kenties viiden miljoonan vuoden ikäinen.

Tässäpä liskoja kuvattuna 2011. Samoin minä ihanalla Madeiralla 2011.

Netti toimii täällä hyvin, joten tässä lisää liskoja, nämä kuvasin eilen.

 

Share

Kommentoi