Tee vai kahvi?

TEE, ehdottomasti. En ole koskaan juonut kahvia, vain kerran maistanut nuorena tyttönä (ehkä olin 12-13v). Pahaa oli. Kahvinpuruja suu täynnä. En tiennyt miten ne saa vaivihkaan suusta pois, kylässä. Kauhea kokemus, kauhea maku. Ei koskaan enää sellaista. Tämä päätös on pitänyt. Tuskin enää aloitankaan.

Teetä juon. Tee on hyvää. Meillä ei muut juo sitä. Minusta olisi niin kiva tehdä koko pannullinen teetä, hyvälle tuoksuvaa teetä.

Minusta teessä on parasta sen tuoksu, sitten vasta maku. Maku kun on aina vähän samanlainen, ei hirveän isoja eroja. Toki sen erottaa onko mansikka- vai mustikkamuffiniteetä vai jotain muuta. Tuoksu on kuitenkin parasta.

Usein teen ihania teelöytöjä ulkomailta. Sieltä ostakin makuteet. Vain tavallisen Liptonin ostan Suomesta. Maistuisiko maissitee? Tai Pinacolada-tee? Entä vaniljatoffee-tee? Erilaiset hedelmäteet? Vihreä banaani-tai suklaatee? Niitäkin olen ostanut matkoiltani.

Netistä tilasin kerran tälläisen kestosuodatus "teepussin" Dinersin pisteillä. Teräksisen "teepussin" sisälle siis laitetaan teemurut. Käytön jälkeen puhdistetaan. Aina käyttövalmiina uudelle makunautinnolle. Minusta tuo on hyvä keksintö!

Ihana, kun joku jaksaa huomioida tee-ihmisetkin. Ehkäpä keksijä itsekin juo teetä.

Share

Kommentit

Suttastiina

Minä innostuin tekemään itse teesekoituksia kun kotikaupunkiin ilmestyi jokunen vuosi sitten kahvi/teekauppa. Ostelen mitä sattuu ja sekoittelen testimakuja eri purkkeihin.
Enkä tietenkään pistä muistiin mitä sotken missäkin suhteessa, että osaisin parhaat makuyhdistelmät toistaa...

kirsihannele

Toi on hyvä keksintö tuokin. Tosin siinä on tuo juuri kirjoittamasi huonopuoli :)

Lilies
Lilies & Life

Ulkomailta löytää ihania eksoottisempia makuja! Ei vitsi pakko saada jostain Pina Colada-teetä <3 Mistä oot sen ostanut?

kirsihannele

Tuon Pina Colada teen ostin Teneriffalta ja on muuten älyttömän hyvää, ihan parasta!! Vitsi kun en tajunnut ostaa 10 (tai 100) pakettia :)

Lilies
Lilies & Life

Haha, niinpä :D Täytyy googlesta katsoa jos sais tilattua jostain netistä sitä! 

kirsihannele

Jos löydät, kerro mullekin! :)

Kommentoi