Ten times why...? - teens theme-

Why 1. Miksi teini ei kysy lupaa? Äidin beige villakangastakki on niin ihana. Se on pitkä ja ihanan vaalea. Senhän voi laittaa kouluun, varsinkin kun äiti on töissä ja ei tiedä. Laitan sen kaappiin takaisin ennenkuin äiti tulee töistä. Sattui vain satamaan vettä ja  pyörällä teini meni. Äitihän tykkää pilkullisista vaatteista. Äidillähän on paljon pilkku- ja pallopaitoja. Pakkohan sen on tykätä tästä takistakin. Nehän on vain niitä rakastamiaan pilkkuja. Kuranvärisiä pilkkuja täynnä koko beigen värinen takki takaa ja hihat myös. Pakkohan äidin on tykätä!

Why 2. Miksi teini luulee tietävänsä ja osaavansa kaiken? Kun sitten tulee hammaslääkäriaika. Tuletko viemään, kun en minä yksin uskalla, enkä tiedä mitä pitää tehdä..

Why 3. Miksi teini ei usko viisaampaansa? Kaksi myöhästymistä koulusta, kolmannesta jäädään istumaan koulun jälkeen. Laita se känny niin kauas, että joudut nousemaan sammuttaaksesi sen. Joo, joo. Kyllä mä osaan. Kyllä mä tiedän, ei tartte sanoa. Mä osaan hoitaa asiani. En myöhästy enää. Tulee kolmas myöhästyminen ja istutaan tunti koulun jälkeen. Ei sitten laittanutkaan kännykkää niin kauas. Teini osasi, tiesi ja hoiti asiansa. Joo, joo.

Why 4. Miksi joudut aina katumaan, jos pyydät teiniltä apua? Osa I. Tytär valittaa, että on raskasta ajaa, kun dynamo on päällä pyörässä. Hän ei saa sitä käännettyä pois. Pyydän, voisiko poika käydä sen tekemässä? Lupaa kyllä mennä, uhkailujen, kiristyksen ja lahjonnan jälkeen. Homma hoidettu. Hyvä. Seuraavan kerran kun katson pyörää, huomaan, että dynamo on revitty irti johtoineen kaikkineen. Se siitä. Olisihan sitä voinut apua kysyä, jos ei tiennyt kuinka se tehdään. Teinihän on tosin kaikkitietävä, joten apua ei tietenkään tarvita, eikä kysytä. Kun sitä ei olisi tarvinnut repiä irti johtoineen, vaan kääntää. Sitä ei saa korjattua. Kiitos avusta.

Why 5. Miksi joudut aina katumaan, jos pyydät teiniltä apua? Osa II. Teetko lumityöt, niin saan ruuan tehtyä? En kerkeä. Ahaa. Kohta teini pyytää lainaksi jotain. Jos teet lumityöt, niin sitten saat. Ok, aikaa löytyykin. Lumityöt tehty. Hyvä. Tässä saat lainaksi tämän. Teini lähtee ulos. Lähden autolle ja asioille. Lumityöt on tehty teinin tapaan. Auton takaa, auton levyinen väylä. Koko muu piha tekemättä, myös yläpiha ja rappuset. Kiitos avusta.

Why 6. Miksi joudut aina katumaan, jos pyydät teiniltä apua? Osa III. Paistatko jauhelihan valmiiksi koulun jälkeen, niin minulle ei tule niin kiire töistä tullessa. Joo, joo... Hei, mä tulin kotiin. Onko jauheliha paistettu? Mä unohdin ja en olis ehtinytkään (istuu tabletti kädessä Instagrammissa). Kiitos avusta.

Why 7. Miksi teini laittaa syksysadepäivänä jalkaansa upouudet converset? Onneksi äidit ovat aina valppaina ja SEIS-käsky tulee alta aikayksikön!

Why 8. Miksi teinit eivät ajattele? Kun olin kolme kertaa sanonut ja yhä tapahtui...se kun laitetaan kasvoille meikkivoiteet tai kun ne pestään pois. Ei niitä käsiä pyyhitä käsipyyhkeisiin. Ne menee pilalle, se väri ei lähde pesussa. Kolmet pyyhkeet pilalla. Beiget epämääräiset läntit tummansinisissä pyyhkeissä ja pois eivät jälleen lähteneet pesussa. Voi kasva pian aikuiseksi!

Why 9. Miksi teini laittaa jalkaansa varrettomat kesäsukat talvipakkasella? Tätä näkee jokapuolella. Nilkat aivan paljaana. Minä täriset kylmästä pelkästä katsomisesta. Mitään järkevää syytä en ole tähän saanut.

Why 10. Miksi teinit kuitenkin ovat niin ihania, suloisia ja rakkaita? Koska hädän hetkellä he kuitenkin turvaavat äitiinsä. Koska he ovat niin avuttomia kaikessa kovuudessaankin. Koska he välittävät ja rakastavat, vaikka eivät sitä näytä. Koska he ovat niin iso muistutus siitä, kun itse olimme teinejä. Koska he ovat meidän omia rakkaita lapsiamme. Koska tiedämme, että teini-ikä menee ohi ja heistä tulee yhteiskuntakelpoisia opiskelijoita/äitejä/isiä/ukkeja/mummoja. Heistä tulee ihania ihmisiä. Rakkaus heihin ei koskaan katoa!

Share

Kommentoi