Ten times...why?- If I could kill theme-

Seuraavat tarinat ovat tosia, tapahtuneita asioita. Se onko kaikki tapahtunut minulle vaiko vain osa, vai onko kaikki tapahtunut jollekin muulle perheelle vaiko vain osa, jääköön salaisuudeksi. Keskiössä on kuitenkin perhe; äiti, isä ja lapset ja murhaava katse!

Why 1. Miksi mies ottaa kaiken kunnian? Lentokentällä osa I. Pieni lapsi juoksee aamuyöllä lentokentällä päin pylvästä ja satuttaa itsensä. Kasvot ja vaatteet ovat veressä ja verta vaan tulee yhä lisää. Mies melkein pyörtyy, menee niin heikoksi, ettei pysty tekemään mitään. Mies vain makaa ja voivottelee. Äiti ei kuitenkaan mene lohduttamaan miestään. Lapsi on tärkein. Äidin mahassa kouraisee, mutta on jaksettava. Paha-ja heikko-olo on työnnettävä sivuun. Lapsi tarvitsee apua. Äidin on paha olla lapsensa puolesta. Sydämeen sattuu. Sattuu, kun ei tiedä kuinka pahasti on käynyt. Verta tulee niin paljon, ettei edes haavaa näyn. Onko se miten iso? Tuleeko pienelle verenhukka? Kuitenkin äiti ottaa ohjat käsiinsä. Viedään vessaan puhdistukseen, mutta verentulo ei lakkaa. Soitetaan hätänumeroon. Helikopteri tulee tuomaan lääkärin. Lääkäri tutkii ja lopuksi laittaa perhoslaastarin otsaan ja sanoo, että kasvovammoissa tulee aina paljon verta. Isä heräilee. Katsoo paikattua lasta ja sanoo:"kaikki kunnossa, hyvinhän tämä hoidettiin". MITÄ? Jos katse voisi tappaa..

Why 2. Miksi mies on itsekäs? Lentokentällä osa II. Minne mies hävisi? Äiti ihmettelee kahden lapsensa kanssa. Odotetaan. Odotetaan. Kyllä se kohta varmaan tulee. Odotetaan. Mihin ihmeeseen se meni, sanomatta mitään? No tuoltahan se tuleekin. Kädessä on hot dog ja kasvoilla niin onnellinen hymy. Suupielet ketsupissa. Lapset katsoo nälissään. Äidin sydän itkee lastensa puolesta. Mies osti vain itselleen, jonot olivat pitkät. Ei kysynyt lapsilta onko nälkä? Ei kysynyt vaimolta. Hävisi sanomatta mitään ostamaan itselleen. Jos katse voisi tappaa...

Why 3. Miksi mies ei auta? Vaimo kantaa raskasta matkalaukkua jyrkkiä rappusia alaspäin rappunen kerrallaan. Hitaasti. Tuskaisesti. Pyytää miestä auttamaan. Mies sanoo itsehän ostit tavarasi/tuliaisesi. Mies ei auta. Vanha mies, noin 80v kysyy saksaksi"saanko auttaa?" Nappaa laukun ja vie alas. Kiitän vuolaasti ja katson miestäni. Jos katse voisi tappaa...

Why 4. Miksi miehelle parasta? Ruokana on kokonainen kana. Mies ehtii pöytään ensimmäisenä. Kun muu perhe tulee, on kanasta viety kaikki rintafileet. Ne on miehen lautasella. Jos katse voisi tappaa..

Why 5. Miksi mies on pihi? Mies on ostanut sydämen muotoisen Geisha-rasian reissultaan. Ihanan, houkuttelevan. Ei raaski antaa. Laittaa kaappiinsa. Siihen on tyydyttävä. 1.5 vuoden kuluttua löytää sen kaapistaan. Antaa äidille syntymäpäivälahjaksi. Äiti avaa rasian. Kaikki on mennyt piloille, jokainen pala, jokainen ihana suklaapala. Valkoinen homekuori peittää niitä. Kiitos syntymäpäivämuistamisesta, rakas! Jos katse voisi tappaa...

Why 6. Miksi mies sählää? Äiti on ostanut uudet jälkiruokakulhot toisesta kaupungista. Oli lomareissu. Mies ottaa ne autosta pelleillen. Paketti putoaa maahan. Yksi särkyy. Mies: "No tilaa nettikaupasta uusi tilalle". Jos katse voisi tappaa..

Why 7. Miksi mies on ajattelematon? Mies on reissussa ja äiti lasten kanssa kotona. Auton avaimet jää autoon sisälle (oli sählinkitilanne) ja ovet menee lukkoon. No onhan meillä vara-avaimet. Ei niitä löydy, ei mistään. Soitto miehelle. Vara-avaimet on hänellä. Miksi? No ne on hyvä olla hänellä. No niin on, ihan tosi hyvä. Miten ne vain saadaan tänne? Äidin auton vara-avaimien pitää olla kotona! PITÄÄ. Siitä on ennenkin ollut puhetta. Miehen mielestä vain on tarpeellista, että ne on hänellä. Jos katse voisi tappaa..

Why 8. Miksi mies on huoleton? Ollaan etelässä rannalla. Pienelle tulee päiväuniaika. Mies tarjoutuu menemään huoneeseen lapsen kanssa. Oi miten ihanaa!

Aika kuluu, Me muutkin teemme jo lähtöä pois rannalta. Pääsemme hotelliin. Huoneisto on alakerrassa. Ovi kiinni. Koputan, ei vastausta. Koputan uudelleen. Kukaan ei tule. Avaimet miehellä. Kurkkaan ikkunasta. Lapsi (n.1v) nukkuu yksin parisängyllä. Miestä ei näy. Paniikki. Jos lapsi herää, putoaa sängystä kaakelilattialle. Itkee, kun ei ole ketään. Löytää veitsen tai syö sopimatonta. Missä mies on? En pääse lapsen luo. On odotettava. Ei voi metelöidä, ettei lapsi herää, vaikka mieli tekisi huutaa. Mieli tekisi särkeä ovi. Aika kuluu ja paniikki suurenee. Sieltä se mies sitten lopulta tulee hymyssä suin, kävellen rennosti, ilman huolen häivää. Ei hän jaksanut huoneeseen jäädä, kun lapsi nukahti, ei ollut tekemistä. Ajatteli lähteä kävelylle. Jos katse voisi tappaa...

Why 9. Miksi mies on huolimaton? Lomareissulla. Pääsemme hotellin pihaan. Otamme takakontista tavarat. Lapset meni jo kauemmaksi. Äiti ottaa omansa viimeiseksi. Äiti lähdössä, kun tuntee viiltävää kipua, suorastaan tajunnan räjäyttävää kipua päässään. Huutoa. Äiti ottaa päästään kiinni. Sattuu aivan älyttömästi. Ei pysty puhumaan, ei ajattelemaan. Kipu täyttää kaiken. Äiti pitää korvastaan ja päästään kiinni. Mies hokee ja hokee ja hokee: tuleeko verta? Tuleeko verta? TULEEKO VERTA? Äiti ei voi vastata, ei pysty, kipu vie kyvyn puhua. Lopeta tuo ränkytys veren tulosta. Ei voi tietää tuleeko, kun ei pysty liikkumaan. Aika kuluu. Pikku hiljaa alkaa olo helpottua. Kipu ei enää räjäytä. Ei tule verta. Korva kyllä turpoaa ja päänahka korvan takaa. Mies löi takakontin kiinni, kun äiti ei ollut ehtinyt alta pois. Nyt äiti katsoo miestä ja jos katse voisi tappaa..

Why 10. Miksi mies ei ota vastuuta? Lapseni pienoiseni on on miehen hoivissa. Jutellaan toisen kanssa. Laiturilla. Tottakai. Lapseni pienoiseni konttaa laiturilla miesten selkien takana. Kuuluu molskahdus. Lapsi putoaa, pieni lapseni. Sentään hypätään veteen ja etsitään lapsi, minun pieni lapseni. Pelastetaan. Lapsi ei hukkunut. Minun pieni lapseni elää. Jos tämän äiti olisi nähnyt, olisi katse luultavammin tappanut!

Share

Kommentoi

You must have Javascript enabled to use this form.