Ten times...why? - winter theme-

Why 1. Miksi lapsena ei talvella paleltanut koskaan? Siis tarkoitan oikeasti, EI KOSKAAN.

Why 2. Miksi lapsena ei ahdistanut pukeutua moneen vaatekerrokseen talvella? Oli sukkahousua, collegehousua, damaskia ja toppapukua. Nyt pelkkä ajatus ohuiden nylon-sukkahousujen laittamisesta farkkujen alle ahdistaa..

Why 3. Miksi lapsena syötiin lunta paleltumatta? Muistattehan esim. lumipallot lapasista ja tietysti suoraan kinoksista ja ne kaikki ihanat jääpuikot...Eikös silloin tule oikeasti kylmä sisuskaluja myöden ja erittäin nopeasti?

Why 4. Miksi lapsena kontattiin tuntikausia lumihangessa paleltumatta; kengät olivat täynnä lunta ja lapasista näkyivät ranteet? Nyt on tekniset, tuulen- ja pakkasen pitävät vaatteet, silti ihan jäässä hetkessä..

Why 5. Miksi lapsena pystyi luistelemaan puolipäivää, eivätkä varpaat  jäätyneet? Nyt jos kengät vaihtaa ulkona luistimiin, paleltuvat varpaat jo siinä vaihdon yhteydessä (puhumattakaan sormista). Luistelemaan ei sitten enää voikaan mennä..

Why 6. Miksi lapsena pystyi olemaan ulkona pakkasella tunteja ja taas tunteja? Mietin vain, että minkälaiset "rakot" omistimme siihen aikaan...

Why 7. Miksi lähes jokaisen kaverini piti koittaa pakkasella rautaa kielellä? Myös minun...

Why 8. Miksi pulkkamäessä oli superkivaa?  Lumihan tuiskuaa silmiin, eikä näe mitään, kasvotkin jäätyvät...ja se pulkan rahaaminen aina takaisin ylös...Ymmärtäisin pari kertaa, mutta 150 kertaa ilman taukoja...ja juosten...

Why 9. Miksi lapsena nenästä valuva vesinuha ei haitannut talvella? Yhäkin nenäni alkaa kylmässä ulkoilmassa vuotaa ja joudun pitämään nenäliinaa kokoajan kädessä ja niistämään. Sekin jo haittaa..

Why 10. Miksi lapsena hampaita ei koskaan vihlonut? Nyt jo pelkkä ajatus kylmän lumen tai jääpuikon syönnistä saa ne vihlomaan..

 

Kuva otettu yli 30 asteen pakkasilla tammikuussa 2016, juuri kun olin tullut viikon lomareissulta vanhimmat tyttäreni (26v) kanssa Teneriffalta. Hrrrrrr...ihan jäässä...Hrrrrr....Ulkonaoloaika noin 2 minuuttia. Ei käynyt mielessä pulkkamäet, eikä luistinradat!

 

Kommentit

Torey
Näissä neliöissä

Itse olen työni takia joutunut siellä pihalla seisomaan päivittäin aamulla tunnin puoltoista ja usein iltapäivälläkin jonkin aikaa. Ja kun vaan vahdit lapsia ja olet suht paikallasi, niin kylmillä keleillä on ihan sama mitä pistät päällesi, simti paleltaa.

Mutta teeppä lumihommia tai laskettele. Tulee jopa hiki tai ainakaan kylmää ei heti ajattele. Lapsetkaan ei ajattele sitä niin kauan kun on mieluisaa tekemistä! :)

naissanelioissa.wordpress.com

kirsihannele

Mulle tulee lumihommissakin kylmä...Toki, jos on plussan puolella, niin sit tulee hiki..Tulis nyt se kevät ja kesä, olisi ihana hikoilla :D

Suttastiina

Asennekysymys :)
Jos talvi ja lumi on ajatuksissa palemista ja lumitöitä, niin kyllähän se "ahistaa" :D Lapsille talvi, lumi ja pakkanen on taas loputomien mahdollisuuksien meri! Ei touhutessa palele eikä ehdi miettiä muuta kuin että mitä seuraavaksi ja mihin penkkaan kaivautua, hypätä tai siitä alas laskea.
Kun pukee lämpimän aluskerraston ja toppavaatteet päälle, niin ei palele. Tosin naapurit ja ohikulkijat katsovat hiukka säälien kun mie itsekseni touhuan lumihangessa...pitäisiköhän hankkia lainalapsia niin silloin vaikuttaisin normaalimmalta :D

kirsihannele

Mä vihaankin talvea...se näkyy kaikessa...enkä pääse sen yli, että olen syntynyt väärään maahan :)

Hanki ihmeessä niitä vuokra/lainalapsia :D

Suttastiina

Ehkäpä niitä löytyy ensi lauantain Mannerheimin Lastensuojeluliiton "Leikkilähetti"-koulutuksesta!

kirsihannele

Perhepäivähoitajaakin voi pyytää kyläilemään pihalle hoitolapsineen (lupaat vaikka makkaranpaistoa) heh

Kirsikka W.

Erinomaisia kysymyksiä! Mäkään en ole yhtään talvi-ihminen, joten monesti on tullut pohdittua vähän samanlaisia asioita :)

kirsihannele

Sitä kun ei vaan ole talvi-ihminen, ei sitten yhtään...kevättä odotan kieli pitkällä nytkin... :). Noihin kysymyksiin en varmaan koskaan saa vastauksia :)

Tiikerikatti
Väriterapiaa

Silloin kun me oltiin nuoria, oli maailma aivan toinen kuin nyt. Silloin liikuttiin enemmän, touhutessa ei tosiaan tule kylmä kuten joku muukin kirjoitti. Ehkä me olemme jo niin aikuisia ettei lumileikit enää kiinnosta.

Talvet myös olivat oikeasti erilaisia, ilma oli ehkä kuivempaa, jolloin pakkanenkaan ei tunnu niin kylmältä. Kosteus tekee sen kylmän, yhdessä tuulen kanssa.

kirsihannele

En minäkään pienenä talvea vihannut, varmasti tykkäsinkin kaikkine pulkkamäkineen...jotain on muuttunut...Koska en muista tuollaisia 30 asteen pakkasia ollenkaan silloin olleen..

sharks
by a mile

No kyllä! :D Samaistun moniin juttuihin, mutta joo, muakin ahdistaa laittaa sukkahousut farkkujen alle. Välttelen sitä viimeiseen asti :)

Onneksi se kevät tulee kohta, ei enää jaksaisi pakkasia!

kirsihannele

Mä onnistuin välttelemään koko tämän ja viime talvenkin sukkahousuja eli pelkillä housuilla mentiin :D Kevät <3

Kommentoi

You must have Javascript enabled to use this form.