Törkeän hyvä raparperipiirakka!

Nyt viikonloppuna sitten tein sitä "Älä ota sitä niin vakavasti-blogin" raparperipiirakkaa. Siitä tuli iso, siis oikeasti iso. Toin töihinkin muutamalle valitulle henkilölle palaset. Meillä tykkäsivät siitä kaikki. Mies on tosin jo toista viikkoa Japanissa työreissulla, joten hänen mielipidettä ei tähän saatu. Me muut ahmimme sitä kuin viimeistä päivää, paljon kun oli.

Tähän ei tosiaan tarvinnut enää lisätä mitään valkoista; vaniljakastiketta tai juoda maidon kanssa, kun siinä piirakassa oli jo näitä elementtejä; vaniljarahkaa ja sitruunatuorejuustoa. Tätä en ihan heti edes olisi raparperipiirakaksi arvannut, sitruuna maistui niin voimakkaalle.

Tämä tulee olemaan toinen (näiden lisäksi) leivonnainen ylioppilasjuhlissa parin vuoden kuluttua, riittää monelle. Isoa palaa ei jaksa edes syödä muiden tarjoiltavien lisäksi.

Tästä se alkoi, aineet kolmessa kulhossa, ihan ohjeen mukaan.

Pohja tehty piirakkaan, täyte kaadetty pohjan päälle:

Nyt lisätty vielä viimeinen kerros eli murutaikinan palaset:

Paistamisen jälkeen sama piirakka:

Sitten se viimeinen, paras vaihe; syönti. Pikkuisen tietysti piti antaa jäähtyä, ettei suu pala. Herkullista....Suosittelen. Riittää isommallekin porukalle! Luultavammin kaikki tulevat kehumaan tätä piirakkaa!

Tässä vielä ohje:

8 dl vehnäjauhoja

3 dl sokeria

2 tl leivinjauhetta

2 tl soodaa

2 tl vaniljasokeria

250 g voi-/margariinisulaa

Sekoita kuivat aineet ja lisää lopuksi rasva. Jaa seos kahteen eri kulhoon. Käytä 2/3 muruseoksesta pohjataikinaan. Jätä loput pinnalle ripoteltavaksi.

2 dl piimää

1 kananmuna

Lisää isompaan seosmäärään keskenään sekoitetut piimä ja kananmuna. Levitä seos leivinpaperilla peitetylle tai voidellulle ja korppujauhotetulle  uunipannulle.

 Sotke keskenään

1 L raparperipaloja
purkki vaniljarahkaa ja purkki sitruunatuorejuustoan
2 dl sokeria

2 kananmunaa

3 tl vaniljasokeria

ja levitä taikinan päälle.Ripottele syrjään jättämäsi "murutaikina" päälle ja paista uunissa 175 asteessa n. 45 minuuttia 

Tämä piirakka ei tarvitse seurakseen mitään vaniljakastikkeita tai jäätelöä, maistuu kirpeänmakeanpehmeälle ihan sellaisenaan!

Share

Kommentit

Suttastiina

Miehän sanoin! :)

kirsihannele

Niinhän sanoit :) Kiitos vain hyvästä ohjeesta ja pistä tulemaan lisää aina kun niitä löytyy :)

Minnea
Minnean muruja

Nams!

kirsihannele

Kokeilemisen arvoinen nams :)

Tiikerikatti
Väriterapiaa

Taidanpa napata reseptin talteen jos onnistun jostain raparperia saamaan. :)

kirsihannele

Joo kannattaa...ja jos ei halua noin isoa tehdä, voihan tehdä vain puolet aineista tai sit tekee ison ja laittaa pakkaseen osan tai sit tekee ison ja SYÖ sen :D

Suttastiina

Joo syö ja sit makaa tajuttomana lattialla jättivatsansa kanssa :D

 

kirsihannele

Meille kävi melkein noin :D

Kommentoi