Uusi matto

Koska keittiön tuolit ovat kuluttaneet parketin aika huonoksi, päätin ostaa maton sinne pöydän alle, säästääkseni parkettia enemmiltä vaurioilta ja piilottaakseni kulumat. Olin sitä pitkään miettinyt. Nyt sitten sain vasta sen tehtyä. Sainpas kuitenkin :). Olihan tuolien jalkojen alla ollut sellaiset pehmeät "tassut", mutta kun ne aina tippuivat jossain välissä pois ja eihän niitä aina ollut uusia laittaa. Niin tuli sitten kulumaa vuosien saatossa parkettiin, pikkuhiljaa.

Ensin ajattelin sellaista isoa mattoa. Sellaista ei kuitenkaan (mieleistä) heti löytynyt (eka kaupasta), niin päädyin kahteen erilliseen mattoon. Tosin myös ihan järkeviä syitäkin löytyi siihen päätökseen; iso matto on todella hankala pestä (hankala nostella ja tulee painavaksi), sitä on hankala puistella, se on hankala ottaa pöydän alta pois. Lisäksi, jos ja kun joskus muutamme, nämä kaksi mattoa löytävät varmasti uudestakin kodista helpommin paikkansa, kuin yksi todella iso. Näitä kun voi vaikka vaihtaa nytkin eri huoneisiin, jos siltä alkaa tuntua.

Näihin mattoihin ihastuin ja mieskin tykkäsi. Kuviointi on mieluisa, ei yhtään häiritsevä tai levoton. Eikä hyppää silmille. Väri on mielestäni lähinnä pellava ja sitten valkoista lisäksi. Sopii minusta meidän keittiöön loistavasti.

Kuvissa matto "lainehtii" hieman, koska ovat juuri purettu rullista pois, jossa ne olivat olleet ties miten pitkään kaupassa. Kyllä se siitä tasoittuu.

 

Share

Kommentoi