Vaikein asia oppia Kreikassa

Minusta ylivoimaisesti vaikein asia on oppia ja muistaa, että vessapaperit pitäisi laittaa siihen vieressä olevaan roskikseen, eikä pönttöön. Miten se voikaan olla niin vaikeaa, joka kerran. Kreikassa olen ollut vaikka kuinka monta kertaa ja aina unohdan tämän. Joka kerran se on yhtä vaikeaa. Ne lentää automaattisesti pönttöön ja siellä ovat. Kun on viikon matka, ehkä neljä päivää  menee kaikki pönttöön. Sen jälkeen silloin tällöin roskikseen. Sitten kun sen asian muistaisi, onkin aika palata kotiin. Vaikeaa. Osaksi varmaan johtuu siitä, että se ei ole minusta oikein esteettistä, eikä hygieenista. Hajukaan ei tietysti ole kiva. Siinä ei ole mitään kivaa. Miksi tekivät putkistot niin kapeiksi, että paperit tukkivat ne? Eivät osanneet olla kaukaa viisaita.

No se on Kreikka. Se on tapa Kreikassa. Se kuuluu Kreikkaan. Me asumme Suomessa. Suomalaisille se ei ole tapa. Suomeen se ei kuulu. Siinä se yhtälö ja ongelma.

Toinen vaikea asia oppia ja hyväksyä on, että kaikki tehdään huonosti, sinne päin. Kunhan on jotenkin. Kunhan toimii jotenkin. Ei ajatella vieläkään huomista päivää, puhumattakaan tulevia vuosia. Kunhan toimii nyt ja tässä. Kaikki hyvin. Vai mitä mieltä olette tälläisistä sähkötöistä? Kuvasin sen tänä vuonna, lokakuussa, Kosin saarella. Jonkun kotitalon seinässä. Turvallisia päiviä tiedossa. Itselleenkään ei tehdä hyvin, vaan sinne päin...Ei olla vieläkään kaukaa viisaita.

 

Share

Kommentoi