Vapun merkitys minulle

Ensimmäinen merkitys ja se tärkein minulle on; ylimääräinen, palkallinen vapaapäivä. Tämä riittääkin minulle nykyään, siitä nautin ihan silmittömästi. Pitäisi lailla kieltää, että vappu EI saa osua viikonlopulle, niinkuin viime vuonna osui (sunnuntai). Viime vuonna se meni ohi kuin tavallinen sunnuntai. Nyt sentään saan nauttia ylimääräisestä vapaapäivästä. Ihan huippua! Nyt sitä jopa odotti.

Minun juhlimistavat ovat muuttunet kovasti vuosien myötä ja lasten kasvaessa. Jäljellä ei ole enää kuin munkkien paisto. Siitä tuskin luovunkaan. Ne lämpimät munkit ovat niin suussasulavan hyviä! Tänä vuonna paistoin munkit ja churrot jo eilen eli vapunaattona.

Kun kaikki lapset asuivat vielä kotona ja olivat pienempiä. Oli se show hirveää...serpenttiinejä roikkui joka paikassa. Ilmapalloja puhallettiin tuntitolkulla ja niitä pöyri viikkoja vapun jälkeenkin lattioilla. Voi sitä sotkua! Sitten oli ne pillit, paperinen rulla, joka oikesi, kun siihen puhalsi ja piti ääntä, tottakai. Vappuhuiskista tippui niitä paperisuikaleita ja niitäkin oli siellä täällä lattioilla muun sotkujen seassa. Simaa piti tehdä sankollinen ja se loppui aina kesken. Enää en tee edes simaa. Onnellisin olen kuitenkin sen sotkun loppumisesta eli serpentiinit ja ilmapallot. Yhden vuorokauden takia piti ostaa kaikennäköistä rihkamaa ja sotkea koti..

Tässä riehaa Italian tyyliin. Oltiin Riminillä. Sotkut oli sielläkin sitten kaduilla ja joka paikassa.

Nuorempana vappua juhlittiin juomien voimalla ja kavereiden kanssa. Sehän oli yksi pääjuhlista. Enää ei sitäkään. Me katsomme rauhassa telkkaria tai puuhailemme pihalla. Rauhallista ja ihanaa. Katsomme tai lähinnä kuuntelemme, kun naapurit juhlivat ja laulavat ympäripäissään. Olemme onnellisia, että tuo vaihe on meiltä ohi. Ei alkossa käyntejä. Ei viinan kanssa läträämistä, ei krapuloita. Pullokuvat myös Riminiltä, Italiasta. Pari olutta saattaa miehellä mennä..

Ihanaa oloa vain ja sitä munkin syöntiä :) . Aah tätä elämää, paranee vain vanhetessaan. Nautitaan vapusta ja ylimääräisestä, palkallisesta vapaapäivästä, joten

HAUSKAA VAPPUPÄIVÄÄ JOKAISELLE!!!!

Share

Kommentoi

You must have Javascript enabled to use this form.