Verhojen vaihto

Vaihdatteko usein verhoja kotonanne? Minä en. Vaihdan erittäin harvoin. Vuosia sitten tykkäsin vaihtaa keittiöön verhoja juhlien ja vuoden aikojen mukaan. Pääsiäisenä keltaista, jouluna punaista, syksyllä omenaiset jne. Enää en sitäkään ole tehnyt. Tykkään niin paljon valkoisista keittiön verhoistamme; ylä-ja alakappa. Ne ovat riittäneet minulle. Voi olla, että joskus alan taas vaihtamaan niitä. Syy miksi vain keittiön verhot vaihtuvat, on helppous. Ne on kaikista helpointa pestä, silittää ja vaihtaa. Ne on myös helpointa ostaa. Kaupoista löytyy ihania valmiita kappasettejä. Niitä ei tarvitse koskaan lyhentää.

Nyt kuitenkin päätin vaihtaa olohuoneeseen uudet verhot. Vanhat laitoin pesuun. Nämä uudet ovat ostettu joskus facebookin kirppikseltä hintaan  yht.5 eur/2 sivuverhoa. Tiesin tarvitsevani joskus. Näkyy olevan Ikean verhot. Nyt oli niitten aika.

Nämä vanhat verhot oli kiivettävä irrottamaan ekaksi. Huomaa kyllä, ettei ole tehnyt tuollaista hommaa, meinasi käsi puutua yläasennossa ollessaan.

 

Sitten uudet juuri silitetyt tilalle. Taas tehtävä se sama homma kädet ylöspäin nostettuina. Näiden uusien laittelu kestikin paljon pidempään, kuin vanhojen verhojen poistaminen, joten käsiä oli lepuutettava muutamaan otteeseen. Vihdoin ne on paikallaan. Vähän näkymä ja tunnelma muuttui. Uudet ovat kevyemmät. Ne ovat lumivalkoiset mustilla kiemuroilla ja pienen pieniä oransseja kukkia siellä täällä.

Sitten alkoi aurinko paistaamaan. Oli vedettävä verhot kokonaan ikkunan eteen, muuten ei telkkarista näe mitään. Hyvin ne auttoivat keveydestään huolimatta. Lumivalkoiset verhot muuttuivat kellertäviksi auringon paisteessa. No eihän ne oikeasti muuttuneet, näytti vain siltä.

Oikeastaa vois sanoa "ihan kivat"!

Share

Kommentoi