Vielä kerkesin ennen talvea "sisustaa" pihaa!

Hilkulle se meni, todella hilkulle. Kädet olivat niin "jäässä", että piti käydä lämmittelemässä niitä välillä sisällä. Ei ollut mitenkään miellyttävä tunne työntää paljasta kättä märkään, kylmään puskaan ja taitella oksia koristeeksi. Pakkohan se kuitenkin oli tehdä, itsekseen ne eivat koriin olisi sieltä hypänneet.

Alkutilanne oli siis tämä; muutama tyhjä astia, (joista olin ottanut kesäkukat jo pois), puolukanvarvut metsässä, koristepuskan kuivuneet kukat.

Kyllä niistä jotain aikaiseksi saa, näin päätin.

Lopputuloksena oli täysin kohmettuneet kädet ja ihan kaunista katseltavaa koko talveksi. Tein yhden asetelman myös parvekkeelle. Puolukan jokainen varpu oli taiteltava ja kerättävä erikseen, se vei aikaa. Hanskat kädessä se ei onnistunut, joten oli paljain käsin tehtävä vain se homma.

Lopputulos näytti tältä:

Tässä vielä parvekkeelle tekemäni samanlainen, samanlaisista aineista tehty asetelma. Tämä tulee näkymään talven ajan meidän keittiönikkunasta sisälle:

Kyllä kehuin itseäni kovasti, kun kukaan muu ei sitä olisi tehnyt :-)

Oikeastikin olin ylpeä itsestäni ja siitä, että tein sen, vaikka käden olivat jo hypotermia-tilassa, ainakin siltä tuntui. Vaikea saada jäätyneitä käsiä edes lämpiämään, meni monta tuntia.

Nyt kuitenkin on suht kaunista katseltavaa, kaikki omasta pihasta kerättyä, mielikuvitusta käyttäen!

Oletteko tehneet tälläisiä "ilmaisia" asetelmia koskaan?

Itse en ole vuosiin ostanut enää kaupasta mitään koristeita (kanervaa, callunaa ym), vaan käytän luonnon antimia hyväkseni.

Share

Kommentoi