Vispipuuro punaherukoista

Elokuussa keräsimme punaherukat pensaistamme. Ei niitä onneksi tuhottomasti ollut, koska kumpikin pakastin tursuaa kaikkea säilöttyä; jätskejä, pullia, marjoja (monenlaisia) ja ruokiakin. Monina vuosina olemme ne jättäneet linnuille, nyt emme näin tehneet.

Niinpä sitten nyt onkin ihana tehdä omista marjoista vispipuuro. Se maistuu meille kaikille. Minä en makueroa puolukoista tehtyyn puuroon erota, yhtä hyvää siis!

Tässä olen jo siivilöinyt pitkään keitetyt marjat pois:

Siinä se mehukeitto nyt on, jonne seuraavaksi lisätään sokeri:

Lisätäänhän sinne toki mannaryynitkin:

Sitten sen annetaankin kiehua hiljalleen 15-20 minuttia, välillä sekoittaen:

Puuro alkaa olla jo valmis:

Tässä olen kaatanut sen astiaan, jossa sen vatkaan kuohkeammaksi ja värikin muuttuu vaaleammaksi vatkauksen myötä:

Valmis puuro. Se on selvästi vaaleampaa, kun se on vatkattu:

Nyt syömään :)

 

Share

Kommentit

Minnea
Minnean muruja

Oooh, näyttää hyvältä! Tekisipä mieli laittaa pari viinimarjapensasta takapihalle! Oma suosikkini on viinimarjamehu (jota en siis kyllä osaa itse tehdä).

kirsihannele

Niitä kantsii kyllä olla. Tuo vispipuuro niistä on niin hyvää ja mehujen tekoon tarttee mehumaijan. Mä myin omani pois, koska en jaksanut sitä hommaa :) Nyt laitn niitä vain pakkaseen ja teen vispipuuroa tai myös joihinkin leivonnaisiin käytän!

Tiikerikatti
Väriterapiaa

Punaherukoista tulee hyvä vispipuuro. Nami nami. :)

kirsihannele

Niin tulee, aivan loistava! Nam

Lilies
Lilies & Life

Punaisista viinimarjoista tulee hyvä, pehmeämpi vispipuuro <3 hyvää on myös, kun sekottaa puolukoita ja punaisia viinimarjoja :)

kirsihannele

Sellaista sekoitusta en ole kokeillutkaan! Sekin on ihan varmasti hyvää!

Kommentoi