Wienissä heinä- ja joulukuussa

Kuten jo eilisessä postauksessa kerroin, on Wienissä aivan ihania kahviloita ja ravintoloita pilvinpimein eli paljon ja joka puolella. Tässä istuskelemme yhdessä niissä. Tässä kuvia heinäkuulta, kun hiukset ovat vielä vaaleat :). Nämä kuvat hyppelee heinäkuusta joulukuuhun miten sattuu. Joulukuussa olivat hiukseni siis tummat.

Nuoruudesta asti olen ollut kirjeenvaihdossa ystäväni kanssa ja yhä tapaan häntä. Toki emme enää ole kirjeitä kirjoitelleet, kun on nämä nopeat, sähköiset yhteydenpitovälineet tulleet elämiimme mukaan.

Wienihän on täynnä nähtävyyksiä; kuuluisia ja vanhoja linnoja ym. Tällä kertaa en paneudu niihin, vaan julkaisen ihan erilaisia kuvia Wienistä.

Tässä olen illalla metroasemalla

Toinen kahvila. Nyt hypättiinkin joulukuuhun.

Minä ja "tuntemattomat" penkillä Mariahilferssrassella.

Wienissä on tosi vanha hautausmaa, jonne ei ole ainakaan 100 vuoteen haudattu ketään. Se hautausmaa on Tonaviin hukkuneiden oma paikka. Paljon hukkuneita lapsia. On tuntemattomien hautoja ja hautoja nimen kanssa. Se oli niin surullinen paikka. Samalla se oli rauhoittava, hiljainen. Siellä olisin voinut viettää vaikka kuinka kauan aikaa. Katsella ja kierrellä. Pohtia ihmisten kohtaloja. Sitäkin mietin, että suurin osa kuolleista oli hukkunut 1800-luvulla tai ihan 1900-luvun alussa, kuka heille yhä vielä vie kukkia ja leluja, tikkareita ym ? Lähisukulaisihan ei enää ole elossa. Se on kyllä mukava huomata, että haudoista oikeasti välitetään. Tuoreine kukkineen ne olivat niin hoidetun näköisiä. Oli joulukuu, puiden lehdet olivat tippuneet. Tonava on tuon korkean muurin takana.

Tämän hautausmaan vieressä on ravintola, josta tilasin wieninleikeen. Mitä sain? Annokseen kuului kolme wieninleikettä ja iso lautasellinen salaattia. En jaksanut syödä kaikkea, en millään, vaikka oli todella hyviä.

Tämä reissu tehtiin joulukuussa ja hiusten väri oli jälleen tummunut.

Sacher-kakkua jälkiruuaksi, tietysti. Eikä maksanut oikein mitään nämä ruuat!

Siinä sitten luetaan saksankielisiä lehtiä ihan sujuvasti :)

Wien on ihana kaupunki. Oletko käynyt?

Share

Kommentoi