Yksi lempikukkani

Yksi lempikukkani on gladiolus eli miekkalilja. Nämähän ovat sipulikasveja. 15 vuotta sitten ostin pussillisen sipuleja, istutin ja alkusyksystä ihmettelin miten kauniita kukkia voikaan kasvaa vaatimattomista sipuleista, jotka keväällä laitoin mullan alle. Nämähän kukkivat aina elokuun lopussa (noin). Tästä tuli ihan kerralla yksi minun lempikukistani. Älyttömän näyttävä ja kaunis kukka. Ihana myös maljakossa. Kun kukka on tarpeeksi iso ja painava, se taittuu varrestaan ja siinä vaiheessa poimin sen ja vien sisälle maljakkoon. Se elää ja kukoistaa siinä vielä monen monta päivää.

Nämä sipulit eivät vain kestä meidän talvea pakkasineen mullan alla. Minä olenkin kaivanut ne joka syksy pois, talteen talveksi. Vien ne meidän kellariin. Siellä ne säilyvät. Joka kevät 15-vuoden ajan olen ne keväällä hakenut kellarista ja jälleen istuttanut multaan. Joka kesä ne myös ovat jaksaneet minua kiittää kukkimalla aivan upeasti! Kiitollinen ja helppo kasvi! (ainoa miinus on tuo sipuleiden kanssa venkslaaminen).

Eikös olekin kaunis kukka?!

 

Share

Kommentit

Lilies
Lilies & Life

On tosi kaunis!

kirsihannele

On, aivan upea kukka!

Minnea
Minnean muruja

Vau, onpa upea! Pitäisiköhän minunkin istuttaa noita? Ovatko vaativia?

kirsihannele

Ei ole vaativa kukka. En tee muuta kuin istutan ja sit tietty kastelen. Paikankin voi valita joka keväänä, minne istuttaa. Osta ihmeessä, on nimittäin pihan kaunein kukka! :)

Torey
Näissä neliöissä

Aivan upeita!

 

Ja jestas miten ärsyttävä tuo CAPTCHA. Taaskaan ei toimi kunnolla. Se luki tuossa, muttei ollut kohtaa josta ruksia, että en ole robotti! Kommenttisi ylläpidolle oli hyvä!

kirsihannele

Kiitos ja kiitos. Se kommentti tuli sydämestä ja tunteella :D

Tiikerikatti
Väriterapiaa

Onpa todella upeita kukkia, aivan ihania. Aika vaiva siinä sipuleiden kaivamisessa, mutta onneksi sulla on hyvä talivsäilöpaikka ja kukinta palkitsee vaivan. Tuo vaaleanpunainen varsinkin on niin ihanan värinenkin. Olisikohan näitä oranssin sävyisenä? :)

kirsihannele

Saattaa ollakin, kun olen nähnyt muitakin värejä kuin nämä. Tämä oli sellainen sipulisekoituspussi, en yhtään tiennyt mitä värejä tulee :)

Suttastiina

Ihania ovat nämä :) Onko tullut värimuutoksia vuosien säilytyksen aikana?

kirsihannele

Kiitti, ei ole tullut värimuutoksia, vaikka olisi kyllä ihana, kun ei tietäisi ikinä minkä värisiänä tänä vuonna kukkivat :D

Kommentoi