Ladataan...

Jos toiveen saisi esittää, haluaisin, että koko maapallolla olisi rauha ja luottavainen, rehellinen ja hyvä mieli. Missään ei sodittaisi. Kaikki lapset saisivat näin turvallisen ja vakaan lapsuuden. Nuoret saisivat kasvaa aikuisiksi ilman pelkoa kuolemasta, pommeista, kauhusta ja pahuudesta. Kaikki perheet saisivat elää elämäänsä levollisin mielin omassa maassaan. Vanhukset saisivat vielä hyvän loppuelämän. Sitä toivon, sitä rauhaa kaikille, kaikkialle.

Suljen silmäni ja toivon, jospa se vain toteutuisi!

Näillä toiveilla valmistaudun vuoteen 2017. Toivon, että se olisi Sinullekin hyvä vuosi!

Ilotulitus vie meidät uuteen vuoteen. Nämä kuvat otin Riminillä, Italiassa.

 

Share
Ladataan...

Ladataan...

Kerran vuodessa teemme juustopöydän. Syy siihen, että teemme sen niin harvoin on varmaan, että se ei ole terveellinen. Rasvaisia juustoja. Ylimääräisia kaloreita kun ei oikein usein haluakaan syödä. Me teemme tämän aina jouluna, tarkemmin vielä jouluaattona. Tosin vasta myöhään illalla, että edes jotain jaksaisi syödä. Tänä vuonna sen tekeminen meni klo 22. jälkeen. Vasta silloin pystyi ajattelemaan uudelleen syömistä. Ähky alkoi helpottaa. Mikä ihmeen pakko se oli ottaa se ähky uudestaan, nyt juustopöydällä? No se kuuluu meidän jouluun. Siksi.

Olihan ne hyviä, aivan ihania. Keventämään laitetiin viinirypäleitä ja omenalohkoja. Vuoden kuluttua sitten uudestaan.

Syödäänkö teillä usein tälläisiä "juustopöytiä"?

 

Share

Ladataan...

Niin kuin aina, koko ikäni olen tehnyt. Johtunee siitä, että olen syntynyt silloin.  Tosin harva sitä muistaa. Miehellekin piti erikseen mainita, samoin lapsille. Sitten tuli onnittelut. Kukapa kissan hännän jne. :-) On kuitenkin kaksi henkilöä, jotka  aina muistavat sen;  äitini ja isäni. Nytkin he ovat neljä viikkoa etelän lämmössä Fuerteverturalla ja silti sieltä tuli onnittelut :

Hiekkaan piirretyt onnittelut, ihanaa!! Tosin olisin itse ollut mieluusti kirjoittamassa tuon...Ehkä erikoisin onnittelu!

No jaa, myös kummityttöni laittaa onnittelut aina tekstiviestillä. Ihmeellistä, että muistaa, mutta ihan kiva!

Itsehän en ole koskaan voinut viettää kaveri- enkä sukulaissynttäreitä, johtuen juuri siitä, että on jouluaatto. En ole koskaan saanut sitä lahjojen vyöryä, kuten muut lapset saivat. Minä sain aamulla aina yhden lahjan, joka oli se synttärilahja. Sitten mentiin koristelemaan kuusi tai tekemään muuta jouluaaton juttuja. Se oli siinä, ohimennen mainittu ja tehty; Kirsin syntymäpäivä. En kyllä muuta haluaisikaan, en haluaisin itseäni keskipisteeksi mihinkään juhliin. Tähän olen tottunut ja kasvanut. Myöskään päivää en vaihtaisi.

Tässä on sitten vielä huvittava kuva, kun nykyaikana mennään vierailulle. Näinhän se menee. Harva pystyy olemaan räpläämättä kännyä kokoajan. Minä tosin olen siinä(kin) poikkeus. Minä pystyn. Se on käsilaukussa. En edes ota sitä käteen. Siellä se pysyy koko vierailun ajan.

Kumpaan te kuulutte? Ihmisiin, jotka eivät voi olla kokoajan katsomatta kännyä vai kuten minä; känny laukussa.

 

Share

Ladataan...

Yhtä paljon kuin kinkku ja laatikot, kuuluu meidän joulupöytään riisipuuro ja luumukeitto. Tosin ei jouluaattona (kun kukaan ei sitä jaksaisi syödä). Osa meistä syö puuron kanelilla ja sokerilla ja osa luumukiisselillä. Minä syön kummallakin :-) mutta erikseen. En siis todellakaan laitan kanelia ja sokeria ja niiden päälle vielä luumukiisseliä. En tiedä edes kummallako tavalla syöty on parempaa, ovat kuitenkin niin erilaisia. Tykkään kummastakin tavasta.

Tätä ei meillä siis syödä jouluaattona, vaan vasta sitten kun jouluruoka alkaa tökkiä. Syömme sen ihan ruuan sijasta.

Tänä vuonna kun joululoma oli niin lyhyt, ei jouluruoka alkanut tökkiä ennen puuron syöntiä. Söimme sen kuitenkin jo Tapaninpäivänä, koska seuraava päivä oli työpäivä. Koska teen puuron, joskus äidilta saamassani haudutuskattilassa, se kestää pidempään tehdä, mutta eipä pala koskaan pohjaan!

Työpäivän jälkeen menisi turhan pitkälle syönti. Päädyimme siis syömään sitä jo tavallista aikaisemmin.

Ja hyvää se oli, ihan yhtä hyvää kuin muistinkin.

 

Share

Ladataan...

Olen aina ollut Esprit-fani :-). Espritiltä löydän aina itselleni sopivia vaatteita. Ne ovat myös laadukkaita, joten hintakin on kalliimpi kuin esim. H&M:llä ja muissa vastaavissa liikkeissä.

Uusin löytöni on joulukuussa Sokokselta ostettu neuletakki. Viininpunainen. Sopii malliltaan minulle hyvin. Tunnen oloni kotoisaksi tuo päällä.

Sattui olemaan vielä "verot pois"-päivä Sokoksella, niin tästä sai sitten alennusta 24%. Sopi hyvin minulle!

 

Share

Ladataan...

Sain tädiltäni joulupaketin Wienistä. Siellä oli yhtä jos toista ihanaa sisällä. Joulupäiväksi oli laitettava päälle nämä paketissa olleet jouluiset vaatteet. Niitä kun ei oikein muulloin voi pitää. No tosin sukat kyllä menee kaikkine lumiukkoineen, koska ne eivät talvikenkien sisältä näy.

Aika söpöt minusta. Nuo värit noissa puseron kuvissa on luonnossa paremmat, tässä kuvassa näyttävät hieman haaleilta.

Yhtä kaikki, näillä mentiin koko joulupäivä :) . Keskimmäinen tyttärenikin kävi kylässä. Hänkin tykkäsi paidasta.

 

 

Share

Ladataan...

Menipäs tuo lyhyt joululoma nopeasti. Näin lyhyet joulut pitäisi lailla kieltää!!

No paluu arkeen on alkanut. Sille ei voi mitään, pitää vain hyväksyä..

Aloitan sitten puhumaan työasioista tai oikeastaan työpukeutumisesta. Huoneenihan esittelin jo aikaisemmin. Sen voi nähdä täältä.

Kun minä poistun työhuoneestani, pitää minun pukeutua turva-asusteisiin. Niihin kuuluvat suojalasit, kypärä ja turvakengät. No jos poistun huoneestani kahviautomaatille, en toki näihin pukeudu. Heti kun menen vähän kauemmaksi eli kävelen rappuset alas ja avaan tehtaan oven. Siihen pysähtyy meno ilman suojavarusteita. Olin aina inhonnut mustia turvakenkiäni, jotka näyttivät ihan miesten kengiltä; kolhot, rumat ja jäykät. Nyt kun sain uudet valkoiset, menen mielelläni tehtaanpuolella käymään. Ne on niin söpöt, suorastaan ihanat. Ilo voi olla pienestä kiinni työpaikallakin.

Käytän usein musta/valkoisia vaatteita, nyt kaikki sopii yhteen toistensä kanssa. Laitan teillekin nämä turvavarusteet nähtäville. Eiks ole söpöt turvakengät?? :-)

Onko teillä töissä mitään pakollisia turvavaatteita tai yleensä onko työvaatteet käytössä? Meillä ei ole kuin nuo. Muut vaatteet on omia, ei siis ole työpukua. No toki tehtaan puolella on kaikilla työpuvut/haalarit tai housut ja takki päällä noiden suojien lisäksi.

Share
Ladataan...

Ladataan...

On jouluyö, sen hiljaisuutta yksin kuuntelen
Ja sanaton on sydämeni kieli.
Vain tähdet öistä avaruutta pukee loistaen
Ja ikuisuutta kaipaa avoin mieli.

Näin sydämeeni joulun teen ja mieleen hiljaiseen
Taas Jeesus-lapsi syntyy uudelleen.

Vanhus on yksin. On jouluaatto. On myös hänen syntymäpäivänsä. Hän sytyttää kynttilän. Levollinen ja lempeä valo ympäröi häntä. Hän rakastaa hiljaisuutta ja rauhaa. Ihaniin muistoihin on talletettu ne riemuisat joulut; lasten jännitys ja ilon kiljaisut. Ne täynnä puhetta ja laulua raikuvat joulut. Nyt on hiljaisuuden aika.

Vanhus istuu tutussa tuolissaan. On hämärää. Silmät ovat kostuneet, kyynel tipahtanut ryppyiselle poskelleen. Taustalla soi joululaulut. 

Taustalla soiva joululaulu varpunen jouluaamuna sai hänen silmänsä kostumaan. Vanhus hyräilee hiljaa mukana. Kuinka rauhallista voikaan olla.

Hänen lapsensa viettävät joulua omissa perheissään. Vanhus muistelee aikaa ja jouluja, kun lapset olivat vielä pieniä. Voi kuinka hän rakastikaan sitä aikaa! Sydämeen aivan sattuu. Silloin hän vain eli kiireistä aikaa työssäkäyvänä kuuden lapsen äitinä. Vanhus miettii:"Voi kunpa minulla olisi ollut enemmän aikaa lapsille, jokaiselle heistä. Voi, jos saisin elää yhden päivän uudestaan, eläisin sen vain heille, näyttäen kuinka paljon rakastan heitä. Sitä rakkauden määrää ei voi kirjoittaa, eikä kertoa. Minulla on vain se rakkaus. Se rakkaus ei kuole koskaan. Se säilyy viimeiseen henkäykseen asti".

Taustalla soi enkeli taivaan. Ajatukset siirtyvät lasten koulujen joulujuhliin. Siellä soitettiin ja laulettiin joka joulu tuo sama laulu. Noustiin seisomaan kohdassa nyt Jumalalle kunnia, kun antoi ainoan poikansa...silloin alkoi aina kyynelten tulva, viimeistään silloinNiin alkoi nytkin, kyyneleet kastelevat hänen ryppyiset poskensa. Hän antaa niiden valua. Ei ole tarvetta piilotella, kuten joulujuhlissa. Kukaan ei näe niitä.

Vanhus rakastaa joulua. On aina rakastanut, se on juhlista parhain. Hän ottaa kävelykeppinsä, nousee tuolista hitaasti. Laittaa CD:n soimaan uudestaan. Katsoo ulos ikkunasta ja huokaisee.

Vanhus mutisee hiljaa:"Voi lapset, kun vain tietäisitte kuinka teitä rakastan, kuinka olen ylpeä teistä jokaisesta. Sydämeni pakahtuu".

Hän menee takasin tuolilleen. Vanhus hengittää hitaasti. Hän näkee muistikuvan lapsistaan riemuitsemasta joulusta tonttulakit päässään silloin joskus. Voi kuinka hän kaipaakaan sitä ja lapsiaan...viimeinen lause. Silmät sulkeutuu. Viimeinen henkäys vanhuksen suusta. Onnellinen hymy kasvoilla. Yhä kyynel poskella. Sylissä yhteiskuva lapsista.

On jouluyö, sen syvä rauha leijuu sisimpään
Kuin oisin osa suurta kaikkeutta.
Vain kynttilät ja kultanauhat loistaa hämärään,
Vaan mieleni on täynnä kirkkautta.

Näin sydämeeni joulun teen ja mieleen hiljaiseen
Taas Jeesus-lapsi syntyy uudelleen.

Kolmas jouluinen lempilauluni:

Share

Ladataan...

Me emme mieheni kanssa ole ostaneet joululahjoja toisillemme enää vajaaseen 20 vuoteen. Päätös oli yhteinen ja sulassa sovussa tehty. Me ostamme pitkin vuotta kaiken mitä tarvitsemme. Tarpeita ei tarvitse säästää jouluun asti. Meillä on kaikkea. Olemme keskittyneet aattona katsomaan lasten riemua ja odotusta. Siitä saan paljon enemmän kuin, että aukaisisin itse lahjoja. Ne lasten ihastukset ja riemunhuudot! Sitä voisin katsella ikuisuuksiin asti. Onnellinen lapsi, sitä juuri. Tosin meidän lapset eivät enää ole "lapsia", nuorin on 16-vuotias. Yhä siltikin rakastan katsoa kun nämä nuoret ja nuoret aikuiset avaavat lahjansa. Se on minun joululahjani itselleni, se paras. Haluan joululta tämän lisäksi rauhaa ja lepoa. Haluan hyviä tuoksuja ja ruokia, jotka niin kuuluvat jouluun. Sellainen on paras joulu. Se on lahjoista parhain.

Ihan henkilökohtainen lahja minulle on jokainen uusi aamu. Ihan jokainen, vaikka se alkaisi herätyskellon soitolla. Vaikka ulkona sataisi vettä täysillä, vaikka pakkasta olisi yli 30 astetta, vaikka ukkonen jyrähtelisi, olen kiitollinen jokaisesta uudesta aamusta. Saan elää, nähdä lapseni. Siksi en joululahjoista välitä, en välitä haalia niitä itselleni jouluaatoksi. Minulle riittää, kun saan avata kaksi "lahjaa" aamuisin. Kun tämä toteutuu, tiedän eläväni, tiedän saavani vielä rakastaa lapsiani, miestäni, vanhempiani ja koko elämääni. Silloin minä olen onnellinen. Silloin tiedän jälleen saaneeni lahjoista parhaimman.

Toinen joululempilauluistani:

Share

Ladataan...

╔═════════ ೋღ☃ღೋ ═════════╗
                    Hyvää Joulua kaikille !
╚═════════ ೋღ☃ღೋ ═════════╝

Tänään se on, se kauan odotettu päivä! Ainakin pienet lapset ovat odottaneet kovasti. Toki aikuisetkin. Joulurauhan julistaminen, rauhoittuminen ja hiljentyminen. Ihanan jouluaterian syönti perheen kesken tai sukulaisten kesken. Joulupukin odotus, kenelle sellainen tuleekin. Lahjat. Hyvä mieli. Kiitollisuus kaikesta. Stressi ja työt unohdettu. Ihanaa aikaa. Aika nauttia. Aika levätä. Muutama päivä.

Ainoa aika vuodesta, jolloin saa syödä yölläkin, ilman, että omatunto painaa. Niitä ihania kinkkuvoileipiä tai ihan mitä vain. Tulee syötyä liikaa. Niin saa jouluna tehdä. Kynttilät, kuusi tuovat oikeaa tunnelmaa. Kaikki on niin ihanaa. Nautitaan!

Toivotan oikein Hyvää Joulua myös rakkaille vanhemmilleni, jotka viettävät neljä viikkoa etelän lämmössä, pois näistä jouluhulinoista! Nauttikaa lämmöstä, auringosta ja valmiista ruokapöydistä. Rentoutukaa, laiskotelkaa, ihmetelkää, katsokaa. Muistakaa jälleen kerran, että minä

Rakastan teitä ♥‿♥

 

Jokaiselle kolmelle joulun juhlapäivälle löytyy yksi lempijoululaulu. Ensimmäinen tässä.

 

─ ─ ─ ─ ─ ─ ▄ ▌ ▐ ▀ ▀ ▀ ▀ ▀ ▀ ▀ ▀ ▀ ▀ ▀ ▀ ▀ ▀ ▀ ▀ ▀ ▀ ▀ ▀ ▀ ▀ ▌
─ ─ ─ ▄ ▄ █ █ ▌ █ ░ ░ ░ DELIVERY OF HUGS ░ ▐
▄ ▄ ▄ ▌ ▐ █ █ ▌ █ ░ ░ ░ FOR EVERYONE! ░ ░ ░ ░ ░ ░ ░ ░ ░ ░ ▐
█ █ █ █ █ █ █ ▌ █ ▄ ▄ ▄ ▄ ▄ ▄ ▄ ▄ ▄ ▄ ▄ ▄ ▄ ▄ ▄ ▄ ▄ ▄ ▄ ▄ ▄ ▄ ▌
▀ (@) ▀ ▀ ▀ ▀ ▀ ▀ ▀ (@)(@) ▀ ▀ ▀ ▀ ▀ ▀ ▀ ▀ ▀ ▀ ▀ ▀ (@) ▀ ▘ 

 

 

Share

Ladataan...

Kyllä, lähellä on, vain yksi yö enää. Tämä on parasta aikaa, kaikki on vielä edessä. Kaikki ne ihanat jouluruuat, lahjat, tunnelma, ihan kaikki. Onneksi edessä. Huomenna jo menossa, ylihuomenna ohi. Nopeasti aika menee, ainakin kun sen kirjoittaa :-)

Kuusi on koristeltu ja lahjat nätisti kuusen alla. Kinkku laitetaan uuniin yöksi. Aaah, se tuoksu!

Tule joulu kultainen. Me olemme valmiit. Kietaise meidät lämpimään syleilyysi ja pidä meidät lämpiminä ja onnellisina kaikki joulun pyhät.

 

Share

Ladataan...

Why 1. Miksi teini ei kysy lupaa? Äidin beige villakangastakki on niin ihana. Se on pitkä ja ihanan vaalea. Senhän voi laittaa kouluun, varsinkin kun äiti on töissä ja ei tiedä. Laitan sen kaappiin takaisin ennenkuin äiti tulee töistä. Sattui vain satamaan vettä ja  pyörällä teini meni. Äitihän tykkää pilkullisista vaatteista. Äidillähän on paljon pilkku- ja pallopaitoja. Pakkohan sen on tykätä tästä takistakin. Nehän on vain niitä rakastamiaan pilkkuja. Kuranvärisiä pilkkuja täynnä koko beigen värinen takki takaa ja hihat myös. Pakkohan äidin on tykätä!

Why 2. Miksi teini luulee tietävänsä ja osaavansa kaiken? Kun sitten tulee hammaslääkäriaika. Tuletko viemään, kun en minä yksin uskalla, enkä tiedä mitä pitää tehdä..

Why 3. Miksi teini ei usko viisaampaansa? Kaksi myöhästymistä koulusta, kolmannesta jäädään istumaan koulun jälkeen. Laita se känny niin kauas, että joudut nousemaan sammuttaaksesi sen. Joo, joo. Kyllä mä osaan. Kyllä mä tiedän, ei tartte sanoa. Mä osaan hoitaa asiani. En myöhästy enää. Tulee kolmas myöhästyminen ja istutaan tunti koulun jälkeen. Ei sitten laittanutkaan kännykkää niin kauas. Teini osasi, tiesi ja hoiti asiansa. Joo, joo.

Why 4. Miksi joudut aina katumaan, jos pyydät teiniltä apua? Osa I. Tytär valittaa, että on raskasta ajaa, kun dynamo on päällä pyörässä. Hän ei saa sitä käännettyä pois. Pyydän, voisiko poika käydä sen tekemässä? Lupaa kyllä mennä, uhkailujen, kiristyksen ja lahjonnan jälkeen. Homma hoidettu. Hyvä. Seuraavan kerran kun katson pyörää, huomaan, että dynamo on revitty irti johtoineen kaikkineen. Se siitä. Olisihan sitä voinut apua kysyä, jos ei tiennyt kuinka se tehdään. Teinihän on tosin kaikkitietävä, joten apua ei tietenkään tarvita, eikä kysytä. Kun sitä ei olisi tarvinnut repiä irti johtoineen, vaan kääntää. Sitä ei saa korjattua. Kiitos avusta.

Why 5. Miksi joudut aina katumaan, jos pyydät teiniltä apua? Osa II. Teetko lumityöt, niin saan ruuan tehtyä? En kerkeä. Ahaa. Kohta teini pyytää lainaksi jotain. Jos teet lumityöt, niin sitten saat. Ok, aikaa löytyykin. Lumityöt tehty. Hyvä. Tässä saat lainaksi tämän. Teini lähtee ulos. Lähden autolle ja asioille. Lumityöt on tehty teinin tapaan. Auton takaa, auton levyinen väylä. Koko muu piha tekemättä, myös yläpiha ja rappuset. Kiitos avusta.

Why 6. Miksi joudut aina katumaan, jos pyydät teiniltä apua? Osa III. Paistatko jauhelihan valmiiksi koulun jälkeen, niin minulle ei tule niin kiire töistä tullessa. Joo, joo... Hei, mä tulin kotiin. Onko jauheliha paistettu? Mä unohdin ja en olis ehtinytkään (istuu tabletti kädessä Instagrammissa). Kiitos avusta.

Why 7. Miksi teini laittaa syksysadepäivänä jalkaansa upouudet converset? Onneksi äidit ovat aina valppaina ja SEIS-käsky tulee alta aikayksikön!

Why 8. Miksi teinit eivät ajattele? Kun olin kolme kertaa sanonut ja yhä tapahtui...se kun laitetaan kasvoille meikkivoiteet tai kun ne pestään pois. Ei niitä käsiä pyyhitä käsipyyhkeisiin. Ne menee pilalle, se väri ei lähde pesussa. Kolmet pyyhkeet pilalla. Beiget epämääräiset läntit tummansinisissä pyyhkeissä ja pois eivät jälleen lähteneet pesussa. Voi kasva pian aikuiseksi!

Why 9. Miksi teini laittaa jalkaansa varrettomat kesäsukat talvipakkasella? Tätä näkee jokapuolella. Nilkat aivan paljaana. Minä täriset kylmästä pelkästä katsomisesta. Mitään järkevää syytä en ole tähän saanut.

Why 10. Miksi teinit kuitenkin ovat niin ihania, suloisia ja rakkaita? Koska hädän hetkellä he kuitenkin turvaavat äitiinsä. Koska he ovat niin avuttomia kaikessa kovuudessaankin. Koska he välittävät ja rakastavat, vaikka eivät sitä näytä. Koska he ovat niin iso muistutus siitä, kun itse olimme teinejä. Koska he ovat meidän omia rakkaita lapsiamme. Koska tiedämme, että teini-ikä menee ohi ja heistä tulee yhteiskuntakelpoisia opiskelijoita/äitejä/isiä/ukkeja/mummoja. Heistä tulee ihania ihmisiä. Rakkaus heihin ei koskaan katoa!

Share

Pages