Ladataan...

Kuten jo eilisessä postauksessa kerroin, on Wienissä aivan ihania kahviloita ja ravintoloita pilvinpimein eli paljon ja joka puolella. Tässä istuskelemme yhdessä niissä. Tässä kuvia heinäkuulta, kun hiukset ovat vielä vaaleat :). Nämä kuvat hyppelee heinäkuusta joulukuuhun miten sattuu. Joulukuussa olivat hiukseni siis tummat.

Nuoruudesta asti olen ollut kirjeenvaihdossa ystäväni kanssa ja yhä tapaan häntä. Toki emme enää ole kirjeitä kirjoitelleet, kun on nämä nopeat, sähköiset yhteydenpitovälineet tulleet elämiimme mukaan.

Wienihän on täynnä nähtävyyksiä; kuuluisia ja vanhoja linnoja ym. Tällä kertaa en paneudu niihin, vaan julkaisen ihan erilaisia kuvia Wienistä.

Tässä olen illalla metroasemalla

Toinen kahvila. Nyt hypättiinkin joulukuuhun.

Minä ja "tuntemattomat" penkillä Mariahilferssrassella.

Wienissä on tosi vanha hautausmaa, jonne ei ole ainakaan 100 vuoteen haudattu ketään. Se hautausmaa on Tonaviin hukkuneiden oma paikka. Paljon hukkuneita lapsia. On tuntemattomien hautoja ja hautoja nimen kanssa. Se oli niin surullinen paikka. Samalla se oli rauhoittava, hiljainen. Siellä olisin voinut viettää vaikka kuinka kauan aikaa. Katsella ja kierrellä. Pohtia ihmisten kohtaloja. Sitäkin mietin, että suurin osa kuolleista oli hukkunut 1800-luvulla tai ihan 1900-luvun alussa, kuka heille yhä vielä vie kukkia ja leluja, tikkareita ym ? Lähisukulaisihan ei enää ole elossa. Se on kyllä mukava huomata, että haudoista oikeasti välitetään. Tuoreine kukkineen ne olivat niin hoidetun näköisiä. Oli joulukuu, puiden lehdet olivat tippuneet. Tonava on tuon korkean muurin takana.

Tämän hautausmaan vieressä on ravintola, josta tilasin wieninleikeen. Mitä sain? Annokseen kuului kolme wieninleikettä ja iso lautasellinen salaattia. En jaksanut syödä kaikkea, en millään, vaikka oli todella hyviä.

Tämä reissu tehtiin joulukuussa ja hiusten väri oli jälleen tummunut.

Sacher-kakkua jälkiruuaksi, tietysti. Eikä maksanut oikein mitään nämä ruuat!

Siinä sitten luetaan saksankielisiä lehtiä ihan sujuvasti :)

Wien on ihana kaupunki. Oletko käynyt?

Share

Ladataan...

Koskapa täällä Suomessa on taas näin kylmä ja kylmenee kokoajan loppuviikkoa kohden mentäessä, valikoitui aamulla työmatkalle päälleni Vilan takki. Takki oli todella sopiva tämän aamun viileyteen. Takissa on ohuita kimaltavia lankoja (sopii kenkiin, jotka myös omalla tavallaan kiiltelevät). Kengät ja huivin ostin viime viikolla Mallorcalta (voi miten voikaan jo nyt kaivata niitä yli 30 asteen helteitä siellä...huoh). Laukku on joskus ostettu Suomesta, ihan vain Seppälästä. Tykkään lakerista kovasti. Olen aina tykännyt.

Tässä siis päivän takki, kengät, huivi ja laukku:

 

Share

Ladataan...

Wien on ihana kaupunki! Olen ollut siellä ainakin viisi kertaa. Parilla eka kerralla kuukauden verran putkeen, muut lyhyempiä kertoja. Wienihän on täynnä kuuluisia nähtävyyksiä. Se on täynnä ihania kauppoja. Siellä on täynnä ravintoloita, kahviloita, viinitupia. Toinen toistaan ihanampia. Hinnatkaan eivät päätä huimaa.

Wienissä, keskikaupungilla on pieni, erittäin vaatimattoman näköinen ja oloinen vietnamilainen ravintola. Sisustus on yksinkertainen, melkeimpä karu.

Sieltä saa kuitenkin taivaallista ruokaa! Miten olisi lounaaksi mangosalaatti katkaravuilla?

 

Share

Ladataan...

Mallorcan hotelli oli ihana. Viihdyttiin tosi hyvin. Allasalue oli iso, myös tarpeeksi auringonottotuolia. Altaat puhtaat ja houkuttelevat, vesi sopivaa. All inclusive-ruoka hyvää. Kaikki pelasi. Huoneet olivat juuri remontoidut. Ilmastointi toimi.

Ihan ensimmäisen hyvän vaikutuksen kuitenkin teki pieni ele. Tuskin hotellille mikään kallis sijoitus, mutta tällä eleellä se pääsi hotellien kärkeen. Koskaan ennen ei ole sängyllä ollut rantalaukkuja odottamassa käyttöä. Nyt oli. Kummankin sängyllä omat. Aivan upeaa!!

Vessassa odotti pussukat. Kummallekin omat. Pussukassa oli kaksi shaveria, shaver-geeliä, puhdistusmaitoa, shampoo, hoitoaine, nenäliinoja, pumpulia, suihkumyssy, hammasharja ja -tahna, saippua...Upeaa toimintaa. Tässä saatiin aikaan juuri se, mitä varmasti haluttiinkin eli ihastunut asiakas!

Pientä extraa, jolla  erotuttiin muista hotelleista:

 

Share

Ladataan...

Miten voikaan ulkomailta aina löytää itselle sopivia kenkiä! Menin kauppaan Porto Pi-ostoskeskuksessa etsiäkseni vanhimmalle tyttärelleni kiilakorkoiset kengät, jotka vain työnnetään jalkaan. Löytyihän ne. Löytyi myös itselleni ja monet...

Nämä ostin tyttärelleni ja koska ne tuntuivat jalassa niin hyville, ostin itsellenikin samanlaiset, mutta vain mustat.

Lisäksi ostin kolmet erilaiset:

Niin ja ostinhan minä yhdet varvassandaalitkin. Ne tosin eri aikaan, heti eka päivänä.

Luulisi riittävän koko kesäksi ja syksyksikin entisten lisäksi.

Share

Ladataan...

Kävimme torstaina retkellä Mallorcalla. Bussilla menimme tippukiviluoliin. Oli muuten ihana kokemus, uusi ja erilainen. Luolissa on kosteaa ja ympäri vuoden +20 astetta. 

Rappusia piti kävellä paljon. Se ei siis sovi ihan kaikille. Rappusia oli 800 kpl eli aika paljon. Varsinkin ylös luolista kipuaminen oli varmasti osalle raskasta!Näkymät olivat kuitenkin mahtavat. Lopuksi siellä maanalaisessa luolassa istuimme pitkille penkeille. Kohta tuli täysi pimeys. Kolme valaistua venettä lipui valaistuna maanalaista järveä pitkin. Veneissä oli harmoni, viulut ja sello ja muusikot soittivat kauniin klassisen konsertin meille. Kesti 12 minuuttia se konsertti. Meitä ihmisiä oli siellä muutama 100. Isot luolat siis ja paljon penkkirivejä. Luolia sai kuvata, mutta ilman salamavaloja. Veneiden tuloa ja konserttia ei saanut kuvata. Ensin piti jonottaa. Se oli aika tuskallista yli +30 asteen helteessä. Jonot olivat pitkät..

Lopulta kuitenkin pääsimme lippu kädessä sisälle:

Minä pimeässä luolassa tippukivien kanssa:

Luolista kuvia alla lisää. Aivan upea kokemus!

Suosittelen!!

 

Share

Ladataan...

 

Meillä oli siis tämä Mallorcan matka jälleen all inclusive eli ruuat, juomat, jätskit ja välipalat jo etukäteen maksettuna. Juomat (myös holilliset) kuuluivat siihen klo 10.00 - 00.00.

Ruuat olivat todella hyviä. Kasviksia oli kaikkea mahdollista. Samoin kalaa, kanaa, lammasta, kalkkunaa, mustekalaa, nautaa ja porsasta. En edes keksi mitä sieltä olisi puuttunut. Jälkiruuista kerroinkin jo aikaisemmin. Niistä voit lukea täältä.

Otin jonkun verran kuvia. Katso jos jaksat :)

 

Minä menossa syömään uusine kenkineni :)

 

Share

Ladataan...

Tänään on se päivä, kun lomamme loppuu. Lennämme Finnairin sinivalkoisin siivin kotiin. Toisaalta, kyllä se vain on niin, että lomalta on aina kiva palata kotiin! Lomat ovat ihania ja ihana päästä pois tavallisista ympyröistä muualle, kauas pois ja kuinka ihanalle ne tavalliset ympyrät maistuvatkaan taas loman jälkeen. On se ihmeellistä :-) Hei, hei Mallorca, me menemme KOTIIN!

 

Share

Ladataan...

Eilen oli retkipäivä. Menimme aamulla bussilla helmitehtaaseen ja sieltä tippukiviluolaan. Luolasta teen oman postauksen. 

Tehtaassa oli myös tietysti myymälä, josta otin nuo kuvat. Toki sain mieheltäni sitten helmet lahjaksi <3

Itse en kyllä ostaisi laukkua, joissa on aitoja helmiä. Helmet menee jotenkin hukkaan siinä ja uskoisikohan kukaan? 

Aurinko porotti kuumasti ( yli +30) , silmiä piti siristää, kun oli liian kirkasta..

Varaudu kuvatulvaan!

Tässä sitten ihanan mieheni ostamat helmet. Annoin hänen itse valikoida ne. Näin ne ovat ikäänkuin kokonaan häneltä! 10 vuoden takuukin tuli helmille. Minä tykkään helmikoruista.

 

Share

Ladataan...

Myös tämä juttu on ajastettu tulemaan matkamme aikana. Kuten jo aikaisemmin kirjoitin täällä, käyn aina Hard Rock Cafessa, jos sellainen matkakohteessamme vain on. Mallorcalla on. Viime reissulla 2015 en vain ehtinyt siellä käymään, katsotaan kuinka käy nyt. Toivottavasti pääsen sinne. Viime reissulla ehdin vain ottaa kuvan, mutta se käynti jäi. Joka tapauksessa tiedän, että siellä on se!

 

Share

Ladataan...

Meidän huone on kuudennessa kerroksessa täällä Palmanovassa, Mallorcalla. Meillä kun on tuo all inclusive, niin syömme omassa hotellissa myös illallisen. Usein kävelemme portaat alas. Ne portaat, ne on upeat. Ne on mustaa marmoria. Ne näyttävät hienoille, ylelliselle. Olo on kuin prinsessalla jossain linnassa!

Laitan tähän samalla tuon illan jälkiruuista kuvia. Ne vaihtuvat päivittäin. Vaikka herkkuja on paljon, olen ahminut eniten vain tuoretta ananasta. Onneksi sitä on ollut joka päivä. Rakastan ananasta! Toki muitakin olen maistellut...

 

 

Share

Ladataan...

Olen kierrellyt paljon etelän maissa. Koskaan ei ole nähnyt samaa puuta ennen (enkä jälkeen), vai lieko johtunut siitä, että harvoin olen ollut huhtikuussa missään, kuten olin 2015. Huhtikuussa tämä kukki ja kukki todella kauniisti. Saas nähdä, kun olemme juuri nyt siellä, kukkiiko vielä tällä tavalla toukokuussa! Tämä siis ajastettu postaus matkamme aikana.

Joka tapauksessa upea puu. En tiedä edes nimeä. Olisi kiva tietää. Tälläisen kun saisi pihalleen kasvamaan!

 

Share

Pages