Ladataan...
Mutsilook

Törmään usein kirjoituksiin erillaisista luottovaatteista, ja tämän innoittaman ajattelin esitellä oman pitkäaikaisen luottomekkoni. Hennes & Mauritzin Trend-malliston vihreä mekko on kulkenut mukanani vaatekaapista toiseen jo melkein viiden vuoden ajan, jos nyt ihan oikein muistelen. Olen käyttänyt tätä kyseistä mekko oman lapseni ristiäisissä ja monissa muissakin juhlissa, mutta myös ihan arkena sekä työpaikalla. Niin kesällä kuin talvellakin. Mielestäni mekko sopiikin oikeastaan tilanteeseen kuin tilanteeseen hieman asusteita vaihtamalla.

Mekkon helmikirjailu ja kaunis kangas tekee siitä juhlavan, mutta sen rento ja hieman pidempi malli sopii myös hieman arkisempaankin käyttöön. Tämä mekko onkin juuri se asu, joka saa minut tuntemaan itseni varmaksi asukriisin iskiessä. Mistään ei kinnaa tai purista, ja liikkuessa ei tarvitse miettiä turhia vilautteluja tai epämukavuutta. 

Nyt lapsen saatuani nämä ominaisuudet pukeutumisessani ovat myös korostuneet. Rakastan kauniita vaatteita, mutta huomaan kiinnittäväni entistä enemmän huomiota juurikin vaatteiden mukavuuteen ja käytön helppouteen. Tässä mekossa ei mielestäni haittaakkaan vaikka se olisi hieman rypyssä tai hihassa olisi naperon kuolaa, sillä sen materiaali ja väri antavat mielestäni yllättävän paljon anteeksi.

kuvat: @leskinenmirko, editointi:minä

Onko teillä luottomekkoa/mekkoja? Entä onko pukeutumismieltymyksenne muuttuneet vanhemmuuden myötä?

 

INSTAGRAM / FACEBOOK / BLOGLOVIN'

Share

Ladataan...
Mutsilook

Jatkan hieman samalla linjalla viimeisen postauksen kanssa, eli fiilistelemällä Helsingin tarjoamia mahdollisuuksia ja naperon tutkimusretkiä.

Aamu valkeni tänään niin kauniin auringonpaisteen saattelemana, että päätimme pukea päällemme tuhdin kerroksen vaatetta, kaivaa Tulan kantorepun laatikosta ja suunnata kohti Vanhankaupunginkoskea. Sieltä alkaa yksi lähialueemme kauneimmista maisemista. Pitkospuita ja metsäpolkuja pitkin voi kävellä Lammassaareen, Pornaistenniemen sekä vanhankaupunginselän ympäröivää aluetta (korjatkaa, jos paikannimet ovat hakusessa).

Ilma oli kirpsakka, mutta aurinko ja rauhallinen aamu olivat paras aloitus tähän vapaapäivään. Tuuli puhalsi heinikossa, linnut lauloivat ja mieli lepäsi. Napero viihtyi repussa pitkospuilla, mutta metsäpolulla hänen piti päästä jo itse tutkimaan ympärillä avautuvaa luontoa.  Pieneltä sillalta pystyi ihmetellä sorsapariskunnan aamutoimia. Metsä oli ihmeellinen, taianomainen ja täynnä uusia mahdollisuuksia. Vastaantulevat ihmiset tervehtivät iloisesti, jäivät ihmettelemään naperon kanssa näkisikö sillalta vaikka sammakkoja ja toivottelivat mukavaa tutkimusretkeä.

Loppumatkalle napero halusi vielä repun selkään. Aamulenkkimme tekikin tehtävänsä, sillä pieni retkeilijä oli niin sippi, että nojaili väsyneenä selkääni vasten ja lopuksi nukahti kotimatkalla.

kuvat: @leskinenmirko / editointi: minä

Toivottavasti teillä on myös ollut ihana ja rentouttava sunnuntai! <3

 

INSTAGRAM / FACEBOOK / BLOGLOVIN'

 

 

Share

Ladataan...
Mutsilook

Jos joku olisi kysynyt minulta vielä noin neljä vuotta sitten, voisinko kuvitella asuvani Helsingissä, vastaukseni olisi todennäköisesti ollut kielteinen. Jos kysyjä olisi vielä heittänyt tähän skenaarioon perheen, olisin saattanut katsoa häntä epäuskoisesti. Nimittäin vielä tuolloin Helsinki tarkoitti minulle oikeastaan vain Mannerheimintietä ja ahistavaa keskustan ihmisvilinää. 

Kavereideni muutettua tänne yksi kerrallaan, opin kuitenkin pikkuhiljaa katsomaan Helsinkiä aivan uusin silmin ja näin tässä kaupungista monia erilaisia puolia. Näin lukuisia mahdollisuuksia, joissa pystyisi yhdistämään kirjavaan kaupunkilaiselämään halutessaan hyvinkin helposti esiemerkiksi luontoa ja rauhaa. Lopulta muutin itsekin tänne vuonna 2014, ja uuden perheenjäsenen ilmoitettua tulostaan olinkin jo innoissani siitä, kuinka paljon tarjottavaa Helsingillä on myös lapsiperheille.

Vaikka huomaan välillä miettiväni, pitäisikö meidän harkita muuttavamme hieman kauemmaksi keskustasta Helsinki on mielestäni ollut pelastus lapsen kanssa touhutessa. Täällä on tekemistä vaikka vuoden jokaiselle päivälle. Esimerkiksi loputtomasti uusia ulkoilumaastoja tilanteeseen kuin tilanteeseen, on se sitten take away kahvikupin kanssa rullailua puistoissa tai kävelylenkki keskellä metsää täydessä hiljaisuudessa. Kaupungissa on myös lukuisia museoita ja näyttelyitä sekä erilaisia kulttuuritapahtumia heti sylivauvasta alkaen. 

Viime viikon perjantaina minulla oli vapaapäivä ja aamulenkin teimmekin kodin lähimaastossa auringon paisteesta nauttien. Naperon päiväunien jälkeen taivas kuitenkin sai harmaan pilvipeitteen ja sääennuste varoitti sateesta. Tämän johdosta päätimme lähteä pyörähtämään Löylyssä, sillä halusimme testata paikan ruokalistaa myös naperolle ja mietimme, että sateisella säällä Löyly voisi olla tunnelmallinen paikka viettää aikaa. 

Ruoka olikin super hyvää ja paikan tunnelma sekä palvelu mielyttävää. Pöytämme vieressä oleva takka ihmetytti naperoa ja teki ruokailutilaan ihanan tunnelmallisen ilmapiirin. Luulen kuitenkin, että naperon iltapäivän kohokohta oli kuitenkin löylyn kattoterassi. Siellä oli tilaa kipittää, ihmetellä lasisten kaiteiden takaa aukeavaa näkymää ja alhaalla käveleviä ihmisiä sekä autoja. 

 

INSTAGRAM / FACEBOOK / BLOGLOVIN'

Share

Pages