Ladataan...
Mutsilook

Rakastan vaatteita, ja niiden avulla olen kokenut pystyväni aina ilmaisemaan itseäni, persoonaani ja jopa mielialojani parhaitan. Tämän takia on varmasti loogista, että rakkauteni kauniisiin vaatteisiin ulottuu myös lapseni pukeutumiseen.

En ole kuitenkaan blogin puolella puhunut juuri ollenkaan naperon tyylistä, sillä tällä hetkellä se on vielä jotain, mitä me vanhemmat luomme. Odotankin innolla sitä päivään, jolloin napero itse ilmoittaa, mitä hän haluaa päällensä pukea. Kohtaavatko ajatuksemme ollenkaan vai haluaako hän ilmaista itseänsä aivan erilailla?

Oman persoonan ilmaiseminen tyylin avulla on ollut itselleni niin tärkeää, että haluan tukea myös lastani tässä asiassa, jos hän kokee sen tärkeäksi. Samalla minun on kuitenkin muistettava se fakta, ettei häntä välttämättä kiinnosta laisinkaan minkälaiset vaatteet hän päällensä pukee. Silloin todennäköisesti jatkamme minun viitoittamalla tiellä, ja lapsen mielenkiinto saa kohdistua muihin, hänelle tärkeimpiin asioihin.

Jos hän kuitenkin jossain vaiheessa kokee mielenkiintoa erilaisia tyylikokeiluita kohtaan, ajattelen asian niin, että vanhempana minulla on silti vastuu ohjata häntä tässä. Esimerkiksi pakkasella pitää olla laittaa pipo päähän, mutta se, minkälaisen pipon hän pukee on hänen itsensä päätettävissä - kuulostaako tämä yhtään järkeenkäyvältä?

Ajattelin tähän loppuun vielä listata hieman ajatuksiani, kuinka tällä hetkellä rakennan naperon vaatekaapin sisältöä.

* ostan naperon vaatteet useimmiten H&M:lta tai Zarasta. Suomalaisista merkeistä suosin myös Vimman, Mainion ja Marimekon vaatteita. Tykkään myös jonkin verran tilailla ulkomailta vaatteita.

* ostan yleensä ainakin yhden koon isompia vaatteita, sillä napero kasvaa niin hurjaa vauhtia. Isommat koot eivät yleensä myöskään purista ja kiristä vaikkapa vatsan kohdalta, mutta esimerkiksi pitkät lahkeet on helppo kääriä.

* innostun vaatteista, joissa on jokin juju. Esimerkiksi hauskat kuviot, erilainen pintamateriaali tai muuten vain kekseliäät ideat lastenvaatteissa kiinnostavat.

* jos saisimme toisen lapsen ostaisin vieläkin enemmän erityisesti vauvanvaatteita käytettyinä. Tässä vaiheessa vaatteiden kulumisaste on nimittäin aivan jotain muuta kuin myöhemmin, ja käytettynä löytyy todella hyvänlaatuista ja ihanaa tavaraa.

* käytännöllisyys menee ulkonäön edelle, mutta käytännöllisestä pyrin löytämään sen kivoimman näköisen vaatekappaleen. 

* tykkään lukea testiarvosteluja, ja vertailen aika paljon tuotteita keskenään erityisesti isompien ostosten kohdalla. Ostopäätökseeni vaikuttaa niin tuotteen hinta, laatu kuin sen odotettu käyttöikä. Jos tiedän, että tuotteen käyttöikä on pitkä voin käyttää siihen hieman enemmän rahaa, mutta en helposti käytä samanlaista summaa tuotteeseen, jonka tiedän pysyvän käytössä esimerkiksi vaikka yhden lyhyen sesongin.

 

SEURAA MYÖS: INSTAGRAM // FACEBOOK // BLOGLOVIN'

 

 

Share

Ladataan...
Mutsilook

Nyt löysin sellaisen tuotteen, johon rakastuin välitömästi!

Olen jo aikaisemmin sivunnut täällä blogissa kasvavaa kiinnostustani luonnonkosmetiikkaa kohtaan. Viimeisen kahden vuoden aikana olenkin pyrkinyt karsimaan erityisesti voimakkaan tuoksuisia ja vahvoja kemikaaleja pois käytöstäni tai ainakin välttämään niiden käyttöä erityisesti naperon läheisyydessään. Olen järkeillyt asian niin, että pienet lapset ovat herkempiä, joten en halua altistaa häntä esimerkiksi sylissä tai imetyksen aikana voimakkaille hajuille ja kemikaaleille.

Tämä ns. kemikaalijärkeily on taas johtanut siihen, että olen pyrkinyt vaihtamaan erityisesti ihonhoitotuotteitani luonnonkosmetiikkaan. Nyt olenkin jo päässyt tässä projektissani aika pitkälle, ja olen löytänyt iholleni sopivia luottotuotteita esimerkiksi meikin puhdistukseen, kosteusvoiteeksi ja seerumiksi. 

Yhdestä tuotekategoriasta en kuitenkaan ole löytänyt mieluista yksilöä, vaikka kuinka olen yrittänyt etsiä. Tämä on hajuvesi. Olen tuoksutellut useammalta luonnonkosmetiikkamerkiltä vaihtoehtoja, mutta yksikään tuoksu ei ole vielä tuntunut omalta. Ennen hajuveden suihkaisu oli kuitenkin minulle yksi tärkeä päivittäisten kauneusrutiineiden osa. Oikea tuoksu olikin mielestäni osa omaa persoonaani. Naperon synnyttyä jätin kuitenkin kaikki tuoksut pois edellä mainituista syistä, ja lisäksi tuntui kuin olisin itsekin herkistynyt vahvoille hajuille.

Eilen kuitenkin huomasin, että Citykäytävän Kicks myymälän sisäänkäynnin eteen oli aseteltu todella kauniin näköisiä hajuvesipulloja. Tarjolla oli kymmenen erilaista 100-prosenttisesti luonnollisista raaka-aineista valmistettua Eau De Parfum -tuoksua, josta itse päädyin ostamaan mielestäni pehmeän, mutta raikkaan Davana & Vanilja -tuoksun. Ja voi, kuinka ihanaa on taas käyttää pitkästä aikaa hajuvettä. Tuntuu kuin olisin saanut jotain omaani taas takaisin. Tuoksu ei ole yhtään liian voimakas, vaan täydellinen!

100 BON -merkki teki vaikutuksen kattavan ja luonnollisen tuoksuvalikoimansa lisäksi:

* tuoksuja on myytävänä niin 10ml kuin 50ml pakkauksissa > ostin itselleni pienemmän pullon ainakin nyt aluksi testiin.

* tuoksut ovat mielestäni kohtuullisen hintaisia > 10ml maksaa 15,80€ ja 50ml 47,40€

* tuoksuista on myytävänä myös 200ml täyttöpullo. Niin pieni kuin iso hajuvesipullo ovatkin uudelleentäyttettäviä.

* muutaman päivän jälkeen yleisfiilis on, että tuoksu kestää hyvin iholla.

* paketti + pullo on kauniisti suunniteltu ja ne mielyttävätkin esteettistä silmää.

 

INSTAGRAM // FACEBOOK // BLOGLOVIN'

Share

Ladataan...
Mutsilook

Luin jokin aika sitten ihanan ja tsemppaavan hyvän mielen tekstin, jossa lastenpsykiatri Jari Sinkkonen neuvoo, mitkä neljä lausetta jokaisen vanhemman pitäisi sanoa lapselleen. Suosittelenkin lämpimästi lukemaan tämän kirjoituksen, sillä se varmasti herättää ajatuksia ja saa hymyn nousemaan kasvoillenne.

Ajattelin myös kirjoittaa tänne hieman, mitä itse jäin erityisesti pohtimaan tekstin pohjalta.

Lauseet:

"Oletpa suloinen!" 

"Tule kainaloon."

"Mitä puuhasit tänään päiväkodissa? Miten meni koulupäivä?" 

"Mitä haluaisit tehdä seuraavalla lomalla?"

kuulostavat aika simppeleiltä ja itsestään selviltä lauseilta, jotka nopeasti ajateltuna olettaisi tulevan jokaiselta vanhemmalta luonnostaan. Kuitenkin luulen, että arjen kiireessä juuri nämä lauseet ovat niitä, jotka helpoiten saattavat jäädä sanomatta. Esimerkiksi lapsen suloisuus voi tuntua meistä vanhemmista niin selvältä asialta, että sen kertominen päivittäin lapsellemme saattaa unohtua arjen keskellä.

Lapselle nämä asiat eivät kuitenkaan ole itsestään selviä. Hän kehittää jatkuvasti omakuvaansa, peilaa ihanuuttaan vanhempiensa tekoihin ja sanoihin sekä haluaa tuntea itsensä päivittäin erityislaatuiseksi. Juuri tämän takia Jari Sinkkosen neuvot ovatkin kaikessa yksinkertaisuudessaan niin vaikuttavia.

Vaikka luin tämän tekstin ensimmäisen kerran jo aiemmin, olen huomannut palaavani kirjoitukseen aina vain uudelleen. Luulenkin tämän tekstin vaikuttavan itseeni näin vahvasti erityisesti sen takia, että olen palaamassa pian työelämään. Mirko toki jää vielä kotia naperon kanssa, mutta kesän lopulla meille koittaa se hetki, kun napero menee päiväkotiin ja me kummatkin vanhemmat olemme päivät töissä.

Tämä uusi elämänvaihe tuokin varmasti aivan uudella tavalla kiireen elämäämme ja vähentää konkreettisesti meidän yhdessä vietettyä aikaa. Haluankin tällöin muistaa erityisesti nämä yksinkertaiset, mutta merkitykselliset lauseet mielessäni! Haluan kertoa lapselleni päivittäin, kuinka tärkeä ja ihana hän on. Haluan myös osoittaa hänelle, että olemme kiinnostuneet hänen ajatuksistaan ja mielipiteistään.

Itseasiassa meidän kaikkien tulisi tuntea olevamme perheessä tasavertaisia ja arvostettuja henkilöitä. Tämän takin nämä lauseet olisi mielestäni hyvä muistaa sanoa myös omalle puolisolle tai poika-/tyttöystävälle. Vai oletteko samaa mieltä, että kyllähän se tuntuu ihanalta, kun muistamme arjen keskellä kysyä myös toistemme mielipiteitä ja kuulumisia, kehua ihanaksi sekä pyytää kainaloon! <3

 

 INSTAGRAM // FACEBOOK // BLOGLOVIN'

 

Share

Pages