Elvis loves Priscilla

Nyt on aika muistella Elvistä, jonka syntymästä tulee tänään kuluneeksi tasan 80 vuotta. Itseäni kiehtovat tietenkin rokin kuninkaan häät: Glamouria Las Vegasissa!

Kuvat: Elvis Presley Photos

Elvis vihittiin Priscilla Ann Beaulieun kanssa 1. toukokuuta 1967. Elvis oli avioituessaan 32-vuotias, Priscilla 21-vuotias. Pari oli tavannut Priscillan ollessa vasta 14-vuotias ja häiden aikaan Priscilla oli asunut Elviksen Graceland-tilalla jo viitisen vuotta.

Häät olivat Elviksen ensimmäiset ja ainoat. Kokemusta naimisiin menemisestä Elviksellä kuitenkin oli, sillä hän oli jo ehtinyt esittää sulhasta elokuvissaan, kuten Blue Hawaii ja Viva Las Vegas.

Elviksen ja Priscillan pienimuotoinen vihkitilaisuus järjestettiin (tietenkin) Las Vegasissa, Aladdin hotellissa. Elviksellä oli yllään säihkyvä, silkkinen smokki. Priscilla oli puolestaan pukeutunut itse suunnittelemaansa valkoiseen, täyspitkään helmikoristeinen hääpukuun, johon kuului kookas huntu.

Elviksellä oli kaksi bestmania, "Memphis Mafiaan" kuuluneet Marty Lacker and Joe Esposito. Priscillan kaasona oli hänen siskonsa Michelle ja vihkijänä toimi korkeimman oikeuden tuomari David Zenoff.

Vihkiminen tapahtui aamulla klo 9 ja sitä seurasi ylellinen aamiaisbuffet, jossa nautittiin muun muassa hummeria, ostereita ja samppanjaa. Lisäksi häävastaanottoon kuului tietysti hääkakun leikkaus (kuusikerroksinen kermakakku) sekä häätanssi (Love me tender).

Jos haluaa fiilistellä Elviksen häitä, se onnistuu ehkä parhaiten Gracelandissa, jossa ovat esillä muun muassa Elviksen ja Priscillan hääasut. Las Vegasissa voi toki mennä naimisiin vaikka Elviksen vihkimänä, mutta alkuperäisellä vihkipaikalla se ei enää onnistu. Aladdin hotelli nimittäin purettiin räjäyttämällä vuonna 1998. Elviksen vihkipaikan tuhoutumista voi ihailla YouTubessa.

Kommentoi

You must have Javascript enabled to use this form.