Hääyö ei läheskään aina tarkoita seksiä

"Avioparit paljastavat, mitä hääyönä todella tapahtuu!"

Huffington Postin otsikko lupaili pari viikkoa sitten hyvää. Romantiikkaa! Erotiikkaa! Kuumaa seksiä! Uuuu!

Totuus kuitenkin on, että eipä se hääyö useinkaan kovin kuuma ole.

Tuoreen tutkimuksen mukaan 25 prosenttia hääpareista ei harrasta hääyönään seksiä, koska ovat liian kännissä tai väsyneitä. Pari vuotta vanhemman tutkimuksen mukaan seksin jättää hääyönään kokonaan väliin jopa yli puolet hääpareista. Aamuun asti kestävä hääjuhlat ja romanttinen hääyö tajunnan räjäyttävällä seksillä eivät siis useinkaan sovi yhteen. Avioseksi saa odottaa, että juhlat on juhlittu ja niistä toivottu. 

Jotta realiteetit säilyisivät, brittiläinen hääjulkaisu Wedding muistuttaa hääpareja muutamasta asiasta: 

1) Hääpuvun riisuminen ei ole välttämättä sitä kaikkein viettelevintä hommaa. On nyörejä, korsettia ja kerroksia. Hiuksissa on pinnejä ja kampauksen purkaminen vie aikaa. Varautukaa siis siihen, että hääeleganssista ei hypätä ihan suoraan peuhaamaan. 

2) Älä loukkaannu, jos toista väsyttää. Hääpäivään liittyy odotuksia, jännitystä ja suuria tunteita. Usein järjestelyt ovat venyneet viime hetkille niin, että hääpäivää edeltävät yöt ovat menneet vähillä unilla. Kun jännitys pääsee purkautumaan, voi hääsviitin muhkea sänky puhtaine, valkoisine lakanoineen johdatella unten maille todella pian. 

3) Ei paineita. Kuka sanoo, että hääyönä täytyisi harrastaa seksiä? Jos ei jaksa, niin ei kannata ryhtyä jyystämään väkisin. Halailkaa ja nukkukaa sylikkäin. Aamulla virkeänä homma todennäköisesti taas maistuu. 

Mitä mieltä olette lilyläiset? Onko hääyö seksiä vai nukkumista varten? 

Kommentit

Hanna R.

Kiitos kommentista Emmi! Ehkä ne odotukset liittyvät jotenkin siihen, että seksi hääyönä on perinteisesti "sinetöinyt" avioliiton. Tämä sitten edelleenkin varmaan siellä takaraivossa sykkii, vaikka nykyään suurin osa ainakin suomalaispareista on pannut sen saman kumppanin kanssa jo vuosia. Eri asia sitten tosiaan ne, joilla hääyönä koittaa eka kerta. Yritin muuten etsiä jotain tilastotietoa siitä, kuinka moni on neitsyt vielä avioon astuessaan, mutta en onnistunut löytämään ainakaan ihan helposti. Tietäisiköhän joku? 

Hanna R.

Aww! Kiitos <3

Täällä on kiva olla :)

Kommentoi

You must have Javascript enabled to use this form.