Joulunodotusta ja maailman paras jouluelokuva

”Hei, olen Hanna ja olen jouluihminen!”. 

”Hei, Hanna!” 

Jotenkin tähän tapaan varmaan sujuisi AJ-kerhon (Anonyymit Jouluihmiset) tapaaminen. Halloweenista on päästy, joten nyt saa jo hyvällä omallatunnolla kaivaa esiin vanhat joulukoristeet, joululehdet ja tunnelmavalot – ja hamstrata uusia. Pinterestin jouluaiheiset kuvatkin alkavat taas kiinnostaa. 

Tärkein jouluvalmisteluperinne on kuitenkin se, että jossain vaiheessa ennen joulua otetaan esiin maailman paras jouluelokuva. 

Rakkautta vain. 

Olen katsonut elokuvan niin monta kertaa, että epäilen, että joulua ei ehkä tule ilman Davidia, Nathalieta, Danielia, Samia, Colinia, Johnia, Judya, Jamiea (ei etenkään ilman Colin Firthin esittämää Jamiea), Aureliaa, Julietia, Peteria, Markia, Billie Mackia, Joea, Harrya, Karenia ja Miaa.

Olen aina tykännyt episodielokuvista, joissa henkilöt ja tapahtumat kietoutuvat lopuksi yhteen ja Rakkautta vain toimii näiltä osin täydellisesti. Kun mukaan vielä heitetään joulua, rakkautta ja Hugh Grant, niin koossa on täydellinen paketti. 

 

"This movie is approved by Rio." 

Parasta on, että elokuvaan sisältyy huikea hääkohtaus. Elokuvan alkupuolelle sijoittuvassa kohtauksessa nähdään pätkä Peterin (Chiwetel Ejiofor) ja Julietin (Keira Knightley) vihkimisestä. Hetkeä ennen vihkimistä Peter varmistaa vielä bestmaniltaan Markilta (Andrew Lincoln): "Ei enää yllätyksiä?"

Mutta kun pari vihkimisen jälkeen sitten kääntyy astelemaan pitkin kirkon käytävää, alkaa kirkkokuoro parin yllätykseksi hyräillä "love, love, love". Vähitellen laulu kasvaa upeaksi sovitukseksi The Beatlesin "All you need is love" -kappaleesta. Soolon laulaa ah niin komea Lynden David Hall ja säestykseen yhtyvät vuorotellen kirkon penkeistä nousevat saksofonisti, trumpetistit ja sellisti, sekä saarnatuolissa soittava kitaristi. Ihana, ihana, ihana kohtaus! 

Ehkä jo ensi viikonloppuna pitää taas sujauttaa DVD soittimeen. Ja sitten: "Christmas is all around us". 

 

Mitkä ovat teidän muiden lilyläisten suosikkijouluelokuvat? 

Kommentit

iidami
Bambino

Minäkin olen jouluihminen, mutta yritän pidättäytyä vielä jonkin aikaa. Vasta marraskuun lopulla, kun on Thanksgiving saatu pois jaloista (joka muuten itsessään on vähän kuin minijoulu, mutta ilman lahjastressiä), alan varsinaisia joulukoristeita kaivaa esille. Toki esimerkiksi kynttilöitä on tullut jo polteltua, mutta se on enemmänkin sellaista syksyistä kotoilua :)

Omia suosikkijouluelokuviani ovat How The Grinch Stole Christmas (sekä se animaatioversio, että Jim Carrey -versio), ja The Holiday! Vaikka The Holiday onkin jotenkin ällöttävän kliseinen, on se silti kuitenkin nii-iin hyvä ja jotkut kohtaukset on ihan älyttömän tunnelmallisia. ..ja Jude Law on vaan niin ihana! :D

iidami
Bambino

Ja Yksin Kotona 1 & 2!!! Miten ne unohtuikaan!

Hanna R.

Kiitos kommentista iidami! Tajusin nimittäin juuri, etten ole koskaan katsonut tuota Holidayta kokonaan, ainoastaan pätkissä sieltä täältä. Pitääpä ottaa tämä nyt oikein asiaksi :) 
 

Kommentoi

You must have Javascript enabled to use this form.