Jutta ja huikeat häädieetit

Kun kuulin ensimmäisen kerran Jutta ja huikeat häädieetit -ohjelmasta, se kuulosti mielestäni suorastaan riemulliselta. Että joku keksiikin yhdistää kaksi lempiformaattiani: Laihdutus- ja hääohjelmat! Wuhuu! 

Mutta kun ohjelma sitten alkoi, olin hämmentynyt. 

Ensi viikolla Jutta ja huikeat häädieetit -ohjelmassa nähdään Saara ja Mikko. Kuva: Liv. 

Aluksi nimittäin tuntui, että ohjelmasta oli jotenkin vaikeaa saada kiinni. Tunnin jakson aikana katsojan pitäisi ehtiä tutustua ja luoda suhde jakson päähenkilöihin sekä seurata heidän häävalmistelujaan ja isoa elämänmuutostaan ruokavalion ja treenien suhteen. Jaksoissa on siis valtavasti asiaa ja tuntui, että ohjelma-aikaa oli liian vähän, jotta olisi kehittynyt kunnolla jännitteitä ja selkeä draamankaari – sekä laihdutus- että hääohjelmiin kun kuuluu, että jossain vaiheessa asiat menevät pieleen, kunnes viimein kaikki on hyvin.   

Ensikosketukseni ohjelmaan ei siis ollutkaan aivan niin riemullinen, kuin olin alunperin ajatellut. Mutta nyt toisen jakson katsottuani, luulen kuitenkin saaneeni kiinni siitä, mistä ohjelmassa on kyse: Rakkaudesta ja parisuhteen lähentymisestä yhteisen laihdutus- ja hääprojektin myötä. 

Laihdutuksen ja häiden valmistelun yhdistäminen on rankkaa. Tämä käy kyllä selväksi, vaikka parien laihdutustaivalta käsiteltäisiinkin melko lyhyesti. Katsojalle ehditään kuitenkin näyttää väsyneitä kasvoja, turhasta puhkeavia riitoja ja vähän kyyneliäkin kuntosalilla äheltämisen ja hääkutsujen lähettämisen lomassa. Mutta juuri se, että projektiin ryhtyminen vie niin paljon parin voimia, saa heidät selvästi puhaltamaan yhteen. 

Ohjelman "clue" onkin aivan jakson viimeisissä hetkissä, kun parit katselevat toisiaan. Sekä ensimmäisessä jaksossa esiintyneet Anu ja Samppa että toisen jakson Katriina ja Janne tuntuivat laihdutus- ja häävalmistelurumban päättyessä löytäneen parisuhteestaan ja puolisostaan uusia puolia. Yhteinen ponnistelu oli kannattanut, ja parit vaikuttivat hehkuvan yhdessä. Rakkaus ja yhteenkuuluvuuden tunne suorastaan paistoi parien olemuksesta ja katseista. Ja sen näkeminen on vaikuttavaa, jopa liikuttavaakin. 

Jutta ja huikeat häädieetit Liv-kanavalla keskiviikkoisin klo 20:00. Jaksot myös ruutu.fi -palvelussa. 

Kommentoi

You must have Javascript enabled to use this form.