Mafiamummon neuvot morsiamille

Meikkitaiteilija Raili Hulkkonen hurmaa tänä keväänä Maikkarin torstai-illoissa isoäitikollegoidensa Kristiina Halkolan ja Eva-Riitta Siitosen kanssa. Mummomafia-ohjelmassa rautainen trio ratkoo erilaisten ihmisten ongelmia. Tähän mennessä mummoenergiasta on saanut osansa muun muassa Radio Novan juontaja Kristoffer Ignatius.

Tämän viikon jaksossa mummokolmikko kaartaa parikymppisten Claudian ja Markon avuksi. Pari mielii naimisiin, mutta häävalmistelut eivät suju ongelmitta. Mummoilla on onneksi plakkarissaan 120 vuotta kokemusta avioliitosta.

Eva-Riitta Siitonen, Raili Hulkkonen ja Kristiina Halkola opastavat Markoa ja Claudiaa avioliittoasioissa. Kuva: MTV3 

Sain tilaisuuden jutella Raili Hulkkosen kanssa Wanhan Sataman häämessuilla. Kysyin, millaisia neuvoja "mafiamummo" antaisi tulevan kesän morsiamille meikin suhteen.

Hulkkonen korostaa, että kaikki lähtee liikkeelle ihosta. 

"Melkein kaikki kysyvät ensimmäisenä silmien meikkauksesta, vaikka lähtökohtana tulisi olla iho. Sen tulee raikas ja fresh", Hulkkonen sanoo. 

Tärkeää on siis muistaa huolellinen ihonhoito jo hyvissä ajoin ennen hääpäivää ja itse juhlapäivänä panostaa hyviin pohjustustuotteisiin. Hulkkonen kannustaa myös välttämään liiallista puuterin käyttöä.  

"Kannattaa muistaa, että kesällä on paljon valoa, joten kesämorsiamen meikki ei voi olla paksu. Kasvot ovat heleämmän näköiset, kun meikkiä ei ole paljon", Hulkkonen muistuttaa. 

Ensin siis iho, sen jälkeen voi alkaa miettiä huulia, kulmia ja silmämeikkiä. 

Hulkkonen kannustaa morsiamia käyttämään ammattimeikkaajaa, sillä pitkä hääpäivä vaatii meikiltä paljon. Meikin tulee kestää aamusta iltaan ja pysyä siistinä silloinkin, kun kyyneleet valuvat, ihmiset halaavat ja hääjuhlat yltyvät villiksi tanssiksi. 

Yksi asia on kuitenkin Hulkkosen mielestä ylitse muiden. 

"Ota rennosti ja muista nauttia", Hulkkonen heläyttää. 

Viimeisestä olen aivan samaa mieltä. Ihminen on kauneimmillaan ollessaan onnellinen, joten liikaa paineita ei häämeikistä, eikä muistakaan yksityiskohdista kannata ottaa. Kun itse viihdyt olemuksessasi, se näkyy selvästi myös ulospäin. 

Mummomafia MTV3-kanavalla torstaisin klo 20. 

Kommentoi

You must have Javascript enabled to use this form.