Menovinkki: Fazerin Hääkakkutasting

Muistatteko mainoslauseen "Sanokaa Fazer, kun haluatte hyvää"? 

Minulla tuo lause pyöri päässä eilen taajaan. Kävin Kluuvin Karl Fazer Cafén hääkakkutastingissa maistelemassa erilaisia hääkakkuja. Oli hyvää!

Fazerilla järjestetään tänä keväänä kuusi hääkakkutastingia, joissa hääparit avustajineen pääsevät testaamaan erilaisia hääkakkuja. Tarjolle kannetaan kuutta erilaista kakkua ja mukana on muun muassa samppanjamoussekakku, parikin erilaista suklaakakkua sekä klassinen, kiiltävän valkoiseksi kuorrutettu red velvet -kakku.

Oli oikeasti kiinnostavaa tarkastella erilaisten kakkujen rakenteita ja makuyhdistelmiä (ananas meets kookos & mustapippuri, wau!). Fazerin kondiittorimestarit kertoivat samalla, mitä on hyvä ottaa huomioon hääkakkua tilatessa ja mitkä ovat hääkakkujen trendit.

Itse kiinnitin huomiota siihen, että hääkakuissa tuntuvat näkyvän samat ruokatrendit kuin muuallakin. Hääkakuissakin korostuvat nyt esimerkiksi kotimaisuus ja gluteenittomuus. 

Kuten jo aiemmin mainitsin, oma erityinen kiinnostuksen kohteeni ovat julkkisten ja kuninkaallisten suosimat överikorkeat kerroskakut. Tastingin jälkeen juttelinkin aiheesta kondiittorimestari Eero Paulamäen kanssa ja käytin esimerkkinä Celebrity Wedding Cakes -sivustoa. Paulamäki huomautti, että todennäköisesti monet sivulla nähtävistä kreiseistä fantasiakakuista eivät suinkaan ole kokonaan syötäviä - valtavan kokoisissa kakuissa saattaa olla sisällä esimerkiksi styroksia tai muita tukirakenteita, joita ei todellakaan voi syödä. 

Suomen elintarvikealan säädökset kuitenkin edellyttävät, että kaiken esimerkiksi hääkakkuun sisällytettävän on oltava syötävissä. Meillä siis kakuissa nähdyt monimutkaisetkin koristeet tai kukat voi huoletta pistellä poskeensa. Nam! 

Hääkakut muuten kelpasivat hyvin myös Maikkarin Mika Tommolalle. Katsokaapa eilisten Kymmenen uutisten loppukevennys

Fazerin hääkakkutastingit järjestetään 27.1., 11.2., 11.3., 8.4., 6.5. ja 10.6., klo 17:30 alkaen Karl Fazer Caféssa. Hinta 10 euroa, kuohuviinillä 14 euroa. Hinta sisältää kuusi kakkumaistiaista ja kahvin. Mukaan mahtuu 20 henkilöä / tasting. Ennakkoilmoittautumiset Fazerin sivuilla

 

Kommentoi

You must have Javascript enabled to use this form.