Ota puolisoksesi paras ystäväsi

Bloggasin kesällä otsikolla "Häät lisäävät onnellisuutta vain hetkellisesti". Lähteenäni oli tutkimus, jossa oli selvitetty ihmisten onnellisuutta ennen ja jälkeen avioitumisen. Tuloksena oli, että ihmisten onnellisuus kohoaa usein häiden aikaan (ns. kuherruskuukausiefekti), mutta laskee sitten nopeasti häitä edeltävälle tasolle. Osalla tyytyväisyys omaan elämään laski ajan myötä jopa alle häitä edeltävän tason.

Joulukuussa julkaistun amerikkalaistutkimuksen mukaan on kuitenkin osoitettavissa, että avioliitto lisää pitkälläkin aikavälillä ihmisten hyvinvointia, kertoo New York Times. The National Bureau of Economic Research -tutkimuslaitoksen julkaiseman selvityksen mukaan avioliitossa elävät ihmiset ovat useammin tyytyväisempiä elämäänsä kuin naimattomat. Avioliiton merkitys tulee tutkijoiden mukaan esiin erityisesti kriisitilanteissa: Avioliitto kantaa ihmiset paremmin kriisitilanteiden yli, varsinkin keski-iässä koettujen kriisien. 

Tulos on järkeenkäypä: Kun kriisin keskellä voi turvata läheiseen ihmiseen, on alhosta nouseminen helpompaa. Jo aiemmin on todettu, että puolison tuki nostaa merkittävästi esimerkiksi työstressistä kärsivän hyvinvointia. 

Tutkimuksen toinen tärkeä havainto oli ystävyyden merkitys avioliitolle. Parit, jotka ilmoittivat puolisonsa olevan paras ystävänsä, kokivat eniten onnellisuutta liitoissaan. "Ystävyys on onnellisen avioliiton salainen ainesosa", tutkija John F. Halliwell kommentoi tulosta. 

Tämäkin käy järkeen. Puolisoiden välinen hyvä ystävyys saa avioliitot asiantuntijoiden mukaan myös kestämään. 

Koen itsekin, että mieheni on paras ystäväni. Hän tuntee minut paremmin kuin kukaan muu, tukee minua kaikissa tilanteissa ja tuntuu lukevan ajatuksenikin. Hänen kanssaan on hauskaa, voin luottaa häneen ja vaikeatkin asiat alkavat näyttää aina paremmilta, kun olemme jutelleet. Todellinen bff <3

Mitä mieltä lilyläiset ovat? Onko puolisosi myös paras ystäväsi?

Kommentit

Sarandia (Ei varmistettu) http://projektinahaat.blogspot.fi/

Kyllä! Oma mieheni on ehdottomasti paras ystäväni. Häneen voin luottaa ja tiedän hänen ymmärtävän mielenliikkeitäni paremmin kuin kukaan muu. Vaikka meillä on toki myös omia juttujamme, olen tosi onnellinen siitä, että harrastamme mieluiten yhdessä. Hevosharrastukseni vei myös mieheni mukanaan ja niinpä minulla on nykyään jotain mistä haaveilin jo lapsena - oma tallikaveri! :D

Hanna R.

Awww! Ihana kommentti! Kiitos, kun jaoit oman kokemuksesi :)

Vierailija (Ei varmistettu)

Luin uutisen samaisesta tutkimuksesta, ja ko. uutiseen oli toimittaja kirjoittanut "Tutkimuksen mukaan kannattaa mennä naimisiin sellaisen henkilön kanssa, joka on myös paras ystäväsi".
En lukenut itse tutkimusta, mutta olen kyllä eri mieltä tuosta parhaan ystävän kanssa naimisiin menemisestä. Minusta on ideaalia, jos toisiinsa vastustamatonta vetovoimaa tuntevat henkilöt avioituvat, ja ajan myötä heistä tulee toistensa parhaat ystävät.
Siinä on eroa, milloin tunne ystävyydestä on alkanut; ennen vai jälkeen avioitumisen. Olen itse ryhtynyt suhteeseen ystävän kanssa, ja lähes kymmenen vuoden suhteen jälkeen tajunnut, että tuollainen on ainakin itselleni epäsopiva startti parisuhteelle.
Mietin, että onkohan tutkimuksessa huomioitu milloin tutkittavien ystävyys on alkanut. Sillä luonnollisestihan sellainen parisuhde on tyydyttävämpi, jossa toinen koetaan hyväksi ystäväksi, kuin sellainen jossa ei.

Kommentoi

You must have Javascript enabled to use this form.