Petipuuhia

Nyt seuraa aivan muuta kuin hääaiheista asiaa. Alkuun kuva-arvoitus. Mitä näet kuvassa? 

Krusty the Clownin peruukki? Marsilaisen karvaa? 

Ei kumpaakaan - yllättäen. 

Kuvassa näkyvä vihreä "föfö" on koiranpentumme Rion pedistä peräisin olevaa täytettä. Sitä syntyy näin: 

Brasilianterrierimme Rio on nyt puolivuotias ihanuus. Videolla näkyvän pedin Riolle osti äitini. Peti hankittiin hätäratkaisuksi kesäloman aikana, kun mökille tarvittiin koiranpeti. Peti on ostettu Pieksämäeltä ja se maksoi käsittääkseni 17 euroa. Rio rakastui halpissänkyynsä välittömästi ja käytännössä repi pedin äitini käsistä heti sen nähdessään. Rakasta petiä ei tietenkään voinut jättää mökille, vaan se muutti kanssamme kaupunkiin loman loputtua. 

Koiran raju rakkaus petiään kohtaan on kuitenkin meille omistajille aika rasittavaa. Tuota vihreää föföä on syksyn mittaan saanut imuroida lattioilta jatkuvasti. Olen tunkenut täytteitä takaisin pedin sisään ja pari kertaa yrittänyt korjata petiä ompelemalla, mutta se ei ole ollut kovin tuloksekasta. Rio on aina saanut jonkun sauman uudestaan auki ja niin vihreät föföbileet ovat jatkuneet. Kovin puhdaskaan peti ei ole enää hetkeen ollut. 

Muutama viikko sitten kyllästyin ja päätin hankkia Riolle uuden pedin. Kiersin aikani Musti & Mirri -myymälöitä, kävin Stockalla ja selailin nettikauppoja. Osoittautui yllättävän hankalaksi löytää uutta kivannäköistä koirapetiä. Halusin keskikokoisen pedin, jossa on laidat ja kiva kuosi. Ei mikään helppo nakki. 

Peten koiratarvikkeen sivuilta bongasin lopulta Scruffs Expedition Box Bed -merkkisen pedin. Peti näytti kuvassa tosi kivalta ja mallikin oikein sopivalta. Klik, klik ja peti siirtyi nettikaupasta meille. Harmi vain, etten tajunnut, että "vahva ja vedenkestävä, 600 denierin kankaasta valmistettu päällinen" ei ole erityisen pehmeä, vaan päinvastoin. Kangas on kovaa ja peti pitää kahinaa, kun koira asettuu siihen. Lisäksi lienee sanomattakin selvää, että koira ei aivan erityisesti ihastunut ajatukseen rakkaan sänkynsä vaihtamisesta. Nameilla saimme sen houkuteltua käymään uudella pedillään, mutta eipä siinä kauaa viihdytty. 

"En mä nyt oikein tiedä..?"

Mietin ensin jopa sängyn palauttamista, koska se ei selvästikään ollut koirasta miellyttävä makuualusta. Sitten keksin heittää pedin päälle koiralle tutun pehmeän viltin. Ja tadaa! Peti kelpasi kuin kelpasikin rekkusen yösijaksi. 

"Et viittis kuvata, kun mä yritän nukkua". 

En ole raaskinut vielä heittää vanhaa petiä pois, vaan käytän sitä tällä hetkellä koiran viihdykkeenä. Jos siis haluan tehdä jotain rauhassa (vaikka blogata), otan pedin esille ja annan koiran höykyttää sitä - näin tapahtuu muun muassa tätä kirjoittaessa. 

Uutta petiään Rio ei ole alkanut ainakaan vielä hajottaa ja nukkuu siinä yöt ihan ongelmitta. Great success!

Vaikka paras paikka nukkua olisi tietenkin tiiviisti ihmisen vieressä. 

 

Kertokaahan lilyläiset vuorostanne omia koirapetijuttujanne. Olen kuullut, että muutkin koirat mielellään rankaisevat sänkyjään.  Millaisia kohtaloita teidän koirapetinne ovat kokeneet? 

Kommentit

Jane C.

Mun koira leikkii sänkynsä kanssa :D Se siis tuo makuualustansa mulle ja sitten sitä pitäis muka heittää.

Hanna R.

Ai siis noutoleikkiä sängyn kanssa? Aika mainiota :D

Sängyn retuuttaaminen on tuttua myös meillä. Riolla on olohuoneessa makuualustana talja, jonka sijaintia se tykkää vaihdella ajoittain :) 

Tommi K
Isyyspakkaus

Meidän koiranpeti lähti juuri pari viikkoa sitten roskiin. Se oli rottinkinen ja jo niin huonossa kunnossa, että pelkäsin lapsen puhkaisevan silmänsä siitä törröttäviin teräviin tikkuihin. Musta tuntui muutenkin, että viime aikoina lapsi istuskeli siinä enemmän kuin koira, ja se oli aina vähän tiellä. Ja Eppuhan nukkuu Rouvan jaloissa anyways, joten uutta petiä ei ole myöskään suunnitteilla hankkia.

Hanna R.

Eppulin kori heitetty roskiin? Voih! Ihailin sitä petiä aina ja haluaisin Riolle samanlaisen jossain vaiheessa :)

Hanna R.

Aiheeseen liittyen muuten hauska kolumni Anna-Stina Nykäseltä Hesarissa tänään :) 

http://www.hs.fi/sunnuntai/a1414205719219 

Kommentoi

You must have Javascript enabled to use this form.