Ruotsin prinssihäät: Ja he elivät onnellisina elämänsä loppuun asti

Ah, tätä kirjoittaessa Ruotsin prinssihäät ovat vielä täydessä käynnissä ja hääpari vilkuttelee parhaillaan hevoskyydistään Tukholman kaduille kerääntyneelle fanijoukolle. Mutta kun vihkiminen on nyt nähty, häiden analysoinnin voi hyvin aloittaa!   

Kuva: Mattias Edwall / Kungahuset.se

Ensivaikutelmat ovat aikalailla aah ja ooh. Elina Kervinen kirjoitti Helsingin Sanomissa tänään, että kuninkaallinen humu Tukholmassa on maltillista, koska kyseessä ovat jo kolmannet kuninkaalliset häät lyhyessä ajassa. Mutta ainakin meidän hääkatsomossamme tunnelma oli kuitenkin ihan yhtä korkealla kuin ennenkin. Kärlek! 

Ja näyttävät, mutta samalla ihanan rennot juhlathan Bernadottet jälleen tarjosivat. Sofia oli aivan upea ruotsalaisen Ida Sjöstedtin suunnittelemassa hääpuvussaan. Huntu ja laahus olivat majesteettiset ja kokonaisuuden kruunannut tiara todella kaunis - Sofian asusteet olivatkin täsmälleen kuin prinsessalla. Kirkon musiikkivalinnat (Coldplayn "Fix you", hieno ruotsinkielinen versio Rihannan "Umbrellasta" sekä poistumismusiikkina kuultu "Joyful, joyful") taas varmistivat, että seremonia ei ollut mitään turhaa jäykistelyä. 

Pisteet muuten myös siitä, että Sofia sai lausuttua Carl Philipin nimen alttarilla oikein, mikä on kuninkaallisissa häissä kelpo suoritus. Puolisonsa pitkän nimen kanssa ovat mokailleet ainakin Chris O’Neill sekä prinsessa Diana.

Muita huomioita: 

1) Sofia ei ollut piilottanut tatuointiaan. Ruotsalaislehdet spekuloivat jo hyvissä ajoin, joutuuko Sofia peittämään niskassaan olevan tatuointinsa hääpäivänsä ajaksi. Sieltä se kuitenkin hunnun alta pilkisti. Prinsessa, mutta silti pienellä kapinallisella twistillä. 

2) Prinsessa Estelleä ei paljon vihkimisen aikana näytetty. Mutta sen, mitä neiti yleisöstä pilkotti, vaikutti hän todella hurmaavalta. Prinsessa Madeleinen häissä Estelle huvitti yleisöä puuhailemalla omiaan, mutta tällä kertaa Estelle onnistui kiinnittämään huomion vain olemaan aivan käsittämättömän suloinen. Tästä tytöstä kuoriutunee vielä melkoinen median ja kansan lellikkiprinsessa. Serkkutyttö Leonore ei tunnu olevaan läheskään yhtä suosittu kuin pikkuinen Estelle. 

3) Kuninkaallisten sukulaiseksi päätyminen on epäilemättä kuumottavaa, mutta Sofian sukulaiset selviytyivät edustustehtävästään puhtain paperein. Sofian siskot Lina ja Sara Hellqvist purjehtivat punaisella matolla erittäin tyylikkäästi, samoin siskosten äiti Marie Hellqvist. Vielä perjantai-iltana mamman asuvalinta ei tosin ollut se aivan imartelevin. Chris O'Neillin äidinhän arvioin taannoin näyttävän aivan Todella upeeta -kaksikon, Patsyn ja Edinan, kolmannelta kaverilta... 

4) Prinsessa Birgitta ei pettänyt tälläkään kertaa. Suoraan Mallorcalta saapunut prinsessa oli vielä entistäkin ruskettuneempi ja viuhtoi menemään punaisella matolla hurjaa vauhtia, siskojensa jäädessä poseeraamaan kiltisti kuvaajille. Birgitta hämmensi yleisöä melkoisen paljastavassa asussa jo perjantaina, häiden aattoillallisilla. Rohkea oman tiensä kulkija! 

5) Ja tunteikastakin oli! Rakkaus ja onni paistoivat Carl Philipistä ja Sofiasta. Toisin kuin Madeleinen ja Chrisin kohdalla, nämä häät eivät varmasti jättäneet ketään kylmäksi, eikä ollut epäilystäkään siitä, etteivätkö tunteet olisi olleet aitoja. Sofian tarina tosi-TV -tähdestä prinsessaksi on vertaansa vailla ja väitetyt vaikeudet kuningasperheeen hyväksynnän saamiseksi antoivat sille vielä oman vivahteensa. Satumaista!

Omat suosikkini vieraista olivat kestosuosikit, Tanskan kruununprinsessa Mary sekä Hollannin kuningatar Maxima. Nämä tyylikkäät naiset tuntuvat onnistuvan asuvalinnoissaan aina.  Eikä ilman mainintaa tietenkään voi jättää SVT:n häästudiossa loistaneita selostajia Mark Levengoodia ja Ebba von Sydowia. Mitä asiantuntemusta ja omistautumista kuninkaallisille. Pus och kram Mark & Ebba! 

Mitä muille lilyläisille jäi prinssihäistä mieleen?

Kommentit

ElviiraOona

Pikkuprinsessa Leonoren kiukuttelu isä Chris O'Neillin sylissä vangitsi ainakin minun huomion muista vieraista :-D 

Hanna R.

Minua taas vähän pelotti, alkaako Madeleine synnyttää kesken vihkimisen :) 

Hölöttävin Pöllö

Leonoren kiukuttelu jäi mieleen joo. Mutta se nyt oli odotettavissakin. Jäi myös mieleen se, että prinssi ei meinannut saada sormusta morsmaikkunsa sormeen :)

Hanna R.

Hih, katsoin vihkimisen tänään vielä uudestaan ja kieltämättä tuo sormuksen kanssa ährääminen huvitti :) Myös se, kuinka kirkon ulkopuolelta kaikuivat suosionosoitukset, kun Sofia oli vastannut "Ja". Kaunis ja rento tilaisuus kaiken kaikkiaan! 

Kommentoi

You must have Javascript enabled to use this form.