Vielä avioliitosta ja lapsista

Vaikka tätä asiaa on nyt jauhettu ja jauhettu, niin minun on ihan pakko lisätä tasa-arvoista avioliittolakia koskevaan keskusteluun vielä yksi asia. 

Minua nimittäin vaivaa väite siitä, että avioliitto-käsite tulisi varata pelkästään miehen ja naisen väliseksi siitä syystä, että "avioliitto on yksinomaan lasten saamista varten".

Maailma on kuitenkin muuttunut merkittävästi. Yli 40% lapsista syntyy nykyään avioliiton ulkopuolella. Pääkaupunkiseudulla luku taitaa olla vieläkin korkeampi ja luvut ovat kasvamaan päin. Tämän lisäksi Suomen yleisin perhetyyppi on lapseton aviopari. Katso lähteet täältä ja täältä

Avioliitolla on siis nykyään paljon enemmän muitakin merkityksiä, kuin vain lasten kasvattaminen ja saattaminen maailmaan. 

Vaikka kuinka yrittäisimme pitää kiinni ihanteellisesta ydinperhemallista, jatkaa perheiden monimuotoisuus silti kasvuaan. Lainsäädännön tulee muuttua tämän kehityksen mukana ja osoittaa, että yhteiskunta hyväksyy kaikki erilaiset perhemuodot.

Sen sijaan, että pelkäisimme tätä kehitystä, meidän tulisi olla iloisia siitä, että yhä useampi voi jatkossa olla oma itsensä, ilman häpeää. Kaikki perhemuodot ovat yhtä arvokkaita ja tärkeitä, ja tarvitsevat yhteiskunnan tukea. 

Kommentoi

You must have Javascript enabled to use this form.