Viikon mediakatsaus: Kuninkaallisia häitä

Viikon päätteeksi jälleen pieni mediakatsaus. Tällä kertaa teemana kuninkaalliset häät.  

Kuvat: Aftonbladet, BBC ja Royal Hats -blogi. 

 

1) Carl Philip buukkasi häihinsä esiintyjän 

Prinssi Carl Philipin ja Sofia Hellqvistin kesäkuiset häät lähestyvät ja järjestelyt alkavat pian olla loppusuoralla. Aftonbladet paljasti tällä viikolla, että hääjuhlassa tullaan bailaamaan kunnolla: Lehden saamien tietojen mukaan hääjuhlassa esiintyy itse Avicii. Tukholmalaissyntyinen huippu-DJ on tiettävästi sekä Carl Philipin ja Sofian että prinsessa Victorian ja prinssi Danielin suosikkiartisteja. Haluaisin kyllä niin nähdä, kuinka tiarat pomppivat ja kuninkaalliset helmat heiluvat, kun kauittimista räjähtää "Wake me Up".  

2) Kuninkaallista häähysteriaa 1960-luvulta

Britanniassa on ihasteltu tällä viikolla tuoretta pikkuprinsessaa, mutta samalla muisteltu myös kuningattaren sisaren, prinsessa Margaretin häitä, joista tuli kuluneeksi 55 vuotta. Prinsessa Margaretin ja Anthony Armstrong-Jonesin häät olivat kaikkien aikojen ensimmäiset televisioidut kuninkaalliset häät (Huom! Tässä hyvä knoppi tietokilpailuja varten!) ja niillä oli Briteissä yli 20 miljoonaa katsojaa. Westminster Abbeyssa vihkimistä todisti 2000 häävierasta ja Lontoon kaduilla häähulinaa nostattivat tuhannet ihmiset. BBC:n sivuilta löytyy lyhyt videokooste prinsessa Margaretin ja Lordi Snowdenin hääpäivästä. Huomatkaa erityisesti Margaretin upean hillitty kuninkaallinen tervehdys aivan klipin lopussa. 

3) Kuninkaallinen hattublogi muistelee Katen & Williamin häitä 

"Royal Hats" on ehdottomasti yksi kummallisimmista blogeista, joihin olen viime aikoina törmännyt. Blogi esittelee nimensä mukaisesti eri maalaisten kuninkaallisten eri tilaisuuksissa käyttämiä hattuja. Viime viikolla blogissa on muisteltu Katen ja Williamin häitä ja ihasteltu omissa postauksissaan muun muassa kuningashuoneettomien kuninkaallisten vieraiden hattuja, häihin Euroopan ulkopuolelta saapuneiden vieraiden hattuja, sekä muun muassa kuninkaallisen perheen Kentin sukuhaaran edustajien hattuja. Todellista antautumista asusteille! Tämä blogi kannattaa laittaa lukulistalle viimeistään Royal Ascotin aikaan. Kuuluisa laukkakilpailu järjestetään tänä vuonna 16.-20.6. 

Hyvää alkavaa viikkoa kaikille! 

Kommentoi

You must have Javascript enabled to use this form.