Ladataan...

Vaikka tätä asiaa on nyt jauhettu ja jauhettu, niin minun on ihan pakko lisätä tasa-arvoista avioliittolakia koskevaan keskusteluun vielä yksi asia. 

Minua nimittäin vaivaa väite siitä, että avioliitto-käsite tulisi varata pelkästään miehen ja naisen väliseksi siitä syystä, että "avioliitto on yksinomaan lasten saamista varten".

Maailma on kuitenkin muuttunut merkittävästi. Yli 40% lapsista syntyy nykyään avioliiton ulkopuolella. Pääkaupunkiseudulla luku taitaa olla vieläkin korkeampi ja luvut ovat kasvamaan päin. Tämän lisäksi Suomen yleisin perhetyyppi on lapseton aviopari. Katso lähteet täältä ja täältä

Avioliitolla on siis nykyään paljon enemmän muitakin merkityksiä, kuin vain lasten kasvattaminen ja saattaminen maailmaan. 

Vaikka kuinka yrittäisimme pitää kiinni ihanteellisesta ydinperhemallista, jatkaa perheiden monimuotoisuus silti kasvuaan. Lainsäädännön tulee muuttua tämän kehityksen mukana ja osoittaa, että yhteiskunta hyväksyy kaikki erilaiset perhemuodot.

Sen sijaan, että pelkäisimme tätä kehitystä, meidän tulisi olla iloisia siitä, että yhä useampi voi jatkossa olla oma itsensä, ilman häpeää. Kaikki perhemuodot ovat yhtä arvokkaita ja tärkeitä, ja tarvitsevat yhteiskunnan tukea. 

Ladataan...

Olin viime viikon perjantaina töiden jälkeen aivan tööt. Takana oli todella hektinen työviikko, työmatka Tukholmaan ja firman bileet. Iltapäivän lumisade sotki liikenteen ja bussilla köröttely tuntui kestävän ikuisuuden. Koiran ulkoilutusreissulta kulkeutui eteiseen arviolta pari kiloa sohjoa siivottavaksi.

Kuudelta illalla olin aivan ryytynyt. Olin sopinut lähteväni ystäväni kanssa teatteriin, vaikka oikeasti halusin vain saunan kautta nukkumaan. Olo ei todellakaan ollut ihanteellinen parituntisen esityksen katsomiselle. 

Sitkeästi kuitenkin suuntasin Aleksanterin teatteriin. Ja kas. Tapahtuikin varsinainen joulun ihme.

Eteemme rävähti Jarkko Valteen ja Osku Heiskasen Showhat – Joulun tähdet 2014 -drag show, joka vei kerralla väsymyksen ja kaikki huonot fiilikset mennessään. 

Kuva: StepUp Agency

Show sisälsi kaikkea, mitä kunnon drag shown pitääkin – säihkettä, kultalameeta, verkkosukkahousuja, höyheniä, vähäpukeisia miestanssijoita, notkeita tanssimuuveja, sopivasti törkeitä vitsejä, Madonnaa, Lady Gagaa, Tina Turneria, Kaija Koota ja Abbaa. Sekä tietenkin It´s Raining Men. Ja ju***lauta, että yli nelikymppisillä miehillä voikin olla upeat sääret! Minihame ja korkkarit pukevat harvaa naistakaan niin hyvin kuin Valteeta ja Heiskasta. 

Lauloin ja heiluin biisien mukana ja nauroin silmämeikit poskille. Esityksen jälkeen tuntui, kuin olisi käynyt salilla. Mieli ja keho tuntuivat rennoilta ja levänneiltä, eikä edes ulkona jatkunut räntäsade tuntunut enää missään. Ihan mahtavaa!

Valteen ja Heiskasen Joulun tähdet -esitykset ovat valitettavasti tältä erää Helsingissä jo ohi, mutta ainakin Oulussa ja Turussa on tulevina viikkoina mahdollisuus päästä nauttimaan Suomen parhaasta drag showsta. Lippuja näyttäisi Lippupalvelun sivujen mukaan olevan vielä tarjolla. Siispä oululaiset ja turkulaiset huom! Jos teillä vain on mahdollisuus, niin menkää katsomaan. Ette varmasti pety. 

Lämpimät kiitokset vielä Valtee, Heiskanen ja StepUp Dancers. Pelastitte energiallanne koko viime viikonloppuni!

Ps. Pidetään peukut pystyssä, että myös tänään nähdään joulun ihme ja kansalaisaloite tasa-arvoisen avioliittolain puolesta etenee eduskunnassa!

Ladataan...

Huomasin viikonloppuna, että Frendien kaikki kaudet on lisätty Netflixiin. Yes!

Vähän erikoista tietysti riemastua moisesta, kun meillä on kaikki kaudet tietenkin myös DVD-bokseina.

Päätin joka tapauksessa pitää pienen Frendit-maratonin. Tällä kertaa vähän erilaisen: Katsoin vain ne jaksot, joissa vietetään häitä.

Osaatteko muuten sanoa kuinka monet häät Frendeissä vietetään? No, tässä ne tulevat:

1) Rachel ja Barry – Häistään karannut Rachel hyökkää hääpuvussaan sarjan kantakahvilaan Central Perkiin ensimmäisen jakson kohdassa 3:29. Rachelin ja Barryn häistähän emme tiedä varsinaisesti muuta kuin sen, että Rachel karkasi ennen vihkimistä kylpyhuoneen ikkunasta. Ja sen, että hääpuku on mallia, jollaista Rachel ei varmasti laittaisi päälleen enää milloinkaan.

2) Carol ja Susan – Rossin ex-vaimo Carol vihitään tyttöystävänsä Susanin kanssa jaksossa “The One with the Lesbian Wedding” (kausi 2, jakso 11). Monica hoitaa tarjoilut ja Ross saattaa Carolin alttarille.

3) Ross ja Emily – Neljännen kauden kaksiosaisessa päätösjaksossa “The One with Ross´s Wedding” koko porukka (lukuunottamatta raskaana olevaa Phoebea) matkaa Lontooseen juhlimaan Rossin ja Emilyn lyhyen tuttavuuden kruunaavia häitä. Ja alttarilla Rossin suusta tulevat sitten ne kuuluisat sanat “I take thee Rachel”.

4) Ross ja Rachel – Vitoskausi päättyy Rossin ja Rachelin humalanhuuruiseen vihkimiseen Las Vegasissa. Pari itse saa tietää avioliitostaan vasta seuraavana aamuna eli kuudennen kauden ensimmäisessä jaksossa “The One after Vegas”.

5) Franny ja Stuart – Seitsemännen kauden jaksossa “The One with all the Cheesecakes” naimisiin menee Rossin ja Monican serkku Franny. Monicaa ei ole kutsuttu, mutta hän luikertelee häihin siitä huolimatta. Hääjuhlassa paljastuu, että Frannyn puoliso on Monican ex-poikaystävä.

6) Monica ja Chandler – Parin häitä järjestellään koko seitsemäs kausi ja vihkiminen nähdään kauden päätösjaksossa (The One with Chandler and Monica´s Wedding). Hääjärjestelyt ovat sekoilua viime hetkille asti, mutta loppu on toki onnellinen. Itse hääjuhlaa vietetään kahdeksannen kauden ensimmäisessä jaksossa (The One after I Do).

7) Phoebe ja Mike – Viimeisellä eli kymmenennellä kaudella naimisiin saadaan vielä myös Phoebe (The One with Phoebe´s Wedding, kausi 10, jakso 12). Phoeben ja Miken häät vietetään lumisella kadunpätkällä, värivalojen alla. Romanttista!

Oma suosikkini ovat Phoeben ja Miken konstailettoman kauniit häät. Mitkä ovat teidän muiden lilyläisten suosikit?

 

Pages