Ladataan...

Suomalaiset hääkuvat ovat jälleen saaneet tunnustusta maailmalla. Valokuvaaja Antti Karppisen ottama hääkuva palkittiin pari viikkoa sitten pronssimitalilla  ammattivalokuvaajien kansainvälisen yhdistyksen World Photographic Cupin vuotuisessa palkintogaalassa Ranskan Montpellierissä. Maailman kolmanneksi paras hääkuva näyttää tältä: 

Karppisen ottama kuva ei ole aivan siitä perinteisemmästä päästä. Kuvan perspektiiviä on käsitelty voimakkaasti ja se saa katsojan kääntelemään päätään ihmeissään. Karppinen kertoo, että kuvassa esiintyvä hääpari, Elina ja Vesa, olivat ohjeistaneet haluavansa hyvin omalaatuisen kuvan.

"He antoivat minulle listan elokuvista, joista pitivät sekä referenssikuvia, joissa mukana oli Pulp Fictionia ja Alienia", Karppinen nauraa.

"Kehitin näiden ajatusten pohjalta pienimuotoisen tarinan "taikurista" ja avustajasta, jotka pitävät esitystä baarissa. Palkittu kuva on sarjan viimeisiä ruutuja. Ajatuksen ruutuun sain Inception-elokuvasta, jossa unimaailmassa perspektiivit muuttuvat täysin oudoiksi. Ajattelin, että taikuri ja avustaja voisivat olla lopuksi esityksen jälkeen istumassa baarissa, mutta siten, että koko perspektiivi käännetään nurin", Karppinen kertoo.

Hääkuvasarjan ensimmäinen sija meni yhdysvaltalaisen Ben Shirkin ottamalle, niin ikään unenomaiselle kuvalle. Toisen sijan nappasi australialaisen James Simmonsin huikeatunnelmainen hääkuva.

Jo aiemmin tänä vuonna parhaita hääkuvia palkitsi maailman suurin hääkuvausjärjestö WPJA eli Wedding Photojournalist Association. Myös tässä kilpailussa saatiin menestystä Suomeen, kun kuvaaja Janne Miettisen ottama kuva nappasi ensimmäisen sijan kategoriassa kimpunheitto. Kuinka huikean tilanteen Miettinen onkaan onnistunut tallentamaan: 

Kuvassa on hyvin fyysinen tunnelma ja eräs kisan tuomareista olikin verrannut kommentissaan hääkuvausta urheilukuvaukseen. Huomio on kiinnostava: Molempiin liittyy suuria tunteita, mutta myös nopeita liikkeitä.

Lämpimät onnittelut sekä Antille että Jannelle!

Ladataan...

Viime juhannuksena luoksemme muutti kilonpainoinen nyytti, brasialianterrieri Rio eli viralliselta nimeltään Teitein Dancing Queen. Pikkuinen vilahti ensin sängyn alle, nuuski kaikki nurkat ja kömpi sitten syliini nukkumaan. 

Tänään tuo pikku sähikäinen täyttää vuoden. Juhlapäivän kunniaksi kuvia Riosta vuoden varrelta. 

1. Ensikohtaaminen. 

2. Nappisilmä ensimmäistä viikkoa uudessa kodissa. 

3. Reipas automatkustaja. 

4. Brassi nauttii helteestä. 

5. Omassa pedissä

6. Päikkäriasentoja.  

1. Rio, 5 kk, päivän asu -kuvassa. 

2. Viikin eläinsairaalan päivystyksessä

3. Aikakauslehdet maistuvat.  

4. Yhteispäikkärit sohvalla. 

5. Brassi on utelias koira. 

6. Rapsutukset = parhautta. 

Onnea Rio!
 

Ps. Kaikki kuvat Instagram-tililtäni. Joko seuraat?

 

Ladataan...

Tänään vietetään Vaatevallankumousta. Päivän ideana on kiinnittää huomiota reiluun ja eettiseen vaatetuotantoon. Kampanja kannustaa vaatevalmistajia kertomaan avoimemmin tuotantoprosesseista, materiaalien alkuperästä ja työntekijöiden kohtelusta. Vaatevallankumous valtaa tänään muun muassa Sanomatalon, jossa teemoina ovat eettisyys, vastuullisuus ja kierrätys. 

Ekologisuudesta ja eettisyydestä saa erittäin hyvän teeman myös häihin, erityisesti jos näitä periatteita noudattaa säännöllisessä arjessaankin. Seuraavassa viisi vinkkiä siihen, kuinka järjestää ekologisemmat häät.  

1) Hanki kierrätetty hääpuku  
Hääpuvun ei tarvitse olla uusi, vaan sen voi hyvin hankkia käytettynä. Paras aika hankkia käytetty hääpuku on alkusyksy, jolloin edellisen kesän morsiamet laittavat pukunsa myyntiin. Helsingissä käytettyjä hääpukuja myy Lovebirds-liike. Kannattaa myös seurailla Jotain käytettyä -myyntitapahtumaa, jonka löytää useimmiten häämessuilta. Jos haluaa aivan uniikin puvun, voi miettiä puvun teettämistä kierrätysmateriaaleista. Esimerkiksi trashionista Outi Pyy taikoo upean hääpuvun vaikka päiväpeitosta. Ja muista, että ekologinen morsian ei missään tapauksessa tilaa hääpukuaan Kiinasta! 

2) Kiinnittäkää huomiota hääpaikan valintaan 
Liikenne muodostaa Suomessa vajaan viidenneksen kasvihuonekaasupäästöistä ja niinpä ekologisissa häissä myös liikkuminen on otettu huomioon. Valitkaa hääpaikka siten, että vieraiden on helppo saapua juhliin julkisilla kulkuvälineillä. Tai miettikää, voisiko juhlapaikalle järjestää kimppakyydin esimerkiksi bussilla. Yhteiskuljetuksesta saa myös kelpo ohjelmanumeron. 

3) Unohtakaa kertakäyttöiset koristeet 
Häitä varten on kiva väkertää koristeita, mutta jätettä tulee aikalailla, jos ne kaikki menevät juhlien jälkeen roskiin. Helposti kierrätettäviä koristeita saa esimerkiksi käyttämällä luonnonmateriaaleja. Muovikoristeet kannattaa jättää suosiolla hankkimatta. 

4) Valitkaa tarjolle lähiruokaa
Myös ruokailussa voi tehdä merkittäviä ekologisia valintoja. Valitkaa listalle sesonginmukaisia, kotimaisia raaka-aineita, jotka on mahdollisuuksien mukaan tuotettu lähellä. Miettikää vielä, onko oikeasti syytä käydä hakemassa alkoholijuomat Tallinnasta. 

5) Tehkää häämatka kotimaassa 
Ekovalintojen ei tarvitse päättyä itse hääjuhlaan. Jos haluaa minimoida hiilijalanjälkeään, kannattaa häämatka tehdä kotimaassa. Esimerkiksi edestakainen lento Bangkokiin kahdelta hengeltä vastaa yli 6700 kilon hiilidioksidipäästöjä, kertoo Lentolaskuri. Pyöräilyloma vaikkapa Saariston rengastietä pitkin paitsi säästää ilmastoa, myös kasvattaa kuntoa.

Ja vielä loppuhuomautus: Vaikka ei olisikaan järjestämässä ekologisia häitä, ei kannata tuntea liikaa syyllisyyttä. Kaikkein eniten merkitystä on kuitenkin päivittäisessä arjessa tekemillämme ekologisilla ja eettisillä valinnoilla. 

 

Ladataan...

Pages