Ladataan...
#NettaSays

Muutaman kerran on toivottu postausta seurattavista kehopositivisuustileistä ja blogeista. Olen tähän kerännyt muutamia erityisesti instagramissa vaikuttavia henkilöitä, joita seuraan ja joita suosittelen myös muille. Huomioi, että kaikki vinkkaamani henkilöt eivät käytä itsestään nimitystä kehopositiivisuusaktivisti, mutta seuraan heitä esimerkiksi pukeutumisen ja tyylin vuoksi; he ovat omalta osaltaan vaikuttamassa poitiivisesti esimerkiksi lihavien nasten rohkeuteen pukeutua haluamallaan tavalla. Osalle on myös tehty kaunesoperaatioita, ja näistä he ovat kertoneet avoimesti. Itselleni näiden asioiden tietäminen ja ymmärtäminen on tärkeää ja kunnioitan esikuvina toimivia henkilöitä, jotka muistuttavat seuraajiaan siitä, etteivät luonnollisesti näytä tältä.

Itselleni sopivien ihmisten löytäminen insta - ja blogimaailmasta on ajoittain haastavaa. Seuraan ihmiisä, joihin voin joko samaistua tai jotka puhuvat mielenkiintoisista aiheista. Siksi en seuraa ruoka-, vauva - tai fitness -postauksia, tai tilejä joissa on kauniita ja huoliteltuja, mutta persoonattoma kuvia aamupaloista, maisemista ja omasta naamasta. Voimaannuttavan, rentouttavan tai herättelevän materiaalin näkeminen omalla news feedilläni on tärkeää ja huolehdin entistä eneemmän siitä, että seuraan tilejä joista tulee hyvä fiilis. Toki on tärkeää pysähtyä miettimään miksi jokin ärsyttää tai aiheuttaa ahdistuneisuutta - en esimerkiksi siedä instastoryjä joissa kerta toisensa jälkeen  toistuu samat maneerit hiustenpidennysten asettelemisesta, kuvakulmasta tai vaatteiden räpläämisestä. Jotenkin ne tuntuvat niin...teennäisiltä. Ehkä muiden huomionhakuisuus muistuttaa mua omasta tarpeestani tulla nähdyksi ja siksi ärsyttää. Syiden pohtiminen ei kuitenkaan ole poistanut ärsyyntymistä, joten olen yrittänyt tehdä asiasta yksinkertaisempaa ja vain lakata seuraamasta.

Monet listalle päätyneet henkilöt postaavat asioista, jotka saavat oloni epämukavaksi: eriarvoisuudesta, mielenterveydestä, fat phopiasta, rasismista, mustuudesta ja valkoisuudesta, feminismistä, sukupuolesta, koulutuksesta ja köyhyydestä joitain mainitakseni. Tässä tapauksessa epämukavuus on hyväksi - se tarjoaa mahdollisuuden tarkastella omia ja yhteiskunnan normeja ja asenteita jos vaan uskaltaa pysähtyä ja kuunnella.

@themilitantbaker eli kehoaktivisti, kirjailija ja bloggaaja (themilitantbaker.com) Jes Baker, jonka blogille ja kirjalle "Things no one will tell fat girls" vahva suositus.

Joogaa @nolatrees eli Dana Falsettin kanssa.

@sarahhhrae eli Sarah Vargas esittelee rempseään tapaansa vaatteita ja puhuu mm.seksistä myös tuubissa.

@joannathangiah piirtää feministisiä bopo-kuvia.

@virgietovat eli Virgie Tovar, joka instagramin lisäksi mm. kirjoittaa puhuttelevia artikkeleita lihavuudesta ja feminismistä.

Alysse Dalessandro eli @readytostare plussakoon muotibloggaaja ja yksi tyyli-idolini!

@lottielamout, plussakoon muotiblogaaja jonka sivuilla ja blogissa et näe tiimalasivartaloa, litteää vatsaa ja rasvattomia kasvoja.

Varsinkin pitkien naisten kokemuksista puhuva @honorcurves jakaa myös innostustaan urheiluun. Nykyään postailee harvoin.

@chooselifewarrior eli Dani, jonka instatilin nimi tulee hänen kokemuksestaan syömishäriöstä selviytymisestä. Postaa kuvia selkäläskeistä, raskausarvista ilman raskautta ja isosta mahasta.

@watchshauslay eli Shay Neary avaa maailmaa plussakokoisen  transtaustaisen naisen näkökulmasta.

@glitterandlazers - koska menestyviä, näkyvästi lihavia naisia jotka treenaavat, pukeutuvat trendikkäästi, ovat hauskoja ja matkustelevat ei näy tarpeeksi julkusuudessa, seuraa tätä mimmiä instassa , tuubissa ja glitterandlazers.com/blog

Dana @dothehotpants kyseenalaistaa mm.naisten karvattomuutta ja on yksi kehopositiivisuusliikkeen johtohahmoista.

Paola eli @chubbybabe_  postailee vaatekuvien lisäksi kuvia mahamakkaroistaan ja piirtää bopo-aiheisia kuvia.

@curvycampbell eli Olivia Campbell on Lontoossa vaikuttava plussamalli.

Tyyliä Metsästämässä - blogin Veera eli @vieruska näyttää hyvää esimerkkiä pukeutumisesta suomalaisille naisille.

@studiomucci & @tasselfairy eli Amina Mucciolo, on sua varten jos tykkäät my little ponyistä ja kaikesta liliasta ja pinkistä.

@scarrednotscared eli Michelle Elman, mm. näkyviä arpia esille tuova aktivisti.

Nimensä mukainen @sassy_latte haastaa valkoista feminismiä ja puhuu paljon intersektionaalisuudesta.

@thesassytruth_ eli Gia Natalaia Narvaez joka puhuu muodin ja plussakokoisuuden lisäksi kokemuksestaan transsukupuolisena latinona.

@fatgirlflow eli Corissa löytyy instan lisksi myös useilla vaatepostauksilla varustetulta youtubetililtä.

Fran Hayden eli @franhayden, kehopostiivisuudesta ja burleskista postaileva mimmi jolla on myös blogi.

@nadiaaboulhosn eli Nadia, plussamalli hyvällä huumorintajulla varustettuna.

Muslimifemisti Leah Vernon @Ivernon2000 toimii myös mallina.

Netin bopo-yhteisön tuntema Megan eli @bodyposipanda on instan, blogin ja youtuben lisäksi julkaissut hiljattain kirjan, jota posti parasta aikaa mulle juuri kiikuttaa.

Kehopositiivisuudesta tutkielman tehnyt @yourstruelymelly eli Melissa Gibson on hiljalleen aloittanut myös blogin kirjoittamisen.

@tessholliday eli Tess, plussakokoinen malli joka jakaa vahvasti mielipieitä. Kivojen vaatteiden lisäksi postaa myös super söpöstä Bowie-pojastaan.

Alexandra Thomas, @learningtobefearless, esittelee plussamuotia ja meikkejä ja postailee usein yhdessä äitinsä kanssa.

Muotibloggaaja, uikkarisuunnittelija Gabi Gregg eli @gabifresh räjäyttää tajunnan jokakeväisillä bikinikuvilla.

@full_of_freckless_illustrations piirtää mm.bopo-henkisiä kuvia ja kalenteria.

Omasta kehokuvastaan kertova @nataliemeansnice postailee paljon mm.hyväntuulisia asukuvia.

Plussamuodin ja näkyvän vatsan ystävä Liz Black eli @psitsfashion päivittää instagramin lisäksi myös blogiaan psitsfashion.com

@jewelzjourneyn postauksissa näkyy crop toppeja, lihavuutta ja hymyä.

Toivottavasti näistä löytyi joku joka kolahtaa just sulle! Paljon jäi listasta puuttumaan, voit etsiä tägeillä lisää seurattavia tilejä tai jättää kommentin sun lemppareista muiden löydettäväksi. Itselläni on vaikeus seurata vain niin montaa ihmistä kuin mitä oikeasti ehdin pysähtyä lukemaan ja valitettavasti välillä joutuu karsimaan, että näkee juuri niiden jutut jotka aina haluaa nähdä.

Share

Ladataan...
#NettaSays

Odotan sitä päivää, kun useammat kehopositiivisuusaktivistit eivät käytä ääntään puhumalla elämäntavoista ja terveellisyydestä, vaan puhuvat sen puolesta, että kaikki, myös lihavat (ja hoikat joilla on pieniä poimuja vatsassa -biggest rolls, i mean-), ansaitsevat kunnioitusta aivan samalla tavalla kun kaikki muutkin. Odotan, että kuulen puhetta naisten oikeuksista ja ulkonäön vapaasta riepottelusta, nöyryytyksestä, kiusaamisesta ja naisvihasta. Mä tarvitsen enemmän kun "rakasta itseäsi" - lässytystä jonka perään kerrotaan, että olen lihava (pilkku) mutta (pyydän sitä anteeksi puolustautumalla sillä, että )yritän syödä terveellisesti tai harrastan liikuntaa.

Share

Ladataan...
#NettaSays

En mä mitenkään myöhässä ole, mutta näin tammikuun lopun kunniaksi postaus parhaimmista asioista viime vuodelta.

1. Jamaika. Tammikuun reissulla käytiin biitsillätreenattiin ja treenattiin:

ja käytiin bileissä

 

2. Kaverit ja kesä. Erityisen parasta oli reissu Tampereelle, jossa kaverin lisäksi oli mukana Peto, joka pakotti tutustumaan myös Tampereen luontoon. (itku tuli näitä kuvia valitessa.)

 

3. Seksuaalikasvatus. Opiskelin Sexpolla seksuaalikasvattajaksi ja kipinä jatko-opiskeluun roihahti niin, että huhtikuussa kutsuu taas Helsingin kurvi ja seuraava koulutus. Jos vaikka jonain kauniina päivänä valmustuisin seksuaaliterapeutiksi.

 

4. Kävin myös pyörähtämässä yksin Kroatiassa. Elokuu oli meikäläiselle aivan liian kuuma aika ja rannat niin täynnä, ettei puolen päivän jälkeen löytynyt paikkaa johon pyyhkeensä pystyttäisi.

 

5. Vanhemmilta saatu synttärikortti, jossa oli väärä ikä.

6. Kummipojalle syntyi veli ❤ ja yhdelle toiselle pikkukaverille myös.

7. Hetki kun tajusin Dancehall Saturdazessa vedetyn keikan jälkeen, mistä lavaa mukavasti seuraavia tanssijoita varten liuastuttanut huuhteluaine on peräisin (kohta 1:06)

 

8. Muutenkin koreot, joihin olen ollut suht tyytväinen vaikka esiintymiset eivät ihan putkeen ehkä menneetkään, esim:

 

9. Tanssituntien pitäminen, joka inspiroi silloinkin kun mikään muu tanssissa ei. Klikkaa tästä päästäksesi katsomaan kevään kisaryhmän vetoa sotyssä, kaksi ensimmäistä koreota on tehnyt kollegani Wilma ja viimeisen (Spice - Indicator) minä.

10. Oman tulevaisuuden ja haaveiden määritteleminen ja askelten otto niiden suuntaan. Tämän on mahdollistanut myös omien rajojen ja vajavaisuuksien kirjoittaminen ääneen ja niihin liittyvistä haaveista irti päästäminen. Toivotaan, että yhden oven sulkeutuessa toinen avautuu.

 

 

 

Share
Ladataan...

Pages