Ladataan...
#NettaSays

Hyvää Älä laihduta - päivää!

Tänään vietetään kansainvälistä älä laihduta - päivää . Laihduttaminen johtaa usein kierteeseen aiheuttaen itseinhoa, ahdistusta, masennusta ja itsetuhoisuutta ja voi laukaista syömishäiriön. Ylipainon terveysvaikutuksista puhuttaessa monesti unohdetaan, että moni valmiiksi ylipainoinen painaa laihduttamisen seurauksena enemmän kuin ennen laihduttamista.

(Syömishäiriöliitto) 

Älä laihduta - päivänä on hyvä pysähtyä tarkastelemaan omaa syömiskäyttäytymistä ja laihdutuspuhetta. Miten puhun itsestäni? Miten puhun muiden vartaloista? Miten suhtaudumme syömishäiriöihin? Nähdäänkö lihavien ihmisten syömishäiriöitä ? Joka neljäs ylipainon vuoksi lääkärille hakeutuva sairastaa ahmintahäiriötä. Miten tämä sopii ylipainon hoitamiseen liitettäviin laihtuskehoituksiin? Onko toiset syömishäiriöt "hyväksytympiä" kuin toiset? Voiko lihava olla lihava ilman syömishäiriötä? Onko neuvot laihduttaa oikeasti toimiva tapa lisätä terveyttä? 

Tarvitsemme enemmän moninaisia esikuvia näyttämään, että elämässä eri tavoin menestyäkseen tai onneen ei tarvitse tiettyä painoa tai ulkonäköä. Ja että mielenterveys, sen pitäisi tulla ennen painoindeksiä. 

Share

Ladataan...
#NettaSays

Jokin aika sitten esittelin blogissa plussakokoisia urheiluvaatteita ja - liivejä. Nyt pääsette tutustumaan kahteen uuteen tuttavuuteen:

Pinkki on merkiltään Freya ja väriltään kirsikkamaleerattu. Freyan urheiluliivit eivät ole mulle tutut ja olin jostain syystä epäileväinen niiden suhteen, mutta turhaan: liivit ovat todella positiivinen yllätys. Toki en vielä osaa sanoa miten toimivat käytössä, mutta ainakin kotona pomppiessa ja päällä seistessä liivit tuntuivat tukevan hyvin. Liiveissä on kevyt toppaus ja kaarituet, ja rinnat asettuvat erilleen toisistaan omiin kuppeihin. Tämä mahdollistaa rinnalle  suht pyöreän muodon, josta itse pidän. Erityisen ilahtunut olen ympäryksen leveydestä ja  neljän rivin kiinnityksestä, jolloin ympärys ei pureudu selkäläskeihin ja kannattelee rintojen painoa. Myös olkaimet ovat leveydeltään ihan ok. Pesen usein urheilu (ja muutkin) liivit koneessa, joten nähtäväksi jää miten kauan kaarituet pysyvät liiveissä.

 

Mustat liivit ovat Panache Sportin uusi Scoulptresse - mallisto. Nämä liivit on suunniteltu erityisesti isolle povelle jonka vuoksi olin yllättynyt, että niissä on edelleen vain kolmen rivin leveys kiinnityksessä. Freyan jälkeen se tuntui huonolta. Liiveissä on kaarituet ja kupit ovat toppaamattomat ja saumattomat, jolloin rinta saa pyöreän muodon, mutta ei samalla tavalla kohotusta kuin topatuissa. Ympärys on Panachelle tyypillisellä tavalla napakka, joten voi olla että näistä joutuu ottamaan normaalia isomman koon. Panachen urheiluliiveistä mulla on ollut huonoja kokemuksia: kauniin ja toimivan mallin lisäksi ne ovat valitettavan huonolaatuisia. Ensin lähtee kaarituki, sitten olkaimet löystyvät niin, että liivejä voi käyttää vain olkaimet yhdistämällä jolloin saan helposti hartia-ja niskakipuja, eikä tuki silloinkaan ole erityisen hyvä - ulkonäkö kylläkin. Muissa liiveissä, joissa olen hikoillut ja joita olen pessyt koneessa, ei ole ollut samanlaista ongelmaa. Olkaimista on katkennut kuminauhoja, joten ymmärtäisin, että kyse on materiaalista.

Näitä kyseisiä liivejä myy mm. Lumingerie. Jos netistä ostaminen jännittää, kannattaa aloittaa paikasta jossa palautus ja vaihto on ilmaista, ja jossa asiakaspalvelu osaa auttaa sopivan koon ja mallin etsinnässä.

Minkälaisia liivejä tykkäätte käyttää treeneissä?

Share

Ladataan...
#NettaSays

Esittelyssä kaksi kirjasuositusta:

 

The Militant Baker - nimistä blogia ja instagramia hallinnoivan Jes Bakerin muutama vuosis sitten ilmestynyt kirja "Things no one will tell fat girls" on helposti luettava kirja lihavien ihmisten ja erityisesti naisten kohtaamasta syrjinnästä, ennakkoluuloista, uskomuksista ja valtarakenteista. Jesin kirjoitustyyli on asiantunteva ja ammattimainen mutta myös tarpeeksi keveä, ja sopii luettavaksi sellaisellekin joka ei ole englanniksi tottunut lukemaan.  Kirjassa on myös useita vieraskirjoituksia. Jes on puhunut ja kirjoittanut avoimesti mm.masennuksestaan ja teemoista joita lihavana kohtaa esimerkiksi deittailussa ja  seksissä. Jesin uusi elokuussa julkaistava kirja Landwhale on saanut nimensä sanasta jota hänestä on loukkaamistarkoituksessa käytetty. Jesin haastattelun vuodelta 2015 voit kuunnella tästä

Kehopositiivisuusteksteillään ja ihastuttavailla tanssivideoillaan hurmaava Megan Crabbe eli Bodyposipanda julkaisi viime vuonna kirjansa Body Positive Power. Kirjassaan Megan kertoo omasta kamppailustaan anoreksian kanssa ja miten löysi kehopositiivisuuden. Kirjassa on myös useita vieraskirjoittajia. Jesin kirjaan verrattuna tässä on hieman enemmän luettavaa ja vaati itseltäni enemmän keskittymistä, mutta kieli on silti edelleen suht helppolukuista. Meganilla on myös blogi ja joulun tienoilla avattu youtube-kanava.

Tässä siis kaksi kirjasuositusta leppoisiin kesäpäiviin mökkilaiturille, rannalle tai junamatkalle.

Share

Pages