Ladataan...
Never Give Up

Heräsin tänään aamulla perhettä aiemmin ja selailin puhelinta. Vastaani tuli epileptikkojen ryhmän keskustelu, jossa mietittiin miten paljon lääkitys on muuttanut persoonaa. Itselläni on sellainen ongelma, että sairastuin murrosiän kynnyksillä ja en oikeastaan tiedä millainen Ilona minä olisin ilman sairautta, ilman lääkitystä. Lapsena olin iloinen, ahkera, hyvin oppivan, hyvä muistinen, pystyin keskittymään hyvin ja olin hyvin empaattinen. Tuosta jäljellä on oikeastaan empatia. Väsyn helposti, ärsyynnyn helposti, unohtelen, oppiminen vie aikaa enkä joskus pysty keskittymään mitenkään. Olisinko tällainen muutenkin vai olisinko edelleen kaikkea sitä mitä olin ennen sairastumista? Olisiko minulla ne taidot tallella, joita nyt niin kovin toivon omistavani. 

Mieleni kipuilee asian kanssa paljon, vaikka olen hyväksynyt asian. Yritän silti kovasti hillitä itseäni ja parantaa keskittymistä ja muistia. En silti voi ohittaa niitä ajatuksia, jolloin päähäni hiipii ajatus, entä jos en pysty, entä jos asia ei olekaan minusta kiinni? Entä jos lääkitys vaikuttaa päähäni juuri niin paljon, että persoonani on muokkautunut niiden mukana. Olisiko asiat sillon helpompi hyväksyä? Entä jos se väsymys mitä toisinaan koen, on näistä johtuvaa. Ei laiskuutta. Olen silti edelleen viisas, ajatusmaailmani on laaja ja moneen kykenevä. Koitan arvostaa sitä yli muiden ikävien asioiden. 

Koen, että tietyllä tavalla sairastuin tosi pahassa kohdin. En toisaalta tunne itseäni. Muiden kertoessa selkeästi millaisia he olivat ennen sairautta itse vain pyörittelin peukaloita " en tosiaan tiedä, sellainen ihana lapsi". Osaisi ehkä helpommin sanottaa omia ongelmia, jos tietäisi mihin olisi kykenevä ilman sairautta ja lääkitystä, hyväksyä. Nyt sitä vain ajattelee, että omaa heikkoutta jos ei osaa sanottaa mistä johtuu. En vain tosiaan tunne sitä Ilonaa, joka olisi aikuistunut ilman epilepsiaa. Ennen ajattelin, että sairaus ei ole vaikuttanut minuun mitenkään, mutta on se. Toisaalta se myös on opettanut arvostamaan monia asioita paljon enemmän. Hyväksyn silti sen, että jokaisella on elämässä omat ongelmat ja haasteet. Tämä on minun ongelma. Tämä on myös osa minun matkaa ja persoonani kehitystä. Olen räiskyvä, empaattinen, tunteidensa kanssa solmuun menevä ihminen. Hyväksyn asiaa parhaani mukaan. 

Share
Ladataan...

Ladataan...
Never Give Up

Yhteistyössä Jollyroom 

Sain alkuvuodesta yhteydenoton Jollyroomilta, jossa sain mahdollisuuden päästä testaamaan rattaita. Olin katsellut hyvän tovin meille uusia meidän tarpeisiin sopivampia rattaita, enkä voinut kuin hyppiä riemusta, että blogini kantaa hedelmää sen verran, että pääsin testaamaan juuri niitä rattaita joista olin kiinnostunut. Meillä on asustellut nyt reilun kuukauden Petite Chérien Lively yhdistelmävaunut. Yritän nyt parhaani mukaan kertoa mistä olen tykännyt näissä vaunuissa ja mitä kehityskohtia taas olen löytänyt. Päällimmäisenä olen näihin erittäin tyytyväinen ollut. 
 

Meille nämä on nyt kolmannet rattaat / vaunut. Minulla on kokemuspohjaa nyt Tutek Turraneista, Britax B-smarteista ja jonkun verran Britax Smileistä ja kävin kokeilemassa Emmaljungan NXT90F malliakin. Ensituntuma näissä oli lähimpänä Emmaljungaa, jykevyydeltä nämä oli samaa luokkaa. Koen kuitenkin, että Emmaljungat on hieman näppärämmät. Nämä taas tuntuu omaan käteen jämäkämmiltä kuin Smilet. Rakastan vaunujen jykevyyttä ja omaan makuun saan näissä rattaissa jykevyyden ja ketteryyden samassa paketissa. 

Bussissa nämä menee hyvin pieneen tilaan ja on erittäin näppärät kärrit kaupungilla asioidessa. Jarrut on näissä tosi hyvät, joka on itselleni erittäin tärkeä asia rattaissa. Mikään ei ole rasittavampaa kuin jatkuvasti pettävät jarrut. Olemme myös nyt saanu testattua näiden talviominaisuudet erinomaisesti, koska Kuopiossa on lunta ja paljon. Nämä kulkee lumessa erittäin paljon paremmin, jos vertaa nyt viimeisimpiin rattaisiimme Britax B-smarteihin. Tähän asti olen päässy säällä kuin säällä näillä liikkumaan suhteellisen mutkattomasti. Meillä kuljetaan selkä menosuuntaan, mutta istuimen saisi käännettyä myös kasvot menosuuntaan. 

Rattaiden mukana tulee pumppu ja tämä oli itselleni iloinen uutinen. Olen sellainen ihminen, että saan renkaat huoltoasemilla ensiksi tyhjiksi ja olen kerran työntänyt rattaat yksi rengas tyhjänä kotiin, kun en vaan saanu siihen ilmaa... Nyt ei tarvii stressata moisesta, kun nopeasti ja kätevästi voi pumpata renkaat missä haluan. Pumpulle on tavarakorissa oma säilytyspaikka, joten se kulkee mukana kätevästi. Rattaiden mukana tulee myös adapterit Maxi-Cosin kaukalolle ja jos en ihan väärässä ole ne käy myös Cybexin turvakaukaloihin.  Istuinosan saa myös muokattua kätevästi yhdellä kädellä vaunukopaksi, joten ei tarvitse miettiä säilytystilaa erilliselle kopalle, joka itseäni ahdisti aijemmin. Videolla näytän miten istunosa muokkautuu kopaksi.  Myös turvakaaren saa kokonaan pois tai käännettyä sivuun. 

Nämä on ollu myös neidin mieleen, itkut rattaisiin mennessä loppui kuin seinään näihin vaihdettaessa. Ilmeisesti näistä Beata näkee paremmin ja kuppimallin penkki on enemmän hänen mieleen. Päiväunet maistuu vaunuissa myös sisällä, mikä aijemmin oli sula mahdottomuus. Tykkään rattaiden kankaan materiaalista, se on ollut erittäin helppo pitää puhtaana. Jämäkkä kuomu myös on herättänyt tykästyksen osakseen. 

Mitä miinuksia näissä on? Nämä ei ole pienimpään tilaan menevät, mutta meille se ei ole este, kun tärkein oli saada jämäkät rattaat. Aika pieneen tilaan nämä saa, jos ottaa kaikki renkaat irti, jotka on pikakiinnikkeillä kiinni. Tavarakori on selkeästi pienempi mihin olen tottunut, mutta tähän asti pärjätty hyvin sillä. Olen itse 158cm pitkä, enkä suosittelisi näitä yhtään pienemmälle ihmiselle, koska säädöt on nyt pienimmillä ja se on just ja just minulle passeli. Istuinosa on hieman pientä mitoitusta, mutta uskon sen menevän meillä vielä kauan, ikää Beatalla on nyt n. 10kk.  

Talouden kaikki miehet on kehunut näitä rattaita, joten ei nämä ihan sutta ja sekundaa voi olla. Itse meidän tarpeisiin nähden olen erittäin tyytyväinen näihin. Onko muilla täällä kokemuksia kyseisistä vaunuista? Minä kiitän Jollyroomia, joka on arvostanut panostani somea ja blogia kohtaan vuosien varrella. ♥
Vaunut: Petite Chérie Lively

- Ilona 
 

Share
Ladataan...

Ladataan...
Never Give Up

Postaus tehty yhteistyössä Jollyroomin kanssa. 

Meidän neidille saapui ensimmäinen isojen tyttöjen lelu. Nimittäin jokaisen pienen tytön unelma-auto Mini Speeders. Tähän autoon on jo nyt mahtunut monta hyvää hetkeä. Ensimmäinen ihana hetki oli, kun neiti sai isänsä kanssa kasata auton. Neiti ihmetteli osia ja seurasi tarkasti isän rakentamista. Meillä on myös juuri opittu seisomaan, joten auto on ollu hyvä apuväline seisomista varten. Kuvissa näkyvät dvd-kotelot on estämässä auton liikkumista, jotta neiti voi rauhassa seisoa autoa vasten. 
 

Vähän jännitin onko tälle autolle vielä mitään käyttöä, kun jalatkaan ei yletä maahan, mutta onneksi näköjään jo 9kk tyttö saa tästä revittyä riemua.  
Olen istuttanut neitiä välistä auton päällä ja yllättävän hyvin hän siinä pysyy, kurotellen toista jalkaa maahan. Hirmuinen rapina kuuluu, kun neiti tutkii autoa läpikotaisin. Naurua ja hörinää! 

Hän oivalti loistavasti myös ratin tarkoituksen. 

Opetellaan kypärän käyttö "moottoriuheilussa" heti pienestä pitäen. 

En tiedä loppujen lopuksi kuka tästä autosta innostui eniten ; äiti, isä vaiko tyttö. Kaikki odotimme innoissamme, että päästään hypistelemään autoa. Minun tavaksi onkin päivän päätteeksi peruutella auto "parkkiin". Näen mielessäni miten tämä tulee olemaan myös kaunis yksityiskohta neidin omassa huoneessa, kunhan sellainen tulee. 

Potkuauto vaikuttaa kestävältä ja kannatan kestäviä leluja, jotta ne pysyisivät pitkään käytössä. Edelleen olisi ihana antaa Beatan omia leluja esim. hänen lapsilleen leikkeihin. Ihastuin itse kovasti tuohon vanhaan ulkonäköön ja Mini Speedersejä on monia eri tyylisiä. Vaikka tämä auto on saatu yhteistyössä, kehuisin tätä siltikin. Onhan se vain niin hauskan ja ilahduttavan näköinen! Nämä on nyt Jollyroomissa hyvässä alennuksessa, jos olet haaveillut omalle lapsellesi tällaisesta. Lisäksi Instagramissa on nyt käynnissä viikon verran arvonta, jossa voit voittaa vapaavalintaisen Mini Speedersin. Käy tsekkaa ja osallistumassa. 

Linkki Mini Speederseihin: https://www.jollyroom.fi/search?text=mini%20speeders
Linkki arvontaan: ARVONTA 

- ILONA

Share
Ladataan...

Pages