Ladataan...
NKaijanen

Suomessa näyttää jo hellekesä alkaneen ja lämpötilat kilpailevan Espanjan kelien kanssa. Tälläiselle sokerihiirelle myöskin iskee makean himo lähes päivittäin. Tästä johtuen olen alkanut kokeilemaan erilaisia ns. "terveellisempiä" herkkuja kevään ja toivottavasti tulevan hellekesän kunniaksi. Myöskin samalla kun nämä helteet ovat alkaneet lämmittämään ihanasti, sokerinhimo muuttuu tarpeeksi hiukan freessimpiin herkkuihin. Chia mustikka kerrosherkku on yksi uusi kevään lemppareistani ja samalla saa helposti tyhjennettyä viimeiset marjat pakkasesta ennen uuden marjastuskauden alkua. 

Chia mustikka kerrosherkku kahdelle:

Chia vanukas:

- Noin 4 rkl chia siemeniä 

- Noin 3 dl kauramaitoa 

 

Muut kerrokset:

- Kourallinen muromysliä

- Noin 2 - 3 dl pakastemustikoita 

- 250 ml vanilijakastiketta 

- Ripaus kanelia 

- Halutessasi kaapin kätköistä löytyviä suklaanjämiä 

Valmista ensin chia vanukas. Sekoita chian siemenet ja kauramaito sekaisin. Laita vanukas jääkaappiin tekeytymään. Jos alkaa näyttämään, että vanukkaasta tulee liian jämäkkää lisää nestettä ja anna tekeytyä hiukan pidempään. Jos taas päinvastaisesti vanukas alkaa näyttämään liian nestemäiseltä lisää hiukan siemeniä ja anna tekeytyä lisää. 

Kun chian siemenet ovat riittävästi turvonneet ja seos alkanut muuttua vanukasmaiseksi, ala kokoamaan kerrosherkkua. Jääkaapissa chian siemenien turpoamiseen menee noin reilu 15 - 20 min, joten odotusaika ei ole sen pidempi. 

Lado syvien jälkiruokakulhojen pohjalle ensin muromysli, jonka päälle reilu kerros vanilijakastiketta. Tämän jälkeen lado päälle reilu kerros pakastemustikoita ja mustikoiden päälle chiavanukasta. Vanukaskerroksen päälle vielä reilu kerros vanilijakastiketta ja ripotellen hiukan muromysliä. Viimeistele jälkiruoka ripottelemalla päälle kanelia ja halutessasi kaapin kätköistä löytyviä suklaanjämiä. 

Se hiukan "terveellisempi" kesän herkku on valmis!

//Summer is coming fast and actually in Finland is better weather than here in Spain. This fresh chia blueberry dessert is perfect for warm spring and summer days and it is an easy way to spend all last summer's frozen berries before the new berry season start. 

Chia blueberry dessert

- Around 4 tablespoon chia seeds

- Around 3 dl oat milk

- A handful of crunchy muesli

- 250 ml vanilla sauce

- Around 2-3 dl frozen blueberries

- Cinnamon

- Leftover chocolate bites

 

Mix together around 4 tablespoon chia seeds and around 3 dl oat milk. Put in the fridge and wait around 15-20 min until the mixture has become pudding. Put in the bottom of the dessert bowl crunchy muesli. Then add vanilla sauce, blueberries, and chia pudding. Finalize the dessert, adding on the top of the layers a bit more vanilla sauce, crunchy muesli, a pinch of cinnamon and if u want, some leftover chocolate bites. 

 

 

 

 

Share
Ladataan...

Ladataan...
NKaijanen

Millä tavoin juuri sinä teet arjestasi luksusta? Vietimme eilen ystäväni kanssa leppoisaa sunnuntai-iltapäivää meren rannalla ja samalla puheenaiheemme siirtyi hiukan syvällisempään keskusteluun arjesta ja arjen luksuksesta. Pohdimme kuinka jo aivan pienillä teoilla ja itsensä hemmottelulla voi saada päivästä erityisen. Yhtäkkiä taustallamme alkoi soimaan cover versio kappaleesta La vie en rose ja kappaleen tunnistettua ystäväni hihkaisi hymyssäsuin, kuinka hänen hyvä ystävänsä aloittaa jokaikisen aamunsa kyseisellä kappaleella. Kappaletta kuunnellessaan hän juo aamukahvinsa lempi alusvaatteisillaan ja meikkaa itseään tulevaan päivään, samalla kun aamuauringonsäteet paistavat hänen kasvoilleen. Ihanan naisellinen buusti aamulle, eikö?

Visuaalisena ihmisenä itselleni on erittäin tärkeää, että ympärilläni on visuaalisesti miellyttäviä ja kauniita asioita. Ilman niitä tuntuu, että arjesta tulee heti paljon synkempää. Omat paheeni (lue: luksukseni) arjessa ovat hyvin yksinkertaisia, mutta niin suuren piristyksen tuovia. Viimeisimmät paheeni ovat olleet kauniiden teekeksien ostaminen ja niiden säilöminen tunnelmalliseen peltipurkkiin odottamaan tulevia teehetkiä lempimukistani. Iltaisin kotiin päästyäni olen pukenut kulahtaneiden pieruverkkaiden ja t-paidan sijaan kauniin kesämekon ja jos pieruverkkarit houkuttelevat enemmän olen saattanut vain laittaa kesäisen punaista huulipunaa piristämään kasvojani. Muita arjen hemmottelu suosikkeja on monia. Muun muassa kuuma suihku pitkän päivän jälkeen, kynsien lakkaus pirtsakalla värillä tai ihan vaan ruuan asetteleminen kauniisti lautaselle ovat yhtiä kestosuosikkejani. 

Elämäni matkassa on myöskin pitkään jo kulkenut sanonta: "Jos taskusta löytyy vain kaksi kolikkoa. Toisella kolikolla saa ostettua leivän ja toisella kukan."

//How do you make your days special? Do you have any secret ways to spoil yourself? With little things, we can easily make of our daily life more luxurious. It doesn't mean buying new things all the time or expensive spa holidays. It just can be a nice cup of tea or dress up your favorite piece of clothing. With simple things, you can easily spice up your everyday life.  

 

 

 

Share

Ladataan...
NKaijanen

Kevät on vihdoin täällä. Vapun kunniaksi päivän tyylinä uusi vintage suosikkini, vintage maxi hame. Ah, kevät on vuoden parasta aikaa. Ihanaa vappua kaikille!

//Celebrating 1st of May with this style and my new vintage maxi skirt. I think spring is the best season of the year. 

 

 

 

Share

Pages