She said it, tai: Tytöt tahtoo supersankareita

No Sex and the City

Minulla on uusi lempifeministi. Tämän urhean nuoren vapaustaistelijan nimi on Riley, ja minun laillani myös Riley on saanut prinsessaöverit. Se on loppu nyt!

"The companies who make these try to trick the girls into buying the pink stuff. -- Why do all the girls have to buy princesses? Some girls like superheroes, some girls like princesses."

 

Ja koska Rileykin tietää, että feminismillä haetaan yhden sukupuolen ylivallan sijaan tasa-arvoa kenenkään jalkoväliin katsomatta, muistuttaa tämä tarpeellisesti kaikille kuuluvasta valinnan vapaudesta:

"Some boy like superheroes, some boy like princesses."

 

Luulenpa, että uskoni maailmaan on juuri palautunut.

Siispä supersankareita ja pinkkiä niitä halajaville, sukupuoleen katsomatta!

Share

Kommentit

Shoegal (Ei varmistettu)

Voi mahtava! Mullakin on uusi feministisuosikki tän videon jälkeen :) Kiitos, kun jaoit tämän!

Ja upea blogi sulla muutenkin. Seuraan ahkerasti, mutta olen vaan tosi laiska kommentoimaan...

huopis
Merennoita

Rileyyn ei oo voinu olla törmäämättä viimeaikoina! Äsken törmäsin artikkeliin, jossa on tarkasteltu Riley-ilmiötä vähän laajemmassa mittakaavassa. Sinänsä tän blogin lukijoille (ja ainaki kirjottajalle:D) olettasin tän olevan selvää kauraa, mut enivei. :)

Here it goes: http://www.psychologytoday.com/blog/science-small-talk/201201/context-gender-and-why-riley-s-right-be-pissed-about-toys

Jemina
No Sex and the City

Shoegal, Riley on selkeästi nuoriin vetoava uuden sukupolven feministi. Kyllä tästä vielä kansalaisliike saadaan, kun kaikki fanit lyövät viisaat päänsä yhteen ja hankkiutuvat eroon sukupuolitetuista leluhyllyistä! Noin alkajaisiksi, siis... Ja kiitos oikein paljon kehuista sekä kommentista!

huopis, minä taidan olla jotenkin jälkijunassa internetasioista, kun tosiaan törmäsin videoon vasta pari päivää sitten. (Olenkohan tulossa vanhaksi...) Kiitos muuten linkistä - artikkeli oli just hyvä. Tuollaista helpostiymmärrettävää tekstiä tärkeistä asioista toivoisi saavansa lukea useamminkin.

Kommentoi

You must have Javascript enabled to use this form.