Näitä kaipaan Suomesta

Nørrebro Summers

 

Visual Diary -blogissa Saara kirjoitteli hetki sitten asioista, joita hän ei tajunnut arvostaa Suomessa asuessaan. Kaikesta Tanska- ja Köpis-fiilistelystä huolimatta tuollaisia asioita meikäläiselläkin riittää. En muista enkä muutenkaan voi listata ihan niitä kaikkia, mutta täältä pesee muutamia.

Karjalanpiirakat. Ne oli Saarankin listalla, eikä mikään ihme. Joka ikinen kerta Helsingissä käydessäni mussutan karjalanpiirakkaa ja vannon itselleni kirjoittavani niistä blogiin oodin. Tajuatteko suomalaiset ollenkaan, miten onnekkaita ootte, kun voitte kävellä lähi-Alepaan ja vaan ostaa niitä, vaikka joka päivä? Saatika niitä suunnattoman onnen hetkiä, kun kaupan valikoimasta löytyy leivänpaahtimeen paremmin sopivia PORKKANAPIIRAKOITA. OMG.

Laajasalo. Entä tajuatteko miten onnekkaita ootte, kun voitte milloin vaan muuttaa Laajasaloon? Tai ainakin viettää päivän sen upeissa metsissä, kallioilla tai rannoilla. (Tää ei ehkä koske niinkään pk-seudun ulkopuolella asuvia tyyppejä, mutta suosittelen teitäkin muuttamaan Laajasaloon.)

Suomenlinna. Vähän sama, kuin Laajasalo (mutta älkää muuttako sinne, koska huonommat liikenneyhteydet). Yks parhaita paikkoja ikinä.

Metron leveät penkit. Suomalaisten henkilökohtaista tilantarvetta silmällä pitäen suunnitellut penkit, joissa voi istua koskettamatta kenenkään kylkeen tai mikä pahempaa, pehmoiseen kankkuun omallaan.

Erisan-tuotteet. Ihan tosta noin vaan, boom, ostoskori täyteen hellävaraista, kosteuttavaa täydellisyyttä.

 

 

Vähäkalkkinen vesi. Joo tääkin oli Saaran listalla. Arvostakaa!!! Mun hiukset on nykyään kuin kimppu karvaisia jääpuikkoja ja märkätilojen lattiat, seinät sekä kodinkoneet raihnaisia.

Luonto ja metsä. Kun kyselin köpisläisiltä, missäköhän mahtaa lähin kunnollinen metsä sijaita, ne ohjasivat mut suureen puistoon.

Hiljaisuus. Lähes aina, lähes kaikkialla, jopa suuressa osassa pääkaupungin keskustaa. Ei sitä raukeaa hitauden ja hiljaisuuden tunnetta oikein edes pysty ymmärtämään, ellei asu toisaalla pidemmän aikaa.

Lumi. En nyt viitti sanoa tästä enempää, koska käsittääkseni lumen kanssa on hommat karanneet vähän käsistä tänä keväänä. Mutta siis kuvitelkaa syyskuusta maaliskuuhun jatkuva pimeä talvikausi, ilman hiutalettakaan valkoista lunta.

Vanhat ystävät. Sellaiset, jotka vaan ovat olemassa, hengailee elämässäsi, eikä suhteita tartte sen kummemmin analysoida.

Sokoksen ja Stockan kosmetiikkaosastot. Sinne voi vaan kävellä, palloilla kaikessa rauhassa, saada tarvittaessa apua, löytää kaiken tarvittavan, eikä ikinä oo pahempaa ruuhkaa. Käykää vaikka Köpiksen keskustan Magasinin vastaavalla osastolla ja ette enää ikinä halua ostaa meikkejä, nevör.

Tutut raflat arkisiin tilanteisiin. Mä alan jo tippua kärryiltä tulokkaista, mutta Stadin arkipäiviin sopiva ravintolaskene oli siellä asuessani sopivan kokoinen ja tuttu. Picnicin uuniperunat, Sushibar, Tortilla House ja muut ihanan tavalliset klassikot, joiden makuihin oot koukuttunut jo vuosia sitten.

 

 

LUE MYÖS NÄMÄ:

Lohduton hotellivieras vanhalla kotikadulla

Helsinki 1/3: Se on ohi nyt

10 asiaa, joista on OK henkilökohtaisesti syyttää poikaystävää hänen maassaan

---

So many things I miss from Finland.

---

FOLLOW: Facebook - Bloglovin' - Snapchat & Instagram @marjapilami

Kommentit

smagardi
astu harhaan

Porkkanapiirakka!?
Taidan olla kovinkin maalainen tai sitten vain kaapin alla kasvatettu,
mutten muista ikinä törmänneeni porkkanapiirakkaan!
Ens kauppareissulla ratsaan karjalan-, ja perunapiirakkahyllyt totaalisesti läpi.

marjapilami
Nørrebro Summers

Miten oot voinut missata!?! Äkkiä kaupoille! :D

Ne on siellä "tuoretiskissä" tai mikä lie sen kaapin nimi on, jossa tuoreet berliininmunkit jne. (Berliininmunkit! Lisäys mun listalle!)

smagardi
astu harhaan

Nyt ymmärrän!
Suuntaan noilla tuoretiskeillä aina vaan suoraan sinne
missä on croissantit ja berliinin/omarmunkit. :'D
Ens kerralla piirakoiden pariin!

marjapilami
Nørrebro Summers

Ajattele mua sitten lämmöllä, kun onnenpekka pureskelet porkkanapiirakkaa :D

Ja siis OMARMUNKIT?! Omg. En oo itse huomannut niiden olemassaoloa, kun aina vaan berliinit ja porkkanat mielessä. Ens kerralla testaan!

saarah
visual diary

Oi, paahdetut porkkanapiirakat! Tuli myös ikävä Picnicin uuniperunaa savulohi-fetatäytteellä ja raastesalaatilla :D En ollut edes tajunnut kaipaavani, mut nyt en tietty voi ajatella MITÄÄN MUUTA :D :D

marjapilami
Nørrebro Summers

No me ei kyllä olla Picnic-samiksia ollenkaan! Mä kuulun katkarapu ja kylmäsavulohi vihersalaatilla ilman salaattikastiketta mutta extra jugurttikastikkeella -leiriin :D

(P.S. Niillä on nykyään miljoona uutta täytettä. En tietenkään voi testata niitä, koska edellämainittu kombo on must.)

Vierailija (Ei varmistettu)

Porkkanapiirakasta en minäkään oo kuullutkaan, pitää korjata tämä seuraavalla kauppareissulla. Lumikohdalle oli pakko vähän repeillä. :D

marjapilami
Nørrebro Summers

Siis miten ihmeessä porukka ei oo kuullut porkkanapiirakasta? :D

Onnea vaan uusista asiakkaista, arvoisa porkkanapiirakkafirma! Voitte lähettää palkkioksi kontillisen piirakoita osoitteeseen...

paulahelena
ALUAP

Minä oon kuullu ja syöny mutten tykkää, kelaa! En oo kyl kokeillu paahtaa, hmmmm...

marjapilami
Nørrebro Summers

@paulahelena: TÄN ON PAKKO OLLA TROLLI!! ;DD

Hieman_vino (Ei varmistettu) http://hiemanvino.blogspot.fi/?m=1

Tuo Suomi-ikävä on kyllä jännä. Ei ihminen oikeasti tajua mitä kaikkea kaipaa, ennen kun on poissa.. Itse kirjoitin viime kesän jäljiltä Suomi-ikävästä kun olin kesän Vietnamissa. Kaipasin mm. Mustikoita, paljainjaloin kävelyä, yhteistä kieltä, linnun laulua, tähtitaivasta.. enennän kaipaamiani asioita löytyy linkin lopusta. http://hiemanvino.blogspot.fi/2017/04/yhteenveto-vietnamista.html?m=1

marjapilami
Nørrebro Summers

No niinpä, vasta kaukaa näkee lähelle jne <3 Ja vau, Vietnam tosiaan on hieman eksoottisempi asuinpaikka kuin Kööpenhamina.

mystery
Vision One

Hmm onpa jännää, itse Kööpenhaminassa asuessani juuri ihastelin miten PALJON hiljaisempi se keskusta on kuin Helsinki, varsinkin yöllä, kun kaikki vaan pyöräilee. Mun mielestä Helsinki on nimenomaan täynnä autoja ja meteliä kun Köpikseen vertaa :D:D

Kommentoi

You must have Javascript enabled to use this form.