Ladataan...
Nørrebro Summers

 

Koska edellinen postaukseni meidän dramaattisista parisuhdekärhämistä oli niin suosittu, ajattelin nyt koota sille jatko-osan – nimittäin lomaversion, Italian tyyliin! Vaikka kyseessä olikin niin kutsuttu Toscanan rakkausloma, mahtui matkaan myös muutama töyssy. Näistä on sittemmin selvitty (uskokaa tai älkää) ja suhteemme jatkuu yhä.

Nuollako vaiko eikö nuolla sitä gelatoa?

F on siinä mielessä ihmeellinen hyypiö, että sillä on kaikkia outoja ruokasääntöjä ja -ällötyksiä. Monikin niistä tuntuu liittyvän jäätelön syömiseen ja siihen, mikä on herran mielestä hyväksyttävä taktiikka siirtää jäde tötteröstä tai tikusta massuun (muistelen vielä kauhulla kesän 2016 episodia, kun menin barbaarimuikkelina imeskelemään meidän mehujään teräväkärkiseksi, ja siitäkös haloo seurasi).

Toscanassa koettiin draaman hetkiä kun nuolin meidän neljän palleron gelatoa, sen sijaan että oisin haukkaillut sitä.

Ja jos joku kysyy, että miksi helkutissa meidän pitää aina syödä yhteisiä jätskejä kun siitä syntyy kuitenkin ihan hirveä poru, ei se selkeesti koskaan oo ollut normaalissa, kypsässä parisuhteessa.

Se kun F halusi välttämättä lähteä Pisaan

No mikäs mä olen heittämään kapuloita toisen reissuhaaveiden rattaisiin, joten ei muuta kuin turvavyöt kii ja menoksi vaan. Puoli tuntia ajeltuamme kommentoin varovasti, että huuh vielä tunti matkantekoa jäljellä, jossa vaiheessa selvisi että F oli päätellyt karttaa katsoessaan että lähellähän tuo näyttäisi olevan ja sen perusteella päättänyt että Pisaan on ehdottomasti päästävä.

Ei se tietenkään enää suostunut tekemään uukkaria, joten ajettiin puoltoista tuntia Pisaan, etittiin parkkipaikkaa, otettiin kaltevan tornin edessä selfie ja ajettiin puoltoista tuntia takaisin hotellille. Siihen meni yksi aurinkoinen lomapäivä.

Kun oltiin eri mieltä siitä, pitääkö joka päivä saada pizzaa

Arvaatte varmaan, kuka meistä lähti Italiaan pelkät pizzat mielessään (vinkki: se en ollut minä). Väännettiin noin kerran päivässä kättä ruokapaikoista, koska kauhuksemme huomattiin, että ei Toscanassa saakaan jokaisesta raflasta pizzaa. Jollain peijooneilla oli peräti no pizza -kyltti ikkunassaan. Varoituksen sana siis muille matkaajille!

Kompromissina mä vedin reissussa naamariin paljon enemmän pizzaa kuin ois millään mennyt alas, F raasu näki pizzanälkää ja kärvisteli.

+ Mystinen tiramisu-muistiinpano

Listasin loman aikana näitä meidän kärhämiä puhelimeen, jotten vallan kaikkia unhoittaisi kun aika muistoni kultaa, ja yllä olevien kohtien lisäksi listalla koreilee sana tiramisu. Kuulostaa sysivakavalta riidan aiheelta, mutten nyt yhtään saa mieleen että mistä mahtoi olla kyse (veikkaan että liittyi tiramisuun jotenkin). Lupaan palata asiaan heti kun muistan!

Mitkä on teidän fiksuimmat lomakärhämät?

 

LUE MYÖS NÄMÄ:

3 x dramaattinen parisuhdekärhämä

Kiusallisimmat sosiaaliset tilanteet osa 1/2

10 asiaa, joista on OK henkilökohtaisesti syyttää poikaystävää hänen maassaan

---

FOLLOW: Facebook - Bloglovin' - Snapchat & Instagram @marjapilami

Share

Ladataan...
Nørrebro Summers

Laajasalo, tuo Helsingin maailman paras kaupunginosa, jonka jouduin taakseni jättämään kun Amor lähetti tielleni tanskalaisen uroon (hyvä niin!) joka mut Kampin kautta Köpikseen kuljetti. Ikävä Laajikan kallioille, rannoille, hiihtoladuille, lenkkipoluille, ystävällisten ihmisten maille ja jylhiin metsiin ei kuitenkaan koskaan hälvene, joten mielestäni asuntomme tarvitsi sydämeni kotipaikasta ihan kunnollisen muistutuksen. Sellaisen joka juhlavasti ja kovaan ääneen vieraillemme kailottaa, että

sä voit ottaa muijan Itä-Helsingistä, muttet Itä-Helsinkiä muijasta.

 

 

Ja sitten se eräänä päivänä tuohon lähipostiin saapui, Lastun lahjoittama kustomoitu kaupunginosajuliste. No mistäs muustakaan osasta mitään muutakaan kaupunkia - kohteena tietysti Laajasalo Helsinki. On siihen Hertsikakin päässyt mukaan, ikään kuin kruunuksi armaan kotisaareni kutreille.

En oo hetkeen ollut mistään sisustusjutusta yhtä innoissani, juliste tulee varmasti seuraamaan meikäläistä forever and ever. Vakituinen sijoituspaikka kotimme seinällä ei oo ihan vielä varmistunut, mutta ainakin toistaiseksi se sopii just passelisti tuohon ruokailuhuoneen nurkkaukseen. Kun seinät alkavat olla täynnä sälää, voi alkaa levittämään ihania sisustusjutskia lattioille.

Eikö ookin maailman makein?

Lastun sivuilta täältä pääset tilailemaan oman suosikkipaikkakunnan tai -kaupunginosan mukaan kustomoidun julisteesi valitsemassasi koossa. Koodilla norrebro napsahtaa nyt vieläpä 15% alennus Lastun kaikista tuotteista. Jee!

 

 

Juliste saatu Lastulta.

 

LUE MYÖS NÄMÄ:

Crazy flower/cat/glitter ladies & their amazing men

Ruokailuhuoneen uusi look

Olohuoneen vaaleanpunainen tulokas

---

Loving this custom-made Laajasalo poster I received from Lastu. With code norrebro you will get -15% of the whole selection.

---

FOLLOW: Facebook - Bloglovin' - Snapchat & Instagram @marjapilami

Share

Ladataan...
Nørrebro Summers

Näpyttelen tätä postausta lentokoneessa jossain Milanon ja Köpiksen välillä, takana huikea reilun viikon unelmaloma.  En oikein tiennyt mitä meidän ei muita suunnitelmia kuin että pyöritään Toscanassa, kaippati -reissulta pitäisi odottaa, mutta olihan mulla kaikenlaisia ennakkokäsityksiä siitä, millaista elomme Italiassa tulisi olemaan ja miten me päivämme kulutettaisiin. Paitsi eihän Toscanaa voi mitenkään omin päin mennä etukäteen kuvittelemaan, kyllä se on koettava.

 

 

Paikallisten ystävällisyys, pyöreät ja onnellisen näköiset kissat, mutkittelevat maalaistiet, pikkukylien poukkoilevat kadut, ukkosmyrskyt ja hellesäät, viinimaistiaiset hämyisen takahuoneen puisen pöydän äärellä, kahdestaan jaetut neljän pallon gelatokipposet, italialaiset aamiaiset, kirpeät aamut joissa jo Toscanassakin haistoi syksyn, pastaöverit, punkkuöverit, huoltoasemat, rutiineiksi muodostuneet päiväunet (siis siestat, mehän vaan mukauduttiin paikalliseen kulttuuriin), vahvat kahvit, pikkuiset agriturismot joissa me majailtiin, moottoritiet, Firenzen hektisyys, paikalliset fraasit – ja mainitsinko jo ne pizzat.

Ennen kaikkea kyseessä oli kuitenkin rakkausloma. Viikon takaiset ystäväpariskunnan satuhäät San Gimignanon kylän tuntumassa, jotka sattuivat olemaan meikäläisen toistaiseksi ainoat aikuisiällä kokemat häät, loivat romanttisen tunnelman koko viikolle. Häissä ja niiden jälkeisinä päivinä oli niin helppo muistaa millaista on olla ihan rakkauspäissään ja hukuttautua siihen hattaraan, eikä Toscana tapahtumapaikkana haitannut tuota fiilistä yhtään.

Nappasin lauantaiyönä muuten hääkimpunkin (lue: taistelin sen itselleni eläimellisin vaistoin eikä kenelläkään muulla tainnut olla mitään mahkuja) ja koska kaikkihan tietää, mitä se tarkoittaa, haahuilin sen jälkeen viikon ympäriinsä osoitellen F:lle ihania paikkoja joissa kröhöm, me voitais mennä naimisiin jos se päivä joskus koittaa. (Jos F kirjoittaisi postauksen meidän lomasta niin se varmaan kertoisi miten se yritti kestää romanssipäissään palloilevaa ärsyttävää muikkelia, joka painosti sitä parkaa avioon neljästi päivässä. Mutta onneksi se ei kirjoita. Ja kai se kuitenkin näpyttelisi menemään kaikista niistä pizzoista mitä se söi.)

 

 

Paljon on vielä Toscana-asiaa ja vinkkivitosia täällä blogin puolella luvassa, luulen etten Instassakaan malta siirtyä syksyiseen Köpis-meininkiin vielä päiväkausiin. Tosielämässä arkeen paluu koittaa kuitenkin jo huomenna, superkiireisen työviikon myötä. Jaiks, onko ihan pakko jos ei vielä oo yhtään valmis laskeutumaan alas näistä lomapilvistä?

Taitaa olla oikein hyvä hetki alkaa suunnitella sitä talvilomaa…

 

LUE MYÖS NÄMÄ:

Kesä tulikin takaisin

Eräs kesäviikonloppu Helsingissä osa 1/3

Kroatian kuvapäiväkirja

---

Bye, our perfect vacation <3

---

FOLLOW: Facebook - Bloglovin' - Snapchat & Instagram @marjapilami

Share

Pages