Ladataan...
NUDE

Tänään vähän kriittisempää tekstiä muutamista tuoteryhmistä, joita on taas viime aikoina tullut ihmeteltyä. Eli tässä kolme kosmetiikkatuotetta, joitan en käyttäisi, ostaisi tai edes kokeilisi (samaisessa järjestyksessä).

Fluoriton hammastahna

Jossain vaiheessa markkinoille purskahti iso määrä erilaisia fluorittomia hammastahnoja, joita markkinoijat ehkäpä esittelivät luonnollisina vaihtoehtoina fluorillisille ja ksylitolisille hammastahnoille. Mutta mikä hammastahnan funktioksi enää kaiken tämän riisunnan jälkeen jää? Itse ainakin vaadin hammastahnaltani ainakin sitä fluoria, joka parhaimmassa tapauksessa paikkaa alkavan reiän ja ksylitolia, joka myöskin, kuten jokainen suomalainen tietää, estää reikiintymistä (ja joidenkin yliopiston labrassa kuultujen huhujen mukaan vähentää suusyövän riskiä). Koska syön usein ksylitol-purkkaa, kestän ksylitomattoman hammastahnan, mutten hyvänen aika fluoritonta ikinä.

Kahvikuorinta-aine

Okei, no tämä ei nyt varsinaisesti ole tuote, jota en käyttäisi, vaan enemmänkin jotai en ostaisi. Sillä mitäpä jätettä sitä tulisi päivittäin enemmän kuin käytettyjä kahvinpuruja? Ja mistäpä tulisi täydellisempi ja ekologisempi kuorinta-aine, kuin käytetyistä kahvinpuruista + oliivi-, kookos- tai rypsiöljystä. Miksi ihmeessä siis maksaisin maltaita kahvinpuruista, joista en edes ottaisi kaikkea hyötyä irti juomalla ja kuorimalla ihoni vaan vain kuorinnalla. Makes no sense at all. Toki jos himokuorija ei ole himokaffettelija, se on sitten asia erikseen.

Glitter-kasvonaamio

Apua. Siis oikein sydän tykyttää kun ajattelenkin näitä juuri tällä hetkellä somessa viliseviä glitter-naamiokuvia. GlamGlow lanseerasi tässä lähiaikoina ah niin söpön ja glitterisen Glittermask-kasvonaamion (ja ihan vähän aikaa sitten vielä pari lisää My Little Pony -teemalla huoh), enkä oikein voi vieläkään uskoa silmiäni. Mik-si ih-mees-sä?

Tässä on niin monta kysymysmerkkiä. Ensinnäkin se, että kun haluat rentoutua ja tehdä itsellesi ihanan hemmottelevan ja ihoasi syleilevän ja hoitavan kasvonaamion, miksi ihmeessä haluaisit levittää kasvoille samalla muovinpalasia, joilla ei ole mitään muuta tehtävää kun näyttää kivoilta? Iho ei saa siitä mitään ekstraa, ehkä jopa päinvastoin.

Toisekseen, miksi GlamGlow maailman muovimäärän ollessa tapetilla haluaa pistää vielä vähän pökköä pesään ja tehdä tälle pallolle vielä vähän lisää turhaa jätettä ja haitallista mikromuovia? Onneksi naamio on sentään peel off -muotoa eli se vedetään kuivumisajanjälkeen irti ja toivottavasti jokainen käyttäjä heittää sen roskikseen, ei huuhdo viemäristä alas maailmaa tuhoamaan.

Mitä mieltä te näistä jutuista olette?

Ladataan...
NUDE

Huh huh nyt löytyi sellainen video, että oli pakko heti rustata postaus tästä! Läpivetoletithän ovat olleet äärettömän suosittuja jo muutaman vuoden ajan ja meikäläisenkin läpivetolettikampausohje on edelleenkin yksi blogini suosituimmista postauksista.

Syitä tämän letin suosioon löytyy monia: letti on monimutkaisesta ulkonäöstään huolimatta erittäin helppo tehdä itselleenkin, sillä se ei vaadi monen suortuvan yhtäaikaista kiinnipitämistä ja superia sorminäppäryyttä. Lisäksi letti näyttää erittäin muhkealta hyvinkin ohuessa tukassa. Ja se seikka kiinnittikin minun huomioni juuri tässä videossa. Mallin hiukset näyttävät melko ohuilta, mutta kolmen suortuvan läpivetoletistä tuli lopulta supernäyttävä!

Tällä SweetHearts Hairin videolla ohjeistetaan siis kolmen suortuvan läpivetoletin teko, mutta jos haluat aloittaa jostain vieläkin helpommasta, testaa sitä "tavallista" originaalia versiota vaikka tämän postauksen tai tämän videon avustuksella. Tämä kolmen suortuvan letti menee ehdottomasti meikäläisen kesäfestarikampausten listalle!

Pysy mukana <3 Blogit.fi + Facebook + Youtube + Instagram

Ladataan...
NUDE

Tiistai-iltana riensin suoraan labratöiden parista opiskelemaan Teknokemian Yhdistyksen johdolla kosmetiikan säilöntäaineista. Tällaiset informaationtäyteiset tilaisuudet ovat ehdottomasti lemppareitani, sillä yritän aina imeä kosmetiikasta kaiken mahdollisen tiedon ja näin siihen pääsi käsiksi oikeasti alan asiantuntijoiden opastuksella.

Illan teemana oli tosiaankin säilöntäaineet, jotka aika-ajoin voivat käynnistää oikean mediamyräkän. Taannoin parabeenihysteriä johti siihen, että kaikki parabeenit, joihin kuuluu valtavasti erilaisia yhdisteitä, menivät pannaan niin kuluttajilla kuin valmistajillakin, vaikka suurin osa niistä on erittäin turvallisia ja hyvin siedettyjä ainesosia.

Illan luennolla meille kerrotiin säilöntäaineiden valinnasta ja tuotekehityksessä huomioon otettavista seikoista. Lopuksi pääsimme Helsingin yliopiston kemian laitokselle valmistamaan omat suihkusaippuamme!

Säilöntäaineet ovat kosmetiikassa välttämättömiä, mikäli tuotteesta halutaan tehdä turvallinen, kohtuuhintainen ja sellainen, ettei sitä tarvitse säilyttää esimerkiksi jääkaapissa. Vaikka tuotetta yrittäisi käyttää kuinka hygieenisesti, pääsee tuotteisiin aina ilman ja sormien mukana bakteereita ja homeita, jotka hyvin nopeasti villiintyisivät ilman säilöntäaineita.

Tuotekehittelijän painajainen onkin kuulemma juuri sellaiset tuotteet, jotka avataan kokonaan. Jos esimerkiksi käytät tunnollisesti kokonaan avautuvan kasvovoidepurkin kanssa spatulaa, et pysty estämään voiteen kontaktia ilman kanssa, eikä se spatulakaan aina täysin steriili työväline ole.

Säilöntäaineita on tarve käyttää myös kuivissa tuotteissa, siis esim. luomiväreissä. Vaikka voisi kuvitella, että pilaantuminen ja bakteerikasvustot tarvitsevat aina vettä tai öljyä villiintyäkseen, asia ei ole näin. Onhan vaikkapa pöytätasolla tai tietokoneen näppäimistöllä valtavat bakteerimäärät, vaikkei näiden pintojen lähettyvillä ole sinänsä nestettä; ilmankosteus riittää bakteereille ja homeille aivan hyvin.

Säilöntäaineita tarvitaan siis siihen, että tuote ei säilyvyysaikansa puitteissa voi aiheuttaa terveyshaittaa, esimerkiksi silmätulehdusta, mutta myös siihen, että tuotteen ominaisuudet säilyvät. Tuotteen koostumuksen ja esimerkiksi värin on pysyttävä muuttumattomina.

Itse en sen kummemmin vältä (paitsi metyyli-isotiatsolinonia) juuri säilöntäaineita, mutta tiedän monien niitä karttavan. Toki silloin, jos huomaan, että jokin tuote aiheuttaa ihollani ärsytystä, tsekkaan ensimmäisenä, onko ainesosalistassa jotain meikäläisen ihon ennenkin ärsyttänyttä säilöntäainetta.

Toki tapaus metyyli-isotiatsolinoni sai meikäläisenkin varpailleen kosmetiikan säilöntäaineista, mutta ymmärrän niiden olevan välttämätön osa tuotteiden turvallisuuden takaamiseksi. Säilöntäaineet voivat, kuten aineet melkeinpä kaikissa muissakin kategorioissa, aihettaa allergioita, joten jos huomaat joidenkin tuotteiden ärsyttävän ihoasi, tsekkaa, onko tuotteissa käytetty kenties samaa säilöntäainetta.

Meikäläisen ja Irenen tekemä hempeän vaaleanpunainen kukkaisnestesaippua sai tietysti nimekseen Patriarchy Smasher ;) Kiitos vikasta kuvasta Miialle <3

Millaisia mietteitä teille herää kosmetiikan säilöntäaineista? Välttelettekö niitä vai ajatteletteko asiaa ollenkaan?

Ladataan...
NUDE

Kaupallinen yhteistyö: Lumene

Lumene Invisible Illumination Instant Glow UV Primer taitaa olla yksi tämän kesän hypetetyimmistä kotimaisista tuotteista. Tämä pipettipullo on esiintynyt somessa, lehdissä ja blogeissa ja siihen on tykästytty ehdottomasti myös ruudun tällä puolen.

Lumenen UV Primerin rooli kulkee jossain ihonhoidon ja meikin välimaastossa. Se nimittäin antaa suojan auringon UV-säteitä vastaan ja toisaalta se tuo kaunista kuulautta meikin alle ja parantaa myös sen pysyvyyttä. Se levitetään siis ennen meikkivoidetta meikinpohjustusvoiteen eli primerin tavoin. Kannattaa siis ehdottomasti tutustua!

Tänään päätin tehdä teille Lumenen kanssa yhteistyössä kesäisen meikkitutorialin ja näyttää samalla miten ja missä vaiheessa tätä UV-primeria oikein kuuluu käyttää. Valkkasin Lumenen valikoimasta ne ihan suurimmat suosikkini ja osahan näistä tuotteista on näkynyt täällä meikäläisen esittelemänä jo useaan otteeseen. Mutta eiköhän mennä itse meikin pariin. Tätä voit testata vaikkapa juhannuksena <3

1. Kuten jo kerroinkin, Lumene Instant Glow UV-primer levitetään ennen meikkivoidetta eli kosteusvoiteen jälkeen levitä pari tippaa tuotetta sormin kaikkialle kasvoihin ja kaulalle.

2. Levitä sitten kasvoille läpikuultavaa meikkivoidetta. Tähän käytin Lumenen suosittua Instant Glow Beauty Serumia kahdessa eri sävyssä, Medium ja Dark. Tämä superkevyt meikkivoide, tai oikeastaan sävyseerumi antaa nimensä mukaisesti tasaisen sävyn samalla hoitaen ihoa.

3. Peitä seuraavaksi ihon pienet virheet ja tummat silmänaluset. Tähän käytin Lumenen Natural Correction -peitevoidepalettia, josta olen kertonut täällä blogissa aiemminkin. Lisäksi testasin Lumenen peitevoidesivellintä, mikä osoittautui oikein eteväksi!

4. Kiinnitä meikki kevyesti kivi- tai irtopuuterilla. Tähän käytin ikilemppariani Nordic Chic sävytöntä Sheer Finish Loose Powderia. Töpöttelin sitä silmien alle, otsalle, silmäluomille ja leukaan ja pyyhkäisin hetken päästä ylimääräiset puuterit pois siveltimellä.

5. Seuraavaksi siirrytään kulmakarvoihin, joiden ehostamiseen käytin jälleen yhtä isointa suosikkiani: Nordic Chic Extra Stay Eyebrow Palettea. Siinä on täydellisesti kaksi superkylmää sävyä, joita sekoittamalla löytyy varmasti se juuri oikea itselle.

6. Silmämeikistä päätin tehdä kesäisen raikkaan ja simppelin ja mikäpä siihen sopisi paremmin kuin hypetetyt Nordic Noir Longwear Eyeshadow Stickit ja erityisesti ruusukultainen sävy 3. Siis nämä jos jotkut kannattaa hankkia kesän festareille, koska en ole ehkä koskaan löytänyt mitään näin pysyvää! Voidemainen luomiväri kestää kyyneleet, helteen ja vesisateen aivan satavarmasti ja poistamiseen kannattaa käyttää vedenkestävän meikin poistoainetta.

7. Tee sitten silmiin kevyet rajaukset levittämällä tummaa luomiväriä yläripsien tyveen. Tässä käytin Lumenen Nordic Noir 3 Rose Gold -luomiväripaletin tummilla sävyillä, koska halusin pitää silmämeikin fressinä, mutta antaa katseeseen kuitenkin hieman syvyyttä.

8. Viimeistele silmämeikki lopuksi ripsarilla, mieluiten vedenkestävällä. Tähän kokeilin uutta Nordic Noir Deep Impact Waterproof Mascaraa, johon tykästyin heti ensikokeilulta! Ripsistä tuli tuuheat ja oikeasti mustat ja tietysti itse ripsari oli superpysyvä.

9. Viimeistele koko meikki vielä aurinkopuuterilla ja korostustuotteella, jotka tekevät koko lookista vieläkin kesäisemmän. Aurinkopuuteriksi valikoitui ihanan pigmenttinen Nordic Girl Bronzer & Rouge, jossa on yhdessä aurinkopuuteri ja poskipuna ja käyttämäni sivellin on Lumenen iso puuterisivellin. Levitä aurinkopuuteria otsalle, poskien korkeimpaan kohtaan ja hieman leukaperiin.

10. Korostustuotteeksi valitsin jälleen yhden suosikkini, Invisible Illumination Nordic Glow Paletten, josta löytyy shampanjan, vaaleanpunaisen ja roosansävyinen voidemainen korostustuote. Levitin shampanjansävyistä tuotetta poskipäille, nenänselkään sekä amorinkaareen. Ja huulipuna on tietysti myös Lumenen; Nordic Girl Born to Shine Creamy Lipstick sävyssä 1.

Mitäs tästä meikistä sanotte? :)

Blogit.fi + Facebook

Ladataan...
NUDE

Syyskuussa vietämme siippani kanssa häitä ja tietysti meikin ja kampauksen suunnittelu on jo ainakin jollain tasolla aloitettu. Onneksi sain ihanan Miia Ezenin lupautumaan kampausavukseni, joten myös harjoitukset pitäisi aloittaa vielä kesän aikana.

Vahvimpana mielessäni on rento niskanuttura lyhyellä kukkaseppeleellä, mutta jos kampauksen kanssa käy kuten puvun, en lopulta haluakaan mitään, mitä olin alunperin ennen sovitusta suunnitellut :D Joten voi olla, että minulla nähdäänkin puoliavonainen morsiustukka tai vaikka korkea nuttura! Mutta kiinni olevat hiukset tuntuvat käytännöllisimmiltä ainakin tässä vaiheessa ja pukuuni sopii paremmin boheemihko niskanuttura, ei esim. kireämpi balleriinanuttura. I'll keep you updated ;)

Kuvat Instagram: @beyondtheponytail, @kristin_ess, @natalieannehaircare, @tonyastylist

Pages