Ladataan...

Saattaa olla, että mulla oli kalenteriin merkittynä kesäkuun 11. päivä, kun Orange is the new black -sarjan kolmas kausi pärähti Netflixiin. Saattaa olla, että katsoin kiireellä tokan tuottarin uudelleen, että saatoin pyhittää koko juhannusviikonlopun uudelle tuottarille. Saattaa olla, että juhannuksena en nähnyt ketään kavereita ja kävin ulkonakin vain pissattamassa koiran. Saatta olla. Mutta onhan se vaan niin kova!

OITNB-huumassa multa meni kuitenkin täysin ohi toinen Netflixin tuottama kova sarja, nimittäin Sense8, jonka eka tuottari tuli palveluun katsottavaksi 5. kesäkuuta. Kyseessä on siis taas Netflixin oma sarja. Täytyy muuten sanoa, että Netflix on pyöräyttänyt kovan kattauksen mainioita sarjoja. Unbreakable Kimmy Schmidt on kepeä ja hauska ja House of Cards on hurjan koukuttava. Mutta siis takaisin asiaan. Eli Sense8.

Sarja kertoo kahdeksasta eri puolilla maailmaa elävästä henkilöstä, jotka alkavat kokea yhteyttä välillään. Hahmot asuvat kaukana toisistaan, mutta heidän ajatuksensa, tunteensa ja salaisuutensa kietoutuvat tiukasti yhteen. Kahdeksan hahmoa muodostavat vaarassa olevan sensaatin, jota jahtaa salaperäinen mies.

Sarjan takaa löytyvät Matrixista tutut tekijät eli Wachowskin sisarukset. Sisarukset olivat aiemmin veljekset, mutta 2012 Larry muutti nimensä Lanaksi sukupuolenkorjausprosessin myötä. Sense8-sarjasta löytyy myös vahvasti transsukupuoliteema ja muutkin sukupuolivähemmistöt ovat edustettuina. Yksi päähenkilöistä on transsukupuolinen lesbo ja toinen päähahmo on homo, joka joutuu  kuitenkin peittelemään parisuhdettaan negatiivisen julkisuuden pelossa. 

Sarja etenee melko verkkaisesti, mutta jollakin tapaa on kuitenkin todella koukuttava. Upeat maisemat ja kuvauspaikat on yksi sarjan parhaimpia puolia. Kyllä sarjassa tosin toimintaakin löytyy. Ja tietysti seksiä. Jo ensimmäisessä jaksossa näytetään lesboparin rakastelukohtaus ja sarjan edetessä teema viedään todella pitkälle (jos ymmärrät mitä tarkoitan...). 

Iso peukku sarjalle siitä, että valtaväestöstä eroavasta seksuaalisuudesta on tehty todella iso osa tarinaa ja homma on vielä toteutettu tyylikkäästi. Miinusta sarja saa kielen yksipuolisuudesta. Hahmot puhuvat englantia tahoillaan, vaikka asuvat Berliinissä, Soulissa, Nairobissa tai Mumbaissa. Menty siis sieltä aidan matalasta päästä. Onneksi sentään kieli ei ole sliipattua jenkkienglantia, vaan aksentit saa kuulua kunnolla.

Iso suositus siis tälle sarjalle. Menkää ja tehkää hyvin, eli katsokaa!

Nina

Aikamoista hypetystä. Taisin itse yksinäni tutustua tähän sarjaan ja katsoa ehkä kolme jaksoa. Ei tälläinen juro maalaispoika tuollaista hölynpölyä ymmärrä, henkilöt vaan ilmestyvät jostain toiselta puolelta maailmaa selvittelemään asioita toistensa kanssa. Ei ei ei mitään järkeä! Se on Terminaattori ja Jurassic Parkki mitkä futaa meikäläiselle! Toivottavasti ei tule toista tuotantokautta tuosta alitajuntahyppelehtimissonnasta. Kiitos ja kuitti.

Arttu

kuva koottu sarjan Instagram-kuvista

Share
Ladataan...

Ladataan...

Yksinkertainen. Nopea valmistaa. Makoisa. Siis kesäherkku minun makuuni!

Lauantaina keräännyttiin tyttöjen kanssa meille ja pyöräytin jokaiselle lasillisen kesää. Ohje on oikeasti superhelppo ja muunneltavissa oman maun mukaan. Herkkuun voi valita haluamansa marjat ja hedelmät. Itse tiputtelin lasiin mansikoita ja tuoretta ananasta. Vadelmat ja mustikat toimivat varmasti myös loistavasti!

Tuo kuvassa näkyvä valkoinen mömmö on valkosulkaamoussea, jonka tein Valion ohjeella. Lisäksi ripottelin kasan päälle vielä valkosuklaahippuja. Ohjeella syntyy noin kuusi annosta.

Homma hoituu käden käänteessä, tarvitset vain:

100 g valkosuklaata

200 g tuorejuustoa (Valion ohjeessa suositellaan maustamatonta, itse kokeilin vaniljan makuista tapausta, toimi!)

1 rkl lime- tai sitruunamehua

1 tl vaniljasokeria

2 valkuaista

4 rkl sokeria

n. litra mansikoita (valmistusvaiheessa osa menee kuitekin omaan suuhun)

puolikas ananas

valkosuklaahippuja (ahkera raastaa itse levystä, itsehän ostin valmiita palleroita)

Ja sitten ohje:

Sulata mikrossa (tai ahkera kodinhengetärhän käyttää vesihaudetta) suklaa. Sekoita joukkoon lime- tai sitruunamehu, tuorejuusto ja vaniljasokeri.

Vatkaa erikseen valkuaiset ja sokeri vaahdoksi.

Lisää vaahto varovasti suklaa-tuorejuusto-seokseen ja sekoita.

Paloittele mansikat ja ananakset.

Tiputtele ainekset tarjoiluastioihin kerroksittain.

Lisää päälle valkosuklaahippuja.

Nam!

Nina

Share
Ladataan...

Ladataan...

Näillä eväillä aion selättää tämän juhannuksen! Eilen tehdyllä viisaudenhampaan poisto-operaatiolla saattaa olla osuutta asiaan.

Nina

Näillä eväillä aion selättää tämän juhannuksen! Siinä samalla selätän todennäköisesti itsenikin.

Arttu

Share
Ladataan...

Pages