Back to King's Road

Olen jotenkin onnistunut kiertämään "legendaarisen" King's Roadin kohta 30-vuoden ajan. Siitä on tosiaan kulunut tuo aika, kun viimeksi olen siellä kulkenut. Nyt tein paluun tälle aikoinaan kovin kuuluisalle King's Roadille.

Katu on saanut nimensä 1800-luvulla, jolloin se toimi Charles II yksityistienä matkalla Kewiin.

King's Road eli Kuninkaantie oli vielä 70-luvulla Punkin ja ja erilaisten alakulttuurien aluetta. Katuun yhdistettiin nimet Mary Quant, Vivienne Westwood ja Malcolm Mclaren muutamia mainitakseni. Led Zeppelinin omistama Swan Song Records sijaitsi myös täällä. 60-luvulla täällä oli hippikauppoja ja puoteja, joissa myytiin kynttilöitä, suitsukkeita ja henkisiä kirjoja ja muuta "hippihärpäkettä". 

Well they put me out on the old Kings Road
I didn't know which way to go
There was people all around wearin' funny lookin' clothes
Some boys, some girls, some I don't know

I didn't know which way to go
I'm a new world boy on the old Kings Road

Rockabilly music was in the air
I looked in the door, they said "come over here"
They had socks and shirts and underwear
That I'd seen before, but I don't know where

I didn't know which way to go
I'm a new world boy on the old Kings Road

Tom Petty- Kings Road

Tänä päivänä ei ole punkista, hipeistä eikä muustakaan alakulttuurista tietoakaan, mutta King's Road on edelleen yksi tunnetuimmista (hinnakkaista) ostoskaduista. Muotia, sisustusliikkeitä ja kahviloita riittää tällä parin mailin pituisella kadulla. Kuuluisa Saatchi Galleria löytyy myös täältä

Vivienne Westwood ei sen sijaan ole hävinnyt kadulta ja pitää yhä putiikkiaan nimeltä Word End, jonka seinästä löytyy hassu taaksepäin liikkuva kello. Myös laadukas Peter Jonesin tavaratalo, joka kuuluu nykyisin samaan ketjuun John Lewisin sijaitsee Sloane Squaren metroaseman tuntumassa ja tästä on hyvä aloittaa tutustuminen King's Roadiin. 

 

Kommentoi

You must have Javascript enabled to use this form.