Ladataan...
Oh my Åbo!

Turku on siitä kiva paikka, että paitsi itse kaupungista niin myös sen lähistöltä löytyy paljon nähtävää. Saaristo on tietysti ihan oma lukunsa, mutta jos miettii mukavaa kohdetta lyhyelle päiväretkelle, on Naantali aina varma valinta. Naantalista löytyy tietysti kaikkien tuntema Muumimaailma (meidän perheelle se lienee ajankohtainen ensi kesänä), lisäksi Kultarannan puutarha kannattaa käydä katsastamassa. 

Jos nämä kummatkin kohteet haluaa jättää välistä, on kelpo vaihtoehto ihan vaan nauttia kesäpäivästä vanhoja puutaloja ihastellen ja käydä vaikka syömässä yhdessä rantaravintoista tai istahtaa kahville. Aivan rantaravintoloiden tuntumasta löytyy myös pieni hiekkaranta, josta voi pulahtaa mereen viilentymään. Kävimme muutama viikko sitten lauantaina nauttimasta kaupungin ainutlaatuisesta tunnelmasta. Naantali on ehdottomasti yksi parhaita kesäkaupunkeja, joita tiedän.

 

 

 

 

 

 

Tunnelma oli kuumana lauantai-aamupäivänä raukea ja lämpötilat tuttuun tapaan Havaijin luokkaa. Kävellessämme takaisin autolle, kiinnitin huomiota (uuteen?) pastaravintolaan - tietysti kun suuri pastan ystävä kun olen. Täytyypä käydä syömässä ensi kerralla kun Naantalissa liikumme.

Mukavaa keskiviikkoa,

Elina

Ladataan...
Oh my Åbo!

Heinäkuun vietimme pääasiassa Turussa pientä Tukholman viikonloppureissua lukuunottamatta. Arki on rullannut tavalliseen tapaan taaperon perään katsoessa ja töitä tehdessä. Olen tosin ollut aika lailla lomamoodissa töiden suhteen ja oikeastaan vain nauttinut kesästä ja kerännyt energiaa syksyksi ja talveksi. Nyt elokuussa koittaa taas paluu arkeen.

Olen myös innostunut kokeilemaan uusia juttuja keittiön puolella pienen tauon jälkeen. Menneellä viikolla valmistin mm. jääkahvia ja viime päivinä se onkin houkuttanut tavallista kuumaa suodatinkahvia paremmin. Mietin myös, mikä ruoka sopisi tämänhetkisiin lämpötiloihin (jotka kohta taitavat tosin laskea) ja mieleeni tuli iki-ihana espanjalainen gazpacho eli kylmä tomaatti-paprikakeitto, jota en ole tehnyt aikoihin. Muistan keiton hyvin ajalta, jolloin asuin Madridissa. Espanjassahan gazpacho on suosittu ja hyvin perinteinen ruoka, jota syödään koko maassa. Madridissa se maistuu erityisti kesällä, jolloin kaupungista tulee sietämätön pätsi. Pienen etsinnän tuloksena löysin espanjankielisen reseptin, jota hieman muokkasin jättämällä pois vihreän paprikan (sitä ei sattunut olemaan jääkaapissa) ja leivän. Leipä tekee keitosta ruokaisamman ja paksumman, mutta sen voi jättää myös pois.

Muutama muukin asia kannattaa huomioida gazpachon valmistuksessa:

  • raaka-aineet ovat kaiken perusta, joten kannataa valita mahdollisimman laadukkaita vihanneksia.
  • tomaattien on hyvä olla hyvin kypsiä ja hieman pehmoisia.
  • öljyksi kannattaa valita laadukas oliiviöljy, paras valinta on neitsytoliiviöljy.
  • valkosipulin ja viinietikan suhteen kannattaa olla varovainen ja lisätä niitä pikku hiljaa.
  • gazpachoon voi lisätä jäitä sen viilentämiseksi, mutta tämä tietysti vetistää keittoa hieman. Toinen vaihtoehto on laittaa keitto jääkaappiin ja antaa viiletä sen siellä kaikessa rauhassa.

Tässä reseptissä määrät ovat suuntaa-antavia. Keittoa kannattaa varioida oman maun mukaan. 

Andalusialainen gazpacho

3 kiloa kypsiä tomaatteja

1 punainen paprika

1 vihreä paprika

puolikas kurkku

palanen (vaaleaa) leipää

1 valkosipulin kynsi

laadukasta (neitsyt)oliiviöljyä

valkoviinietikkaa

suolaa

(kuminaa)

1. Pese tomaatit huolellisesti. Poista kannat ja pilko pienemmiksi paloiksi. Laita ne tämän jälkeen blenderiin tai survo tomaatit sauvasekoittimella isossa kulhossa. Lisää pilkotut paprikat, kuorittu kurkku, murskattu valkosipuli ja leipä. Sekoita kunnes pehmeää ja tasaista.

2. Keiton voi suodattaa siivilän tai vastaavan läpi, jolloin ylimääräiset kuoret ja roskat suodattuvat keitosta pois. Sitten keittoon lisätään vielä loraus oliiviöljyä, valkoviinietikkaa ja ripaus suolaa. Varsinkin etikkaa kannattaa laittaa aluksi maltillisesti ja tarkistaa maku. Jäähdytä jääkaapissa tai lisää muutama jääpala keiton joukkoon. Nauti helteisenä kesäpäivänä vaikkapa kotimaisen ruisleivän kera.

¡Buen provecho!

Ihanaa alkanutta elokuuta!

Elina

 

 

 

 

Ladataan...
Oh my Åbo!

Hei taas pitkästä aikaa! Bloggailuun on tullut nyt hieman taukoa lomakiireistä johtuen. Halusin kuitenkin tulla kertomaan mitä olemme puuhailleet viime aikoina.Yksi aktiviteeteistamme ja minulle uusi tuttavuus on ollut SUP-melonta. Kävimme kokeilemassa suppailua viime viikolla Ruissalon Saaronniemessä. Hauskaa oli ja harkitsemme jopa oman laudan ostoa, nythän niitä saisi vähän edullisemmin. Mutta katsotaan ehkä ensi vuonna. Onneksi laudan saa vuokrattua tunniksi tai pariksi helposti, Turussa se onnistui täällä.

Nappasin suppailusta muutaman kuvan puhelimella (joka oli vedenkestävässä pussissa, siksi kuvat ovat vähän sumeita). Laudalla seistessä joutui jonkin verran tasapainottelemaan, mutta onnistuin silti pienessä aallokossakin pysyttelemään kuivana. Joka tapauksessa aivan mahtava tapa rentoutua ja nauttia kesäisestä luonnosta. Jos ette ole vielä kokeilleet suppailua, käykää ihmeessä nyt kun vielä säät sallivat!

Ihanaa alkavaa viikkoa!

Elina

Pages