Ladataan...

Tänä kesänä otan ihoni suojaamisen auringolta tosissani. Olen palanut joka ikinen lomamatka, välillä jopa vesikelloille. Maaliskuisella Aasian-matkallani punoitin joka ilta SPF50 suojakertoimesta huolimatta, ja aloin tosissani huolestumaan ihoni kohtalosta tulevaisuudessa. Tuolloin matkassani oli mukana huono Garnierin aurinkotuote, se ei pysynyt iholla hikoillessa ja ei tuntunut suojaavan ihoani tarpeeksi.

Isoäitini puolelta olen saanut ripauksen punatukkaisuutta vereeni, olen vaaleaihoinen, vihreäsilmäinen ja ensimmäinen viikko auringossa nostattaa lähinnä pisamat ihoon, kunnes alan hitaasti päivettyä. Koska päivetys tulee hitaasti, niin olen nuorena juossut heti aurinkoiseen kohtaan ja yrittänyt epätoivoisesti imeä auringonsäteitä ihooni. Siinä missä kaverit ruskettuivat viikossa kivasti, sain itse työllä hankittua saman sävyn koko kesän aikana.

Pari vuotta sitten rusketuksen saavuttaminen alkoi kuitenkin tuntua vähemmän merkittävältä asialta. Onko siinä järkeä, että altistan ihoni jatkuvasti ihosyövälle ja rasitan sitä palamisella sen vuoksi, että saan hetkeksi kivan päivetyksen? 

Tämän postauksen julkaisun aikaan olen Espanjassa nauttimassa auringosta, mutta tänä kesänä päätin ottaa ihoni suojaamisen tosissani. En pihistele aurinkovoiteiden hinnoissa tai etsi pieniä ja käytännöllisiä purkkeja, jotka on helpompi kantaa mukana. Nyt satsasin kahteen brändiin, joita on kehuttu parhaimmiksi. 

 

 

Vartalolle aion suihkia koko loman ajan Rienmannin P20 aurinkosuihke suojakertoimella SPF50. Tätä aurinkosuojaa käyttävät kuulemma uimarit ja urheilijat, ja sen pitäisi kestää niin hikoilut ja uimisetkin. Tuote lupaa pysyä iholla 10h ajan, joten yhdellä levityksellä pitäisi siis pärjätä, mutta mikäli ihoa hankaa esim. pyyhkeellä niin sitä tulee lisätä. Itse aion lisätä sitä säännöllisin väliajoin, jos rannalla tulee oltua pitkän aikaa.Tuote sisältää UVA- ja UVB-suojan ja se on nopeasti kuivuvaa, vaikkakin aluksi se tuntuu todella öljymäiseltä. Tuote ei sisällä hajusteita eikä väriaineita. Tuote saattaa tahrata vaatteet, joten otin mukaani vielä ilta-aurinkoa varten Niveaa, jota käytän hienompien mekkojen kanssa.

Kasvoille valitsin toisen parhaimmaksi kehutun aurinkosuojan Ultra Sunnilta. SPF50 suojakerroin siinäkin ja aion sitkeästi käyttää sitä koko loman ajan. Tätä sarjaa on niin moni kaveri minulle suositellut ja säästynyt palamiselta, joten päätin viimein satsata siihen ja ottaa sen reissuun mukaan. 

Päänahkani olen myös onnistunut polttamaan joka loma, koska olen huono käyttämään hattuja. Tänä vuonna hattu on ostettu jo valmiiksi ja lisäksi laitan jakauskohtaan SPF50 stickiä. Stick on kuivempi kuin rasvaiset aurinkovoiteet, joten toivon mukaan säätyn rasvatukka-lookilta. 

 

 

Koska rusketuskateus kuitenkin iskee, niin rusketukseni saa pääosin muodostua purkista. Vita Liberatan itseruskettavat tuotteet ovat tajuttoman hyviä, joiden muodostama sävy on kauniin ruskea ja kaukana pelätystä oranssista sävystä. Aloitin itseruskettavan kerrostamisen jo hyvissä ajoin ennen matkaa ja mukaan otin Moussen sävyssä Dark, sillä saa vähän paahteisemman ruskean sävyn, Medium on taas sopinut iholleni talvisaikaan.

Kasvoja ruskettamaan otin mukaan Vita Liberatan rusketustipat, jotka on helppo laittaa vaikka yövoiteen sekaan. Rusketustipat voi laittaa myös iholle joko sellaisenaan, jos haluaa tummemman lopputuloksen. Olen kokeillut tippoja muutaman kerran ja vaikuttavat hyviltä, ei tehnyt mitään överiruskeaa, vaan juuri sopivan päivettyneen ilmeen. Loistava tuote muutenkin, saan käyttää niitä omia lempituotteitani ja sekaan voin tiputtaa pari tippaa ruskettajaa. 

Tuote sisältää Neroli-, Ruusu-, Kurkku-, ja Marulauutetta ja se lisää ihon napakkuutta, häivyttää juonteita ja hoitaa ihoa. 

 

 

Ja lopuksi, iltaisin aion lisätä iholleni Lieracin Sunissime SOS -seerumia, jonka Cryo-tekniikka jäähdyttää ihoa auringonoton jälkeen ja sen tuoksu ja koostumus on ihan tajuttoman raikas ja miellyttävä. Tykästyin näihin tuotteisiin Aasian-matkallani ja onneksi kasvoseerumia jäi matkalta vielä 2/3 pulloon. 

 

 

Nyt on sellaisia tuotteita mukana, että jos näillä ei ihoni kestä etelän aurinkoa, niin sitten ei mikään. Viisaintahan olisi tietysti suojata iho vaateilla ja pysyä varjossa, mutta onhan ne hihattomat topit ja shortit kiva kaivaa kaapin pohjalta edes kerran vuodessa esiin.

 

Share

Ladataan...

Vihreille silmille suositellaan usein violetin ja luumunsävyisiä luomivärejä, jotka korostavat silmien vihreyttä. Minulla on jostain syystä aina ollut jokin ongelma sävyjä kohtaan, varsinkin jos ne taittavat liian kylmään. Tunnen, että sävyt saavat ihoni näyttämään kalpealta, harmaalta ja ne korostavat helposti verisuonia ja tummia silmänalusiani. Rusehtavat luumunsävyt sen sijaan sopivat kasvoilleni paremmin ja pinkki tuo raikkautta vaaleaan ihoon. 

Kerran laitoin töihin kylmään violettiseen luumuun taittavaa luomiväriä ja kollegani kysyi ohimennen, että olenko erityisen väsynyt tänään? Luomiväri ei siis toiminut. :) Siksi luotan useimmiten ruskeisiin ja taupen sävyihin, myös hento shampanjavaaleanpunainen näyttää kivalta liikkuvalla luomella.

 

 

Kokeilin tehdä meikin burgundin ja pinkin sävyillä, ja tällä kertaa sävyt eivät tehneet samaa  efektiä. Yläluomelle laitoin rusehtavan burgundinpunaista Colourpopin sävyä nimeltä Porter ja liikkuvalla luomelle Urban Decayn hohtavaa vaaleanpunaista sävyä Fireball. Häivytin Porteria Makeup Geekin sävyllä Creme Brulee, joka on oranssiin taittava häivytysväri ja se tuo meikkiin vähän lämpöä.

Alaluomelle laitoin tummempaa sävyä, koska halusin välttää "itkusilmälookin", joka on riski punertavia sävyjä käyttäessä. Käytin Urban Decayn Moondust-paletista violettia sävyä Magnetic, jossa on sinisiä hippuja tekemässä väristä mielenkiintoisen. 

Tykkäsin itse ainakin kovasti ja meikki korosti myös silmien vihreyttä! Tästä saattoi tulla uusi suosikkimeikki.

Miltä näyttää? Muita vihreäsilmäisiä, joille violetit sävyt eivät aina toimi? 

LUE MYÖS:

HUULIPUNARAKKAUTTA 

VÄRIKÄS ILTAMEIKKI

 

 

 

Share

Ladataan...

Erilaisten hehkua tuovien korostustuotteiden suosio on kasvanut viime vuosina niin järjettömästi, ettei varmaan löydy sarjaa, jolta jotain kuultoa tuovaa hehkutuotetta ei valikoimistaan löytyisi. Korostuotteita on puuterimaisena ja nestemäisenä ja sävyjä löytyy kullasta vaaleaan ja roosasta valkoiseen. 

 

 

On silti yksi korostustuote, jonka voittanutta ei taida olla ja se on The Balmin Mary-Lou Manizer. Tuo kulttimaineeseen päässyt tuote vilkkuu tubettajien videoissa ja kaikki rakastavat sitä, ja se onhan se ulkonäöltääkin persoonallinen ja tunnistettava retrohenkisellä pidätyskuvallaan. Vaikka tykkään yleensä enemmän roosaan taittavista kuultotuotteista, niin Mary-Loun jujun ymmärtää, kun tuotetta sipaisee poskipäille ensikerran. Se onkin sävyltään juuri täydellinen ja saa poskipäät hehkumaan ja korostumaan ihanasti. 

Harmittelen aina, ettei kuultotuotteet näy kuvissani niin upeana miltä ne luonnossa näyttävät, mutta ehkä kuvasta saa jonkinlaisen käsityksen. Mikäli ei, niin netti on pullollaan parempia kuvia sen valovoimaisuudesta. Pakkauksessa koostumus näyttää huokoiselta, mutta puuteri levittyy samettimaisen pehmeästi iholle ja sen aavistuksen verran kultaan taittava sävy istuu ihonsävyyn täydellisesti. 

 

 

The Balm on myös tunnettu retrohenkisistä luomiväripaleteistaan nimeltä The Nude Tude ja The Nude Dude. Sain Nordicfeeliltä testiin "miespaletin", eli The Nude Dude- paletin, koska maanläheiset sävyt olivat mieleeni enemmän. 

 

 

Vaaleissa helmiäissävyissä on paras pigmentti, mutta tummat sävyt ovat eivät ole kuivana niin intensiivisiä. Koostumus on kuitenkin kivan samettinen, ja ne eivät varise levittäessä. Yllätyin kuinka kultaisia sävyä paletissa oli, mutta kaiken kaikkiaan paletissa on tosi kiva värivalikoima, on kultaa, vaaleaa, roosaa ja tummaa. Sopivassa suhteessa vaaleita ja tummia sävyjä!

 

 

Testailin sävyjä ja tykästyin paletin kultasävyihin! Meikin pohjalle laitoin isolla häivytyssiveltimellä luomille sävyä Feisty, joka on roosaan taittava mattasävy.  Liikkuvalla luomella on paletin kultaisia sävyjä, koko luomella sävyä Fit ja keskikohtaan lisäsin hieman valoa tuomaan vaaleampaa sävyä Faithful.

Ulkonurkassa ja alapuolella käytin punertavanruskeaa sävyä Funny. Kaikkein tumminta sävyä Fine laitoin luomivakoon syvyyttä tuomaan. Rajaukset jätin tällä kertaa pois, jotta meikki olisi luonnollisempi. Rajausten sijaan laitoin hennot irtoripset, ja koska ne eivät yllä sisänurkkaan asti, niin jatkoin niitä rajaamalla mustalla siveltimellä pientä rajaa sisänurkkaan asti.  

 

 

Ehkä meikistä näkyy, ettei sävyt ole kaikista tummimpia kuivana käytettynä, mutta kostella siveltimellä testattuna niistä saa todella tummia ja intensiivisiä. Kaiken kaikkiaan mielestäni kelpo paletti ja sillä on mielestäni hyvä hinta-laatusuhde. Sopii hentoisiin meikkeihin, mutta tarvittaessa saa syvyyttä.

Paletin kannessa on peili, joka ehdottomasti hyvässä paletissa pitää olla.  Mukana tulee pieni sivellin, mutta en suosittele niiden käyttöä, koska niillä ei oikein saa hyvää jälkeä. Pigmenttiä saa irtoamaan luomiväristä myös sormella, itse laitan usein vaaleat helmiäissävyt sormella liikkuvalle luomelle. 

Mary-Lou Manizer-korostustuotteen löydät täältä* ja The Nude Dude- paletin täältä*.

 

*adlinkkejä/tuotteet saatu testiin

Share

Pages