15. luukku: Millaisia outoja kokemuksia ihmisillä on Jumalasta?

Oisko tulta?

Nimimerkki Voima tuumaili, että olemme varmasti kuulleet jos jonkinlaista todistusta siitä, että Jumala on olemassa. Kyllä, olemme. Todella.

Tämä ei ehkä mene täysin kategoriaan Jumalan olemassa olo (olen aiemminkin pohtinut jossain kirjoituksessa, että Jumalan olemassa olo ei ole minulle mielekäs kysymys lainkaan, koska se, että uskoo Jumalaan, Jumalan olemiseen, Jumalan olemassa olemiseen, on kaikki jotain niin abstraktia, ettei sitä voi käsitellä ontologian diskurssin ehdoilla.)

Mutta mutta, asiaan! Minä marssin teologiseen tiedekuntaan taustalla, johon ei kuulunut Jumalasta puhuminen. Jumalaan ei yksinkertaisesti viitattu minun elämässäni missään yhteydessä.

Teologisen tiedekunnan uumenissa sain oppia siihen, että ihmisillä on myös taustoja, joissa Jumalasta puhutaan luontevasti, se on osa arkea, sillä selitetään kokemuksia, asioissa nähdään yhteys Jumalaan.

Yksi, minkä muistan tarkasti, oli kuulemani keskustelu teologisen kirjastossa. Mies avautui tuttavalleen siitä, miten ei osaa tulkita naista, jota on tapaillut. Mies selitti pitkät pätkät heidän tavastaan kommunikoida, ja miten suhde on edennyt. Tuttava kuunteli kärsivällisesti ja monologin päätyttyä vastasi: ”Kuule, mun on pakko nyt kertoa, että Jumala kertoi minulle, että se nainen ei ole oikea sinulle.” Mies katsoi hämmentyneenä ja totesi: ”Aijaa.” Sen enempää en keskustelusta kuullut.

Parisuhdeneuvoja Jumalalta, sweet.

Hemuli

Share

Kommentit

Voima (Ei varmistettu)

Ahaahaa, kiitos postauksesta! :) Olispa vinkeää jos olis noin suora yhteys yläkertaan. Tosin sehän voisi olla epämiellyttävää, ehkä jopa vaarallista, who knows :D

Hemuli
Oisko tulta?

Joo, olisin kiitollinen, jos ite saisin tietää suoraan Jumalalta, että nyt on väärä tyyppi kiikarissa, mut en mä kyllä välikäden tietoon näissä luottais. :)

Kommentoi

You must have Javascript enabled to use this form.