19. luukku: Mikä on joulusi sanoma?

Oisko tulta?

Mikä on joulusi sanoma? kysyy Ilman sinua olen lyijyä -blogin phocahispida.

Minulle joulun sanoma on oven avaaminen: sydämen oven, mielen oven, kodin oven. 

 

Monissa maissa joulun perinteeseen kuuluu ylimääräisen lautasen kattaminen joulupöytään, jotta kenelle tahansa, joka koputtaa oveen on pöydässä paikka jo valmiina. Tämä perinne on kristillistä juurta: jokaisen vieraan ajatellaan olevan kuin itse Kristus. Jeesus syntyi legendan mukaan talliin, koska hänen perheelleen ei ollut tilaa ihmisten taloissa. Tähän pysähdyn aina joulukertomuksessa. Kenelle minä olen valmis avaamaan oven? Kenelle suomalaiset kansana ja Suomi valtiona avaa ovensa? Eikö meillä todella ole mahdollisuutta vastaanottaa kuin 750 pakolaista vuodessa? Kehen kaikkiin vieraanvaraisuutemme yltää? 

 

Tämän joulun alla on ollut monia liikuttavia uutisia. Kotkalaisnainen kutsui joulupöytäänsä yksinäiset, mies pysähtyi auttamaan vanhusta, Jouluapua vähävaraisille perheille tarjosivat kymmenettuhannet suomalaiset ja nämä uutisiin asti päätyneet tarinat ovat vain muutamia esimerkkejä miljoonista avoimista sydämistä ja kodeista, joita maailmasta löytyy. Myös minä sain usemman jouluviettokutsun facebookissa jouluahdistusta kerran parkaistuani. Täällä minä nyt olen ennestään tuntemattoman ihmisen sohvannurkassa, vieraassa maassa, elämässä todeksi joulun sanomaa.


- Mirka Maaria 

 

Kommentit

Voima (Ei varmistettu)

Kauniita ajatuksia, mutta tuo pakolaisasia hämmentää. Mitä pakolaisia oikein tarkoitat? Niitä, joilla on oikeasti hätä, vai niitä, jotka hakevat turvapaikkaa sen toivossa, että voivat rahoittaa terrorismia? Niitä jälkimmäisiä nimittäin on, ja ne ovat kytköksissä ääri-islamiin. Mielestäni Suomen pitäisi laittaa kaikki pakolaiset turvallisuusselvitykseen, eikä olla sokean sinisilmäisiä.

Rasismikommenttia odotellessa....

Mirka Maaria
Oisko tulta?

Nyt on kyllä niin hämmentävä kommentti, että en tiedä mitä vastata. Ihanko tosissaan kysyt tätä? Suomihan tekee kaikista turvapaikanhakijoista selvitykset: sen takia oleskeluluvan saaminen kestää vuosia. Pakolaiset taas tulevat pakolaisstatuksella eli he tulevat suoraan pakolaisleiriltä, jossa he eivät olisi elleivät olisi joutuneet pakenemaan kodeistaan. Syynä kodeista pakenemiselle voi olla juurikin ne terroristit. Esimerkiksi nyt ja tulevana vuonna turvapaikkaa hakee ihmisiä, jotka pakenevat Isisin vainoja. Minun mielestä on melko kohtuutonta, että ihmistä, joka pakenee terroristeja, väitetään terroristiksi. 

Suomesta taisteluihin lähteneet ihmiset ovat tänne jo aiemmin tulleita, jotka ovat "kehittyneet terroristeiksi" vasta Suomessa. Se on järkyttävää, mutta ei sen takia voi syyllistää kaikkia pakolaisia ja turvapaikanhakijoita. Se olisi yhtä hullua kuin väittää kaikkia suomalaisia miehiä väkivaltaisiksi ja/tai itsetuhoisiksi, vaikka suomalaismiehet kännipäissään sellaista usein tekevät. Enemmän kuin turvapaikanhakijoiden taustaan tulisi huomiota (ja rahaa) kiinnittää heidän kotoutumiseensa ja yhteiskuntaan integroitumiseensa. Paras tapa ehkäistä terrorismia on lisätä koulutusta eli välittää objektiivista tietoa ja poistaa äärimmäistä köyhyyttä, joka ajaa ihmiset äärimmäisiin tekoihin. 

Voima (Ei varmistettu)

http://www.iltalehti.fi/uutiset/2014121918942650_uu.shtml
Suomessa on tuomittu ensimmäinen terroristirikos. Kyseessä oli rahan lähettämisestä al-Shabaab järjestölle, ja yksityiskohtaisesta suunnitelmasta kaapata sukulaisnuoria, ja lähettää heidät järjestön koulutettavaksi.

En ole missään välissä väittänyt, että he kaikki ovat terroristeja. Se ei silti tarkoita että tänne kaivattaisiin yhtään terrorismia. Tiedätte varmaan, mitä Tukholmassa on tapahtunut?

Mirka Maaria
Oisko tulta?

Tuo on surullista ja kauheaa - eikä tuollaista toimintaa kaivata mihinkään. Minulle se, että sitä on Suomessa tai Ruotsissa ei ole sen kamalampaa kuin se, että sitä on missä tahansa maailmassa. 

Vierailija (Ei varmistettu)

Ööö... No tietysti Mirka tarkoittaa terroristeja ja muita pahiksia. Jep...

Kommentoi

You must have Javascript enabled to use this form.