Girlpoweria pääsiäisenä

Oisko tulta?

Huomenna on palmusunnuntai. Meillä oli jo viime viikolla kirkolla päiväkoti-ikäisten pääsiäiskirkot, jotka toteutimme vaellusmuotoisena. Kävin kysymässä alakoululta näyttelijöitä ja sain lopulta kokoon hienon kuuden hengen tyttöjoukon. Tarvittiin muutama miesrooli, joten Jaakobia, Pietaria ja sotilasta näyttelevät tytöt saivat maalatut viikset ja sotilas hienon roomalaistyylisen sulkakypärän. Olin todella ylpeä meidän girlpowerista. Raamattunäytelmissä on niin paljon vähemmän kunnon naisrooleja miehiin verrattuna.

Ensimmäisessä kohtauksessa kirkon aulassa värikkäällä torilla jammailimme  Hoosianna-laulua mankan säestyksellä ja huivit heiluivat käsissä. Kerroin, että seimen lapsi Jeesus on nyt kasvanut aikuiseksi mieheksi ja saanut paljon ystäviä. Hän on parantanut sairaita ja auttanut monia. Jotkut uskovat hänen olevan Jumalan Poika, toiset eivät tiedä mitä uskoa, ja jotkut pitävät häntä huijarina. Muutamat ovat kateellisia hänen saamastaan suosiosta, ja suunnittelevat hänelle pahaa.

Vaelsimme lopuksi kirkkoon katsomaan vangitsemista ja tuomitsemista. Urkujen ääni kertoi pitkäperjantain tapahtumista.Näimme kirkossa tyhjän haudan, josta ilmestyi enkeli. Saimme päättää vaelluksen siihen mistä se alkoikin, ihmettelevään iloon.  

Matkalle tuli päiväkoti-ikäisiä aikuisineen kulkemaan kanssamme 750 ihmistä, mikä oli paljon enemmän kuin odotimme. Lähtiessä lapset moikkasivat “kirkkoläpsyllä” ja saivat suklaamunan mukaan. Yksi tyttö kysyi ovella hieman pettyneen kuuloisena: “Miksei Jeesusta näkynyt?”

Jeesus näyttäytyi vain keppinukkena puutarhassa rukoilemassa tuskaisena ennen vangitsemistaan. Ketään lapsinäyttelijää ei olisi voinut laittaa käymään läpi Jeesuksen roolia ja siihen kuuluvaa ahdistusta ja kuolemaa.

Joitakin asioita on tyydyttävä katselemaan sydämen silmillä. Seurakuntamme pääsiäislehden numeroon kirjoitin pienen pääsiäisrunon.

 

Katson ja etsin
näenkö sinua?

Ristisi luona
tunnenko sinua?

Lahjana Luojan
pidänkö sinua?

Jumalan Poika
rohkaiset minua.

Sydän voi nähdä
sielu voi kuunnella.

-Katja-Maaria
Kuvassa roomalainen sotilas punaisissaan tarjoaa lähtijöille suklaamunia

Kommentoi

You must have Javascript enabled to use this form.